divendres, 22 d’agost del 2014

Prèvia Europa - Terrassa; s'acaben les Festes... però comença la festa!



L'Europa va deixar escapar la darrera lliga contra el Terrassa, i contra el Terrassa tindrà l'oportunitat de començar a edificar el que ha de ser una temporada plena de reptes, il·lusions i ambicions. Després d'una pretemporada amb molt bones sensacions que ha situat l'equip als quarts de final de Copa Catalunya per primera vegada en 16 anys, i amb una plantilla dissenyada per somiar en coses grans, l'equip de Pedro Dólera arrenca el campionat de lliga amb un partit exigent que pot ser un bon examen de nivell: el Terrassa també va fer play-off ara fa un parell de mesos, i ara comandats per David Pirri a la banqueta, els egarencs haurien de ser un altre equip de la zona alta de la classificació.

L'Europa arriba al partit invicte, després d'una pretemporada amb 2 triomfs i 4 empats, 6 gols marcats i només 4 d'encaixats, la sensació d'equip que manté intacta la solidesa defensiva dels últims anys, i que té més fons d'armari que mai per poder plantejar variants tàctiques i desplegar pressió i fortalesa física. A ningú se li escapa que, sobre el paper, l'equip gracienc és un dels grans favorits a lluitar pel títol i el play-off, però ara arriba l'hora de demostrar-ho on toca, que és sobre la gespa.

Oriol Dot debutarà en lliga amb l'Europa davant el seu ex-equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest primer partit, el cos tècnic escapulat no podrà comptar amb Alberto, expulsat en l'últim partit de play-off de l'any passat a Socuéllamos. En principi, i tot i que només porta una setmana amb ritme de competició, el capità Àlex Cano hauria d'ocupar la segona plaça de central al costat de Víctor Durán, ja recuperat de l'elongació del passat diumenge contra l'Ascó. Tampoc podrà ser-hi com a porter suplent un dels 10 fitxatges de l'estiu, Sergio Fernández, però sí que hi serà la darrera incorporació d'aquesta mateixa setmana, Víctor Cócera, per si hi hagués qualsevol incidència amb l'intocable Rafa Leva.

El lateral dret escapulat i ex del Terrassa Oriol Dot valora així el debut en lliga, en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa


EL RIVAL:
L'ex-escapulat Diego, que arriba tocat, ha estat pitxitxi de la pretemporada egarenca amb 3 gols
(FOTO: Juanma Medina Luque / elrepor.com)

Nou projecte el que enceta aquesta temporada el Terrassa, amb David Pirri substituïnt Miki Carrillo a la banqueta. Tal i com reconeixia al diari terrassenc La Torre, Pirri vol implantar un futbol de toc i qualitat per mantenir la línia de resultats de la darrera campanya. La pretemporada, però, no ha estat fàcil, i el Terrassa ha anat clarament de menys a més. Va encaixar dues golejades sorprenents en els dos primers partits post-vacances (5-0 a Gavà en la Copa Catalunya, i un 1-5 davant l'Hospi). En la pretemporada també ha caigut amb el Júpiter (3-2) i el Lleida (0-1), i ha guanyat l'Atlético Escalerillas aragonès (4-0) i l'Horta (2-0), en partit jugat aquesta mateixa setmana. El balanç de pretemporada, 6 partits, 2 triomfs i 4 derrotes, amb 7 gols marcats i 11 d'encaixats.

Després de tornar a play-off la passada temporada, el conjunt egarenc manté el bloc per repetir l'èxit, per bé que ha perdut alguns homes importants: a banda de l'ara escapulat Oriol Dot, han marxat homes com el golejador Álex Gallar (Cornellà), Pedro García (Montañesa), Edile o Héctor. Per contra, ha incorporat futbolistes com Erik Ayala (Cerdanyola), Geri (Masnou) o aquesta mateixa setmana, el jove davanter de l'Hospi Mario Roque. El gran centre d'atenció a Can Peixauet, però, seran dos fitxatges provinents de l'Europa que s'enfrontaran als que eren els seus companys fins fa 2 mesos: Guille Ramón i Diego Fernández, pitxitxi egarenc a la pretemporada amb 3 gols.

El també ex-Europa Guille Ramón amenaçarà per la banda dreta terrassenca
(FOTO: Juanma Medina Luque / elrepor.com)

Precisament Diego arriba amb molèsties físiques a la cuixa dreta al partit de diumenge, ja que es va haver de retirar lesionat del partit contra l'Horta d'aquesta setmana, en què havia marcat el primer gol. El tècnic egarenc no pot comptar amb els lesionats Romo, Sergio Montero i Carles Montoro

L'ex-lateral dret de l'Europa i ara a les fils egarenques, Guille Ramón, explica a La Xarxa les seves sensacions, a poques hores de debutar en lliga contra el seu ex-equip i al camp on va jugar moltes temporades amb la Grama:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Aquest serà el partit oficial nº 50 entre Europa i Terrassa, i fins ara el balanç és de 21 triomfs graciencs, 10 empats i 18 derrotes, amb 77 gols marcats i 74 de rebuts. A Tercera, 40 precedents, amb 17 victòries, 10 empats i 13 derrotes, 59 gols a favor i 53 en contra. Tot i que el darrer enfrontament en la penúltima jornada de la passada lliga es va saldar amb derrota per 1-0 amb gol de l'ara escapulat Oriol Dot, el cert és que darrerament el Terrassa ha estat un rival propici per als interessos graciencs, que havia guanyat els 3 partits anteriors per idèntic resultat (2-0 o 0-2). Millor encara és la ratxa escapulada com a local davant els terrassencs, ja que fa 24 anys de la darrera derrota: va ser el 20 de maig de 1990, amb un 1-2 en la penúltima jornada d'aquell campionat de lliga.

La darrera temporada que Europa i Terrassa es van enfrontar en el debut de lliga va ser fa dues temporades, amb triomf gracienc per 0-2, amb gols de Cebri i Camacho:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

CAN PEIXAUET (Avgda. Can Peixauet, -08923- Sta. Coloma Gramenet)
Diumenge 24 agost, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes, habitants Sta. Coloma, socis de la Montañesa i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Mentre durin les obres del Nou Sardenya (previstes fins a finals de setembre), l'Europa jugarà els seus partits com a local al Nou Municipal de Santa Coloma, ubicat a Can Peixauet. Si voleu apropar-vos fins allà, recordeu que el camp es troba just al costat de la Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet de la línia 9 (el transbordament s'agafa a l'estació de Sagrera). Des de les parades de Diagonal o Verdaguer t'hi pots plantar en 20-30 minuts de trajecte, aproximadament. 

FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 1 (Actualitzat amb els resultats de dissabte):


FONT: FCF.cat

I aquest és el vídeo amb la prèvia dels 6 partits que es juguen diumenge que han fet Xavi Fortes i Albert Solà a La Xarxa de Comunicació Local:



FONT: La Xarxa

Al blog de Roger Sánchez 'Tercera.cat', a banda de l'habitual guia de la jornada, també trobareu una ocurrent prèvia de la temporada que comença, redactada per Carles Garcia i Carlota Martí. Webs com 'Futbolcatalunya' o 'Golcat' compilen seccions molt pràctiques d'altes i baixes del mercat estiuenc, i una altra lloc de referència per seguir la competició és 'Futbolme', a banda del web oficial de la Federació Catalana de Futbol. I, per descomptat, tota la informació puntual del club i tots els seus equips, la trobareu també al web oficial de l'Europa.