dijous, 3 de novembre del 2016

Rovira: "Mai hi haurà cap retret per la meva marxa"

Rovira no mira l'Europa amb rancúnia; diumenge serà rival dels escapulats a Cerdanyola
(FOTO: Mireia Sanz / Cerdanyola FC)

El mercat d'estiu de l'Europa del passat estiu va començar amb una 'bomba': després de 6 temporades i 200 partits oficials com a escapulat, el club gracienc va decidir prescindir dels serveis de Ramon Rovira. No era una baixa qualsevol, ja que es tracta del setè jugador amb més partits de la història del club. El tècnic del Cerdanyola, Toni Carrillo, va ser el més ràpid i el va convèncer per incorporar-se al projecte del club vallesà. Diumenge, a Les Fontetes, s'enfrontarà per primera vegada a l'Europa després de la seva marxa. Aprofitem l'avinentesa per preguntar-li a 'Ruvi' cóm li va per Cerdanyola, i per què no va continuar al Nou Sardenya.

'Ruvi', en el partit del passat cap de setmana al camp del Santfe
(FOTO: Mireia Sanz / Cerdanyola FC)

A punt per al partit de diumenge? Està sent una setmana diferent? Com diu el tòpic, és un partit especial?

La veritat és que la setmana està sent com una altra qualsevol, ja que la nostra situació no ens permet afrontar cap partit diferent a un altre. Per a nosaltres tots són una final! Personalment, jugar contra l'Europa és especial pels records que tinc allà, però una vegada comenci a rodar la pilota, tot això queda a banda.

Afrontes el partit amb ganes de revenja? Cóm vas viure la teva no renovació amb l'Europa? Què va passar?

Revenja cap ni una. En el futbol s'han de respectar les decisions. L'Europa ha fet un projecte nou, mantenint la base que ells han cregut adient. Mentre les coses es facin amb bona intenció, mai hi ha d'haver rencor. Sempre és una pena quan deixes enrere la casa on has estat tant de temps, però un cop marxes, te n'adones que hi ha altres llocs on s'està molt bé i es treballa molt per fer les coses correctament. Amb objectius més petits, però amb molta professionalitat, il·lusió i, sobretot, sabent sempre on som i els recursos que tenim. 

El que va passar és ben fàcil d'explicar: directiva i cos tècnic em van comunicar que volien un altre perfil de jugador pel sistema que volien, i que per tenir-me sense jugar, la millor opció per a ambdues parts era que Ramon Rovira no continués. Jo sempre agraeixo la sinceritat, i per això mai hi haurà cap retret per la meva marxa.


Sense saber-ho, el del play-off contra el San Fernando va ser l'últim partit de Rovira com a escapulat
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!)

Cóm estàs veient des de fora la decebedora temporada de l'Europa? Veus possible una altra remuntada com la de l'any passat?

És una llàstima que hagin perdut tants punts a l'inici perquè sempre passa factura. Sabem que la millor manera d'assolir l'objectiu per pujar és quedar primer, i ara mateix és difícil, per no dir impossible. Des de fora et diria que l'Europa mai es pot donar per mort, i menys amb l'experiència de l'any passat, però també he de dir que l'equip de l'any passat no és el mateix que aquest any, i no conec els jugadors personalment per fer una valoració. No visc el dia a dia i no sé quins són els ànims. Això ho haurien de respondre els jugadors que segueixen de l'any passat. El que sí puc dir és que per fer una remuntada s'ha de tenir molta força mental i física per arribar a la zona de playoff. 

FOTO: Mireia Sanz / Cerdanyola FC
Cóm t'estàs trobant a Cerdanyola? És molt diferent? Estàs jugant fins i tot de lateral!

A Cerdanyola estic molt a gust. L'adaptació no és fàcil: hi ha menys recursos econòmics i això repercuteix en molts àmbits que tots sabem; però per una altra banda, les ganes de treballar per millorar són molt grans, i a la vista està que fa uns anys el Cerdanyola venia de categories molt inferiors i ara està treballant sobretot per consolidar-se a la categoria. A nivell d'entrenaments, fem menys hores a la setmana, i això el cos també ho nota físicament, però afortunadament o desgraciadament, no és un fet significatiu per a la categoria.

He hagut de jugar en moltes ocasions com a lateral. I puntualment no m'importa, tot i que m'agrada molt més atacar que defensar. Però si s'ha de fer, es fa. El cos tècnic ho sap, però per tema lesions de companys i demés, m'ha tocat jugar en aquesta posició. Mentre no em posin de porter, no hi ha problema!


Porra per a diumenge?

Anem més necessitats que l'Europa! Amb un 3-0 em conformo, però si es 1-0, signo!