dijous, 25 de maig del 2017

Fernando a 'Gràcia Esports': "La intenció és que continuï gran part de la plantilla"

Fernando Núñez, secretari tècnic de l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb la temporada ja acabada per al primer equip masculí de l'Europa, són dies de molta feina als despatxos, pel que fa a altes com a baixes, ja pensant en l'eqiup de la pròxima temporada. Un dels homes més enfeinats és Fernando Núñez, el secretari tècnic del club gracienc. Precisament ell va ser protagonista del programa 'InfoGràcia Esports' d'aquesta setmana a Ràdio Gràcia. Una de les grans incògnites de cara a la temporada vinent és si hi haurà molts canvis a la plantilla. I segons les paraules del repsonsable tècnic escapulat, sembla que la resposta és que no: "Estem intentant reforçar l'equip en totes les línies, però és clar que estem mirant gent d'atac. La plantilla estava descompensada,  amb molts defenses i manca de jugadors d'atac. A l'equip li ha faltat gol. Continuaran força jugadors, amb reforços puntuals. La nostra intenció és que continuï gran part de la plantilla". No és cap secret que la situació econòmica de l'Europa no seràla mateixa que en temporades anteriors, pels deutes que s'ha trobat a la caixa la nova directiva, i la pèrdua de la concessió del Camp de l'Àliga: "Sí, la pèrdua ha afectat. La temporada vinent serà difícil perquè hi ha equips amb els que no podem competir econòmicament. Hem treballat per tenir un ampli coneixement de la categoria. Tindrem alguna dificultat més que altres anys".

Sigui com sigui, la temporada es presenta molt i molt estimulant, amb el retorn a la categoria de grans equips que han baixat de Segona B, com el Prat, Espanyol B o L'Hospitalet: "És d'aquestes temporades que m'agradaria ser encara jugador. Al futbolista li ha de motivar. L'objectiu és acabar el més amunt possible. Sabent de la dificultat, però també que un equip com el nostre ha d'estar amunt sempre". Els tècnics, a més, volen estar ben atents al futbol base, per veure si es pot donar un altre cas Varona de futbolistes joves que puguin millorar el nivell del primer equip: "Farem entrenaments amb els jugadors que acabin de juvenil aquest any, i a partir d'aquí, decidirem. El salt a Tercera és difícil. Es tracta d'aprofitar el màxim de jugadors possibles de la casa". En aquesta nova aventura com a secretari tècnic, Fernando diu sentir-se "amb una il·lusió tremenda. Quan arriba el final de la carrera futbolística, el que ens agrada a la majoria de jugadors és continuar vinculats al futbol. Sempre m'ha agradat veure partits i conèixer jugadors. Estic fent el que m'agrada, i a l'equip de la meva vida. Més il·lusionat no puc estar. A ningú li agradarria més que a mi que l'equip fes una temporada molt bona".

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat
També s'ha referit al nou Europa 2017-2018 el tècnic Joan Esteva, en una entrevista a L'Escapvlat i la web oficial del club. Una xerrada on explica que volen fer un Europa protagonista i amb bon tracte de la pilota. I tot i les dificultats econòmiques que hi pugui haver, la idea és construir un equip competitiu per aconseguir objectius importants.




PILI PORTA: "VOLEM ENCARAR UNA TEMPORADA DE PROMOCIÓ DES DEL MINUT 1"

Pili Porta, una de les capitanes del femení A de l'Europa
(FOTO: CE Europa)

Un dels equips de l'Europa que encara està competitn és el femení A. Les escapulades van superar el passat diumenge la 1ª ronda de Copa Catalunya, i aquest dissabte a les 18h disputaran el partit de 2ª ronda al camp del Levante Las Planas. Una de les capitanes gracienques, Pili Porta, també va intervenir telefònicament a Ràdio Gràcia, per passar balanç a la temporada del principal equip femení del club: "Hem fet una gran temporada. Ara estem amb la Copa Catalunya. La valoració és molt positiva. Hem quedat per darrere del Barça, Seagull i Espanyol. És un èxit. L'objectiu des de l'inici de temporada mai va ser la promoció. Sabíem que teníem un potencial per estar a la zona alta, i aquest era l'objectiu. Ens vam veure a dalt i no ho vam descartar. El fet que al final no s'hagi aconseguit la promoció no ha estat cap fracàs, tot el contrari. Jugar a Primera és complicat. Primer has de passar una fase d'ascens amb els millors d'Espanya, i és molt complicat, hi ha molt de nivell. Nosaltres haguéssim signat jugar la promoció".

Amb tot, Pili Porta és ambiciosa i assegura que aquest és el sentiment general de l'equip: "L'equip està molt content, i sobretot, té ganes de més. L'any vinent volem encarar una temporada de promoció des del minut 1, perquè sabem del potencial que tenim". Porta també se sent satisfeta pel creixemente per l'interès cap al futbol femení: "En general, el futbol femení necessita un pas més. Nosaltres hem tingut molt de suport dels mitjans de comunicació i dels grups d'animació. Jo he notat que la gent ha vingut més al camp. És molt complicat arribar al nivell del masculí. Hem fet un gran pas. Ens han donat molt de suport. A l'Europa el futbol femení el tenen molt cuidat, i no ens podem queixar de res. S'estan donant pasos molt importants: el Miniestadi s'està ompint per veure el femení, i això és un èxit".

Podeu escoltar les entrevistes a Fernando i Pili Porta en el podcast de l''InfoGràcia Esports':