diumenge, 11 de desembre del 2016

Europa 1 - Palamós 0; doble victòria!

El pitxitxi escapulat Xavi Civil s'ha estrenat al Nou Sardenya per signar un altre triomf amb bon joc col·lectiu
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

Bon partit de l'Europa, gol de Xavi Civil al tram final del partit, i triomf per la mínima. El guió de la passada setmana a Granollers s'ha repetit, i l'equip gracienc ha empalmat, per fi, dues victòries consecutives a la lliga 2016-2017. Com ja advertíem a la prèvia, feia 7 mesos i mig que l'Europa no aconseguia aquesta fita, i arriba novament davant el Palamós. El conjunt escapulat ha donat continuïtat a la bona imatge del darrer partit, i segurament ha signat el millor partit com a local aquesta temporada. L'assignatura pendent, una setmana més, ha estat convertir en gol les moltíssimes ocasions generades, però avui el porter dels palamosins Manzano ha salvat el seu equip. Per sort, però, el conjunt de Joan Esteva ha mantingut la solidesa defensiva i ha deixat la porteria a zero per tercera jornada seguida. Així, el quart gol a la lliga de Xavi Civil (i primer al Nou Sardenya, després del que li van anular injustament contra la Monta) ha estat suficient per sumar 3 nous punts d'or.

Civil ha rubricat el triomf, però una setmana més, ha estat una victòria del bloc. Començant per Fer, que als primers minuts, quan l'Europa s'ha vist sorprès per una bona sortida del Palamós, ha fet una aturada espectacular en un mà a mà salvador davant Marc Medina. A partir d'aquí, Cano i Alberto han tancat la porta defensiva i no han deixat passar els atacants del Degà, que només han generat perill en un córner en temps afegit rematat de cap per David Cano fregant el pal; l'equip ha anat creixent a partir del quart d'hora de joc fins a convertir-se en clar dominador, generant triangulacions, córners i ocasions de gol. La dupla Rubi-Joel Marín ha fet molt de mal per banda dreta; per l'esquerra, també han donat profunditat un sacrificat Joel Coch jugant en posició no natural i un Gonzalo molt batallador caient a banda. Uri, Fran Bea i Gueri trenaven per dins, i al davant Xavi Civil era el gran mal de cap de la defensa visitant, amb constants rematades salvades pel porter visitant. També ho han provat sense punteria Fran Bea, Rubi, Gonzalo, Joel Coch, Gueri, Cano... davant un Palamós ben ordenat, fins que al minut 75, Rubi ha obert a banda dreta per a Joel Marín, que ha fet una passada de la mort a l'interior de l'àrea per que Civil connectés amb peu dret de primeres al fons de la xarxa. Quatre gols del davanter escapulat, 9 punts. Als últims instants, el Palamós ha avançat línies i ha donat algun ensurt a la defensa gracienca, però amb el reforç final d'un infranquejable Rojas, l'equip ha mantingut 1-0 i ha provocat l'alegria local.

Molt bon partit novament de Rubi; els jugadors escapulats estan recuperant confiança i bones sensacions
(FOTO: Àngel Garreta / twitter CEEuropa)

Un cop completada la jornada, l'Europa se situa setzè amb 18 punts, 3 per sobre del descens directe, però encara en descens virtual (ara mateix hi ha dos equips catalans de Segona B en places de descens directe). Dissabte vinent a les 16h, l'equip de Joan Esteva tancarà l'any al camp del Sabadell B.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Joan Mármol en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat

FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports




FONT: El 9 TV / La Xarxa