dimarts, 5 d’agost del 2014

Prèvia Europa-St.Andreu-Sants; triangular d'Històrics!

FOTO: torneighistorics.cat

I 4 anys després, l'Europa torna al Torneig d'Històrics del futbol català davant el que va ser el seu últim rival a la competició: i és que des d'aquella històrica final de l'edició de 2010 guanyada davant el Sant Andreu (únic títol en aquesta competició en el palmarès escapulat), el conjunt gracienc no havia tornat a jugar el trofeu segurament més prestigiós dels estius al futbol català. El retorn serà de luxe, amb un triangular de quarts de final amb dos derbis històrics del futbol barceloní, i 3 equips que han estat campions del torneig (L'Europa al 2010, el Sants al 1993 davant els escapulats, i el St. Andreu al 2005 i 2007, en dues edicions que es van jugar precisament al Nou Sardenya). Una cita ineludible per als amants del futbol català que no hagin marxat de vacances aquests dies.

L'any passat amb el Prat, l'ara escapulat Ignacio Rosillo va ser campió, pitxitxi i MVP del torneig
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a aquest torneig encara amb poc ritme de competició, però de moment amb les bones sensacions que deixa l'únic partit de pretemporada guanyat diumenge davant l'Espanyol B per 1-0, i que classifica els escapulats per a la 2ª ronda de Copa Catalunya. A priori les úniques baixes per al triangular de quarts seran els lesionats: el porter Sergio i el capità Àlex Cano, un dels supervivents de l'equip campió al 2010, juntament amb homes com Alberto, Valderas, Guzmán, Rovira o bona part del cos tècnic de Pedro Dólera

L'Europa campió al 2010
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ELS RIVALS:

FOTO: uesantandreu.cat

L'Europa debutarà a les 18:30h contra el Sant Andreu, que també com l'Espanyol B, és equip de 2ª B. El conjunt quadribarrat arribarà al partit molt més rodat (ja amb 4 partits disputats), però segurament un xic més cansat, després de jugar dilluns al vespre el seu partit de 1ª ronda de Copa Catalunya a Sant Boi (derrota per 2-1). El club andreuenc ha viscut un estiu mogut, amb canvi de propietaris, entrenador i les conseqüents novetats a la plantilla. La nova propietària del club és la brasilera Dinorah Santa Ana (representant i ex dona de Dani Alves), que va entrar com un terratrèmol, fent fora d'un dia per a l'altre al tècnic Martí Cifuentes o a altres treballadors amb anys de molt bona feina al club com el company de premsa Oriol Pablo. Ara Piti Belmonte torna a ser el tècnic, i amb la nova estructura directiva el club s'està 'brasileritzant', amb l'arribada de jugadors com Felipe Gonçalves, Arthur BöhlkeJefferson Arroz. Els andreuencs també han fitxat jugadors contrastats, com els germans Viale, Xavi Puerto, Calderon o Llamas, o joves promeses com l'ex-Gavà Adrià Borreda. Per ara a la pretemporada, sumen dues derrotes (3-1 contra el Prat, i ahir 2-1 contra el Santboià), un empat (0-0 a Sabadell), i un triomf (2-1 davant el Santfeliuenc).

L'Europa ha jugat 9 vegades contra el Sant Andreu al Torneig d'Històrics, amb un balanç de 4 triomfs, 2 empats i 3 derrotes.

Al web de BTV podeu veure els vídeos de tots els partits de pretemporada i dels fitxatges del Sant Andreu.

FOTO: uesants.cat

Només un any després del descens, la UE Sants torna enguany a Primera Catalana. Amb el mateix bloc i les novetats de Tomás Egea, Adrià Espinosa, Alberto Gómez, Moha Serroukh, Pau Navas i Álex De La Iglesia, l'equip de Tito Lossio és a priori el 'tapat' del triangular, però ja sabem cóm van les coses en aquests tornejos a aquestes alçades de pretemporada. Fins ara han guanyat amb claredat l'únic partit de pretemporada, 4-0 davant el Mollet juvenil. 

El vídeo d'aquest partit i els dels fitxatges de l'equip santsenc, també al web de BTV.

El balanç de partits contra el Sants als Històrics és de 8 precedents, amb 3 victòries, 2 empats i 3 derrotes.


ESTADI:

FOTO: torneighistorics.cat

MUNICIPAL DEL GUINARDÓ
C/ del Telègraf 31, Barcelona 
(Ronda del Guinardó, just davant del nou Hospital de Sant Pau)
Dimarts 5 agost, 18:30h

5 euros, socis CE Europa
10 euros, general
15 euros, abonament Torneig complet



FONT: Google Maps

FONT: Meteocat


Tota la informació al detall del Torneig d'Històrics, al seu web oficial

FONT: torneighistorics.cat