diumenge, 4 de desembre del 2016

Granollers 0 - Europa 1; victòria civilitzada

Un gol de Xavi Civil al minut 90 dóna 3 merescuts punts d'or a l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Xavi Civil ha tornat a aparèixer quan l'equip més ho necessitava. A Castelldefels, va fer els 2 gols que van permetre sumar el primer triomf de la temporada. I avui a Granollers ha marcat al minut 90 per donar 3 punts d'or a l'Europa. És pitxitxi escapulat, amb 3 gols que han donat 6 punts, en dues de les tres victòries gracienques (les dues a domicili). Trencava així amb la ratxa de 401 minuts sense marcar de l'equip escapulat, que guanya el seu primer partit 5 jornades després. El primer gol i la primera victòria de l'era Joan Esteva. I per bé que el protagonisme en aquests casos se l'acostuma a endur el golejador, ha estat un triomf col·lectiu. El d'un Europa que, com diumenge passat, ha tornat a jugar en bloc amb una actitud innegociable, i ha fet mèrits per marcar molt abans. La falta de punteria i el desè pal en 17 jornades de lliga ho han impedit fins el darrer suspir d'un partit que, curiosament, també hauria pogut perdre. Especialment en un travesser de l'ex-escapulat Javi Sánchez (cinquena rematada a pals dels rivals a la porteria escapulada en tot el campionat). L'Europa acumula 180 minuts sense encaixar cap gol, i aquesta ha de ser la clau sobre la que edificar la reacció. 

La mala notícia, les lesions de Javi Iglesias i del porter Fer. El lateral andalús ha notat una punxada muscular i demà dilluns passarà proves mèdiques. El porter ha patit una forta topada al cap que l'ha deixat commocionat, i ha estat traslladat a un hospital per precaució. Afortunadament, però, Fer ja ha marxat cap a casa, amb una contractura cervical que l'obligarà a fer 48 hores de repòs. 

Fer ha passat unes hores a l'hospital, però ja ha marxat cap a casa; ensurt que l'obligarà a fer repòs 48 hores
(FONT: twitter CEEuropa)

Amb la victòria, l'Europa surt de les posicions de descens directe (ara hi cau el Júpiter), i se situa dissetè amb 15 punts. Compte, això sí, perquè al grup 3 de Segona B hi ha ara dos equips catalans en descens directe, i això fa que els escapulats encara siguin en zona de descens virtual. La setmana vinent, un altre partit importantíssim i molt complicat, contra una de les revelacions de la lliga: el Palamós, cinquè amb 27 punts, que visita el Nou Sardenya diumenge a les 12h.

L'afició de l'Europa ha animat als seus a Granollers i ha celebrat una merescudíssima alegria
(FOTO: Ramon Ortiz)

La millor notícia del matí, el retorn de la normalitat. Avui hem pogut parlar i gaudir plenament del futbol, sense absurdes pol·lèmiques interessades, ni actituds intolerants ni intolerables. L'afició de l'Europa s'ha desplaçat un dia més per animar els seus, pagant els 10 euros estàndard que costen les entrades a la majoria de camps del grup català de Tercera (des d'aquest blog continuem defensant els acords entre clubs per rebaixar aquest preu, però sempre des del respecte absolut a la decisio que prengui cada entitat. No som ningú per exigir-li res als altres), i els directius de tots dos equips han vist el partit des de la llotja. I abans del partit, com en la resta de camps del nostre futbol, respectuós minut de silenci per les víctimes de l'accident aeri de Colòmbia. Normalitat, cordialitat, respecte i seny. El futbol català que volem gaudir. No deixem que ningú ens el robi.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Albert Càmara en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial EC Granollers

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-La Jornada del Vallès


Resultats 17ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports



FONT: BTV Esports



FONT: BTV Esports