divendres, 9 de desembre del 2016

Prèvia Europa - Palamós; empalmar victòries

Ara fa més de 7 mesos i mig, l'Europa sumava per última vegada dues victòries consecutives en partit oficial. Sembla mentida, però és una dada tan real com dramàtica. I, curiosament, aquell 24 d'abril, una setmana després de guanyar el Masnou per 3-1, l'equip escapulat repetia victòria per segona setmana seguida, en vèncer per 2-3... el Palamós. El Degà també va veure en primer fila, ara fa poc més d'un any (29 de novembre de 2015), el primer triomf de l'Europa després de 9 jornades sense guanyar. Aquell 2-1 aixecant un gol en contra va ser la primera de les moltes victòries que va sumar el conjunt gracienc per protagonitzar l'espectacular remuntada que va desembocar en el quart play-off consecutiu. No serem tan ingenus ara mateix com per pensar en repetir el miracle, però la reacció per sortir de la zona de descens passa, irremediablement, per guanyar l'equip groc-i-blau.


L'Europa vol seguir celebrant gols i victòries
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a aquest partit havent-se tret un enorme pes de sobre. I és que el triomf a Granollers amb gol de Xavi Civil a l'últim minut acabava amb 401 minuts sense marcar, i suposava el primer triomf de les últimes 5 jornades. No només això, sino que la victòria a terres vallesanes va arribar amb un dels millors partits de l'Europa aquesta temporada. Tal i com reconeixia aquesta setmana Civil al Prat Ràdio, l'equip ha guanyat moral i confiança, i diumenge vol saldar un compte pendent: guanyar i fer un bon partit al Nou Sardenya, davant l'afició gracienca. I és que un únic triomf en 8 partits a casa (7 punts de 24 possibles) és un bagatge molt, molt pobre. I els 3 gols marcats en 720 minuts com a local (un gol cada 240 minuts) són un altre aspecte a millorar. El pitxitxi escapulat, Civil, vol estrenar-se a casa:


FONT: BTV Esports

Javi Iglesias es perdrà el partit per la lesió que va patir diumenge a Granollers
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Denis Coch, absent a Granollers per sanció, i Dani Márquez, que torna de lesió. Fer estarà disponible, ja recuperat del cop al cap a Granollers. La infermeria, però, continua omplint-se. A més d'Abel RitaÉric Reverter i Ignasi Varona, aquesta setmana cal afegir Campoy, amb molèsties al genoll, i Javi Iglesias, que va patir una distensió en el partit del passat diumenge. En principi, el lateral andalús podria tornar ja per al pròxim partit. I encara hem de sumar una altra baixa per sanció: i és que a Javi Navarro encara li queden 2 partits de càstig per l'expulsió a Terrassa. Amb tot, el jove extrem del filial Ferran Esteve repetirà convocatòria amb el primer equip per segona setmana consecutiva.

L'entrenador escapulat Joan Esteva afirma a BTV que es planteja el partit amb un doble repte (als 39" del vídeo):


FONT: BTV Esports



EL RIVAL:

El Palamós està celebrant moltes victòries aquesta temporada
FOTO: twitter Palamós CF

Sense cap mena de dubte, podem qualificar el Palamós com una de les revelacions de la temporada al grup català de Tercera. I, compte, que revelació no equival a sorpresa, perquè el Degà del futbol català té una plantilla amb magnífics futbolistes. Així que no ens ha d'estranyar la seva trajectòria, per bé que segurament pocs comptaven que els gironins estiguessin lluitant de manera ferma per les places de play-off a punt d'arribar-se a l'equador del campionat. Cinquè amb 27 punts, el Palamós es troba a només 2 punts de la zona de play-off per mèrits propis. I és que ja ha sumat 7 victòries i només ha encaixat 4 derrotes en 17 partits (Terrassa 4-0, Granollers 6-2, Vilafranca 3-2, i Olot 0-2). Ara fa 5 jornades que no perd. Es tracta del cinquè equip més golejador de la lliga (24 gols), però també el cinquè que més encaixa (25 dianes rebudes; 8 més que l'Europa). Joc alegre i molts gols, doncs, en molts dels partits que juga enguany el Palamós...

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Palamós
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El Palamós ha perdut homes importants que s'han retirat: Jordi Matamala, Ignasi Pastor, i el gran mite a la porteria, Joan Bayona (469 partits, 359 al Palamós). Amb tot, Joan Mármol manté altres jugadors de la columna vertebral, com David Cano, Subi, Narcís Barrera, Agi, Medina o Aleix Feixas. I, per posar-li la cirereta, ha fitxat a jugadors de molt de talent com Guilem Cornellà, Jaume Durán o Marc Serramitja.

De cara a aquest partit, Joan Mármol no pot comptar amb els lesionats Gerard Herrera, Lukic i Sergi Collell, que es va fracturar el braç en l'últim partit. Aleix Manzano és dubte, i tot fa indicar que l'ex-escapulat Narcís Barrera tornarà a l'equip després de lesió.

Això comentava el tècnic dels palamosins en roda de premsa, en declaracions recollides per Degà TV:

FONT: Degà TV

Si vols saber més detalls de cóm juga el Palamós, pots repassar el partit que va disputar a La Jonquera fa 7 jornades, emès per 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local (per bé que aquell dia va jugar més defensiu del que és habitual...):

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:
FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Palamós s'han enfrontat en 39 ocasions en partits oficials, amb un balanç de 15 victòries escapulades, 14 empats i 10 derrotes, 58 gols a favor i 51 en contra. Els graciencs han guanyat els 4 últims partits de lliga, i no perden contra el Degà des de l'1 de desembre de 2013. L'any passat, triomf 2-1 amb remuntada, despré de 9 jornades sense guanyar:


FONT: BTV Esports



ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 11 desembre, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes, i socis Palamós CF.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Segons ens han confirmat a TV Costa Brava, i com passa amb tots els partits a domicili del Degà, l'Europa-Palamos es podrà veure per aquesta TV local a terres gironines, i també a través del seu lloc web des de qualsevol punt de Catalunya.






Partits jornada 18:

FONT: FCF.cat


El Manlleu-Vilafranca es va jugar dijous, amb empat 0-0. Amb un triomf, l'Europa atraparia els osonencs a la classificació.



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat