dilluns, 8 de maig del 2017

Palamós 0 - Europa 0; com un mal estudiant

L'Europa suma 367 minuts sense marcar i s'haurà de guanyar la salvació a l'última jornada
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

El que no ha fet en 37 partits, l'Europa ho haurà de resoldre en l'última jornada. El conjunt escapulat ha tornat a empatar sense gols a Palamós, i s'ha deixat els deures de la permanència per fer a última hora. L'eterna manca de gol de tota la temporada ha tornat a castigar l'equip de la Vila de Gràcia, que ja suma 367 minuts consecutius sense marcar. Una pèssima xifra que minimitza la bona ratxa de 306 minuts sense encaixar, i els 760 minuts sense rebre un gol de jugada (de fet, en els últims 8 partits, els de Joan Esteva només han rebut les dues dianes de falta davant el Terrassa). L'altra xifra positiva de la visita a Palamós, els 200 partits d'Alberto.

Amb aquest resultat, l'Europa cau a la catorzena plaça amb 44 punts, amb 2 de marge respecte a la Montañesa, que és l'únic equip que el pot fer caure en les 3 places de descensos no compensats que hi haurà després de la última jornada (a partir de la quinzena posició). Per sobre, el conjunt gracienc té Cerdanyola i Santfeliuenc amb 45 (i compte, perquè poden ser determinants negativament si tu punxes diumenge).


Atenció! Tots els triples i quàdruples empats perjudiquen l'Europa!
(FONT: Futbolme.com)

Dos casos provocarien la salvació matemàtica sí o sí:

1) Un triomf de l'Europa sobre el Sabadell B.
2) Que la Monta no guanyi a Castelldefels.

Compte, perquè un empat podria complicar moltíssim la situació als escapulats, que perdrien tots els possibles triples i quàdruples empats amb Montañesa, Cerdanyola i/o Santfeliuenc. Els únics casos de permanència garantida per a l'Europa en cas d'empatar contra el Sabadell serien:

2) El que ja hem dit: que la Monta no guanyi a Castelldefels.
3) Que la Monta guanyi per menys de 5 gols, i que Cerdanyola i Santfe puntuïn obligatoriament tots dos en els respectius partits (per tal que que quedis empatat a punts únicament amb la Montañesa).
4) Que la Monta guanyi, el Cerdanyola puntuï, i el Santfe perdi de 5 gols o més.

I en cas de derrota, també et salvaries si la Monta perd o empata a Castelldefels (i tornem novament al punt 2).

Per tant, per resumir-ho i no complicar-se la vida, l'Europa ha de guanyar sí o sí, i aprofitar que depèn de sí mateix per obtenir la permanència.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Joan Mármol en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:

FONT: CEEuropa.cat




Resultats 37ª jornada:

FONT: FCF.cat

FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports


La jornada del cap de setmana també ha deixat bones notícies per al futbol base de l'Europa, com la permanència matemàtica del Juvenil A a Lliga Nacional, o el títol de lliga del Prebenjamí B de Futbol 7.

El Prebenjamí B de l'Europa, campió de lliga!
(FOTO: Anna Batlló / CE Europa.cat)