dilluns, 15 de maig del 2017

Europa 4 - Sabadell B 0; salvació, reflexió, planificació

Jugadors i afició respiren tranquils; ara toca passar pàgina i reconstruir un equip per lluitar a dalt
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

El malson s'ha acabat. L'Europa ha posat fi a una temporada per oblidar, o més aviat per no fer-ho. El conjunt de la Vila de Gràcia ha certificat la permanència amb una contundent golejada per 4-0 sobre un Sabadell B que ja havia perdut la categoria dues jornades enrere. L'equip de Joan Esteva ha fet un partit molt seriós i que ha començat a encarrilar al minut 6, gràcies al nom propi del matí, Dani Pujol. L'extrem lleidatà ha fet tres gols que han garantit el triomf final, i que han posat la cirereta a uns mesos de molt bon rendiment com a escapulat. Tant de bo sigui un dels homes que continuï en el nou Europa 2017-2018. El seu ha estat el primer hat-trick d'un jugador de l'Europa des del que va fer Javi Sánchez en aquella golejada al camp de la Grama (1-7), el 13 d'abril de 2014. Fran Bea ha culminat la golejada amb un golàs de falta per tot l'escaire. L'equip gracienc no marcava de falta des de la darrera jornada de l'any passat (Nils contra el Granollers, 15 de maig de 2016), i no anotava 4 gols o més en un partit des del 31 de gener de 2016 (0-5 a Peralada).

Dani Pujol i Fran Bea, els golejadors escapulats avui
(FOTO: Fran Capell)

L'Europa culmina així una bona segona volta i posa punt i final a la lliga en la dotzena plaça amb 47 punts, 7 per sobre del descens directe, 5 més que les places de descens no compensat, i 17 per sota del play-off d'ascens. La lliga acaba amb l'Olot campió, i aspirant a pujar a Segona B en una sola ronda, amb opció de repesca. L'acompanyaran en el play-off, però havent de superar 3 rondes sí o sí, Peralada, Terrassa i Vilafranca, per aquest ordre. El sorteig del play-off es fa aquest dilluns a Madrid (a partir de les 17h, sorteig de Segona B per pujar a Segona; i sobre les 17:30h, sorteig de Tercera per pujar a Segona B). A la zona baixa, Sabadell B, Júpiter i Manlleu baixen a Primera Catalana, i 3 equips més hauran d'esperar possibles ascensos per salvar la categoria: si un equip català puja a Segona B, el Castelldefels continuaria a Tercera. Si en pugen dos, també se salvaria La Jonquera. I qui ho té més difícil és la Montañesa, que necessitaria tres ascensos per assolir la permanència.


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Ignasi Senabre en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial Sabadell

-Galeria imatges (Fran Capell)

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-Ràdio Sabadell


Resultats 38ª jornada:

FONT: FCF.cat

FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports

FONT: Youtube Cerdanyola FC