dilluns, 16 de setembre del 2013

Montañesa, 1 - Europa, 0; gran derbi... tret del resultat

En un partit molt dur, s'ha trencat la ratxa de 4 triomfs de l'Europa (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

Derbi de vella escola. Per intensitat, emoció i ambient, el Montañesa-Europa d'aquest matí ha estat un enorme partit de futbol de barri, d'aquell més pur i genuí que s'aprèn jugant al carrer. És cert que estèticament no ha estat un futbol gens bonic, talentós ni fi, però emocionalment ha estat d'aquells partits que fan bullir la sang. I, el millor de tot, tant abans com després del partit això no ha impedit les abraçades i somriures de jugadors, tècnics i aficionats de tots dos equips. I és que això només és futbol, però ens encanta...

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Un miler de persones han omplert la 'Bombonera' de Nou Barris tot i la fina pluja, en una sensacional demostració que el futbol català enganxa a molta molta gent. Menció especial per a l'afició de l'Europa, que ha vingut en massa i no ha parat d'animar als seus en tot moment, malgrat les adversitats. I és que el partit s'ha posat de cul ja només començar: en el primer minut Roland Garrós ha fet la centrada des de l'esquerra i l'ex-escapulat Nils ha estat més ràpid que ningú i ha fet l'1-0 creuant la pilota davant Rafa Leva. Cinquè gol en cinc partits per al pitxitxi del campionat. Tot i el gol encaixat i les dificultats d'un camp molt petit i ple de clapes, l'Europa no s'ha arronsat i ha agafat les regnes del joc. Amb Cano novament de davanter al costat de Javi Sánchez com a Castelldefels, els escapulats han renunciat al joc de toc per buscar un futbol més directe, i han tingut diverses ocasions per empatar. Primer amb un xut de Rovira, i sobretot després, amb una canonada de Cano a la frontal de la petita que ha provocat una espectacular aturada del Tato Burgada. Un altre ex-escapulat fent-nos la guitza... com també ho ha fet un altre ex del conjunt gracienc, l'expeditiu defensor Amantini, per la seva contundència i per una jugada en què ha retingut la pilota gairebé a la línia de gol a rematada de Marc Esteban; una acció on hi ha hagut de tot (fins i tot un possible penal per mans del defensor groc-i-negre), i que ha acabat generant una gran tangana. Estava clar que ningú volia perdre...

Esgarrifosa imatge del cap de Rovira, després d'una topada amb Amantini (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat) 

Ni tan sols el descans ha servit per refredar els ànims ni les emocions. Al minut 9 de la represa, la Munta s'ha quedat amb 10, quan Nils ha vist la segona targeta groga per simular un penal. D'aquells càstigs que es poden aplicar amb una interpretació estricta del reglament, però que si tens una mica de mà esquerra (o has jugat a futbol), potser podries resoldre amb una advertència (sobretot si ho comparem amb la duresa no castigada al llarg de tot el partit). L'Europa ha continuat ensenyant les dents, però els locals s'han defensat amb molt d'ordre i no han concedit massa ocasions de gol: ho ha provat Charly, amb un xut que Cano ha desviat i que ha rebutjat amb problemes Tato Burgada; ho han provat els dos laterals, Alegre i Guille; o també Rovira amb el cap, instants després de rebre una fortíssima topada al cap d'Amantini, que l'ha deixat estabornit i l'ha obligat a jugar la resta del partit amb un vistós embenatge. Sascha també ha pogut fer el 2-0 amb el cap, però la veritat és que la 2ª part ha estat prou plàcida per a un Rafa Leva que a la 1ª part havia hagut de fer una altra aturada brutal en un u contra u davant el també ex-escapulat Padilla. Als últims instants de partit, el central gracienc Alberto ha vist la segona groga, en una altra acció tan rigorosa com la de Nils. Al final, 1-0, i primera derrota de l'Europa en aquesta lliga, després dels 4 triomfs inicials. Continua la mala ratxa davant la Montañesa, a qui els graciencs no han guanyat mai a la lliga en 7 enfrontaments. Ara els de Pedro Dólera són segons (empatats amb el Cornellà) a 3 punts del líder intractable Montañesa, que suma 15 punts de 15 possibles. Diumenge vinent torna la lliga al Nou Sardenya, amb la visita del Cerdanyola. 

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit hem parlat amb el tècnic de l'Europa Pedro Dólera:


En el seu nou format de ràdio i TV, el programa 'En Joc' de diumenge a la tarda ha entrevistat al porter de la Munta i ex de l'Europa Tato Burgada (minut 35):


FONT: La Xarxa

Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa (crònica)
-Web oficial CE Europa (fotos)
-Web oficial CF Montañesa

-Golcat.com
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya.com

-L'Independent de Gràcia

Resultats Jornada 5:



FONT: FCF.cat

Incorporo també el vídeoresum de la jornada que fa cada setmana La Xarxa, amb els gols dels partits de Tercera:

FONT: La Xarxa

Per cert, en un amarg cap de setmana per als equips masculins (ahir dolorosa derrota 9-2 del juvenil a camp del Barça), la gran alegria ens l'ha donat l'Europa femení, que ha debutat a la Segona Divisió amb un gran triomf per 3-1 en el derbi contra el Sant Andreu. No us perdeu el tercer gol, de Vane!! Sensacional!!!

FONT: BTV Esports