dimarts, 10 de setembre del 2013

Prèvia Castelldefels - Europa; la via escapulada

L'escapulat Xavi León torna a casa seva per tercer cop en 5 mesos (FOTO: Àlex Gallardo)

En una nova Diada que preveu ser històrica per al nostre país (i on el club no hi faltarà un any més), l'Europa dels rècords també vol seguir fent història. I és que l'equip de Pedro Dólera buscarà aquest dimecres als Canyars la quarta victòria consecutiva en l'inici de lliga, una fita que no s'aconsegueix al club gracienc des de fa 25 anys (a Regional Preferent) i 30 a Tercera Divisió (veieu les Europadístiques per a més detalls). Un triomf que permetria continuar al capdamunt de la classificació, pendents del que faci la Montañesa a Santa Coloma a només 4 dies de la visita escapulada a Nou Barris. El partit tindrà, a més, un altre al·licient: i és que després de caure eliminats de la Copa Catalunya a Castelldefels ara fa unes setmanes, el vestidor aspira a aconseguir una revenja esportiva en forma de triomf.


El dia després de la famosa lesió de Goicoechea a Maradona, l'Europa sumava el 4rt triomf de 4 a la lliga 83-84 
(FONT: Mundo Deportivo)

Tenint en compte aquesta excepcional setmana de 3 partits, és possible que Pedro Dólera jugui amb la profunditat de banqueta gracienca i aprofiti per fer rotacions, per tenir així el més frescos possibles als jugadors; i és que, quan encara estem al principi de temporada, les cames encara no estan en el seu màxim nivell de rendiment i fortalesa. Veurem si Marc Esteban pot tenir ja la possibilitat de debutar uns minuts en lliga amb la samarreta escapulada, un cop recuperat de la lesió que l'ha tingut fora de combat les primeres jornades. Els que continuen de baixa són Camacho i Cebri, encara inèdits aquesta temporada per les respectives lesions que arrosseguen de la temporada passada.

Així valora Dólera al Castelldefels, en declaracions a BTV (als 30"):

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:
Cervantes, un nou 'killer' per al Castelldefels (FOTO: Àlex Gallardo)

Com ja es va poder comprovar en el partit de Copa Catalunya, el Castelldefels que es trobarà l'Europa dimecres té diferències respecte al de la passada campanya. Començant per la banqueta, on l'experico Dani Fernández pren el relleu d'Eloy Martínez. A la plantilla, baixes com el porter Marc Ramírez (Vilafranca), el davanter Nakor Bueno o el jove Gueri (Júpiter) han estat reemplaçades per homes com David Pociello (Atl. Monzón), Albert Cervantes (Gavà), Aitor Lario (Grama) o un bon grapat de jugadors juvenils. Es mantenen altres homes importants, com José Santos, Uri Grau, el veterà Jorge Sánchez, el brasiler Gilberto, o Cano, botxí escapulat a la Copa Catalunya.

Per ara, l'equip no ha començat massa bé la lliga pel que fa a resultats: després d'empatar a 2 a casa contra el Santboià, els mariners han perdut els dos partits consecutius que han jugat de visitants: 2-0 a Gavà, i un dolorós 5-1 al camp de la Munta aquest passat diumenge, que deixa el Castelldefels com a cuer, pel pitjor goalaverage respecte als altres 4 equips que també sumen 1 punt de 9 possibles. A més, l'equip de Dani Fernández és el que més gols ha encaixat fins ara: 9 dianes en contra en 3 partits. Caldrà veure si aquest mal inici de campionat afecta al rival de l'Europa en forma d'angoixes i pressió, o si pel contrari, l'estimula i el fa un rival encara amb més gana i intensitat.

De cara a aquest partit, són baixa els lesionats Aitor Lario i Xavi Roselló.


PRECEDENTS:



FONT: futbolme.com


Els precedents de l'Europa a Castelldefels en lliga de Tercera Divisió són força favorables; i és que de 9 visites, n'ha guanyat 4, ha empatat 3, i n'ha perdut només dues. En partit oficial també caldria afegir la derrota enguany en Copa Catalunya, però en l'última visita en lliga, els de Pedro Dólera van passar per sobre dels mariners, amb un contundent 0-3, amb gols de Rovira, Epitié i Víctor Durán:


FONT: BTV Esports


El triomf de l'any passat va deixar el play-off a tocar (FONT: Mundo Deportivo)

A nivell global de partits oficials a casa i a fora en competició oficial, el balanç és molt igualat: en 19 partits, 7 victòries escapulades, 6 empats i 6 derrotes, amb 29 gols a favor i 21 en contra (FONT: CD oficial història i estadística CE Europa)


ESTADI:

MUNICIPAL ELS CANYARS, c/ Esglèsia 121 (Castelldefels)
Dimecres, 19h

10 euros entrada general
5 euros jubilats, i socis Prat, Cornellà, Santboià, Santfeliuenc i Vistalegre
Gratis, socis UE Castelldefels

FONT: lapremsadelbaix.es


FONT: Google Maps


En ser festiu, NO es podrà veure l'habitual retransmissió en directe per streaming que acostuma a fer Castelldefels TV al seu lloc web.

Per cert, si teniu intenció d'assistir al partit, tingueu en compte les dificultats de trànsit que hi haurà dimecres a la tarda, a causa de la Via Catalana que unirà el país de nord a sud amb una cadena humana reclamant el dret a decidir. Tot i que no passa per Castelldefels, hi pot haver problemes de mobilitat a Barcelona i rodalies (les autoritats aconsellen fer servir el transport públic; en cas d'anar amb cotxe, és recomenable sortir amb més antel.lació de l'habitual)


PARTITS JORNADA 4:

FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!