dimecres, 3 de maig del 2017

Les opcions de l'Europa per salvar-se diumenge

L'Europa buscarà la permanència matemàtica al camp del Degà del futbol català, el Palamós
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Segurament a principis de temporada cap escapulat hauria esperat trobar-se en la jornada 36 de la lliga lluitant per la permanència. Però està sent una campanya molt complicada i plena d'entrebancs i contratemps, i la realitat de l'Europa ara mateix és aquesta. La salvació de l'equip seria ja virtual de no ser per la situació dels equips catalans de Segona B, ja que el conjunt gracienc té 6 punts de marge respecte al descens directe que marca ara mateix el Manlleu (amb qui tens el goal-average particular igualat, i el general t'afavoreix per 9 gols de diferència respecte als osonencs). Però com que ara mateix 3 equips de casa nostra baixarien directament des de la Segona B, això implicaria que, en espera de possibles ascensos de catalans de Tercera que compensin aquests descensos, a dia d'avui també baixarien el quinzè, el setzè i el dissetè de la lliga que disputa l'Europa. Comptant que no hi hagi un quart equip català implicat en la promoció de descens de Segona B (el Sabadell té 4 punts d'avantatge sobre el Llevant, que ha de jugar contra dos equips de play-off en les dues últimes jornades), la salvació la marcaria el catorzè de Tercera (i si ets tretzè, com ara l'Europa, estaràs salvat sí o sí sense haver de mirar què fa el Sabadell a Segona B). 

Aquesta és la situació a la zona baixa de Segona B:

FONT: Futbolme.com

Amb tot, comptant l'estat actual de les coses, el millor de tot és que l'Europa depèn de sí mateix per garantir-se la salvació. Si guanya els dos partits, estarà salvat sí o sí passi el que passi a Segona B i a Tercera. I només que l'Atl. Llevant perdi un dels dos partits que li resten a Segona B davant Alcoià i Badalona (segon i quart classificats, respectivament), l'equip gracienc en tindria prou amb sumar 3 punts.

Amb aquests condicionants, l'actual classificació de Tercera, i el fet que a l'última jornada hi haurà dos enfrontaments directes de rivals graciencs (Castelldefels-Montañesa, i Santfeliuenc-La Jonquera), les possibilitats que assegurarien la permanència de l'Europa aquest mateix diumenge a Palamós serien aquestes (sempre tenint en compte el que faci l'Atl. Llevant a Segona B):

FONT: FCF.cat / 'Vamos escapulados!'

I un altre quadre amb el goal-average particular dels rivals de l'Europa per facilitar la lectura dels resultats d'aquestes dues últimes jornades, i els possibles empats a punts:

FONT: 'Vamos escapulados!'


*Servidor és de lletres i no té molt bona relació amb els números, així que si aprecieu alguna incorrecció en els càlculs que he fet, no dubteu en fer-m'ho saber! 


JOAN ESTEVA: "INTENTAREM NO ARRIBAR A L'ÚLTIMA JORNADA AMB L'OBLIGACIÓ DE SUMAR"



FONT: BTV Esports



ENTRADES A 5 EUROS PER ALS SOCIS DE L'EUROPA

El Palamós és un dels clubs amb els que hi ha acord de reciprocitat en el preu de les entrades
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El transcendental partit Palamós-Europa (ho és per als graciencs, ja que els gironins ja no s'hi juguen res) es disputarà diumenge a les 17h al Municipal Palamós-Costa Brava de la localitat del Baix Empordà. Com és habitual amb el club Degà del futbol català, l'Europa té un acord de reciprocitat en el preu de les entrades. Segons aquest acord, els socis de l'Europa que presentin el seu carnet a les taquilles de l'estadi palamosí, pagaran només 5 euros. El preu de l'entrada general serà de 10 euros.