*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      3  (vs. Cornellà, i a Castelldefels i Montañesa)
Expulsions en contra:  1  (a camp Montañesa)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

L'ex-escapulat Nils va ser el 'culpable' de la 1ª derrota de l'Europa en lliga (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa no es quedava sense marcar en lliga des del 28 d'abril, amb un empat a 0 amb el Palamós que va classificar l'equip per al play-off. En els 2 partits contra l'Arandina també es va quedar sense marcar.

*És la primera vegada que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga. El darrer cop havia estat en els partits de play-off contra l'Arandina (1 de juny), i en lliga regular, en l'últim partit davant la Pobla de Mafumet (19 de maig)

*La d'Alberto és la primera expulsió en contra de l'Europa aquesta temporada (la passada en van ser 9). Amb la de Nils ja en són 3 a favor (l'any passat, només 5 en tota la lliga).

Alberto ha estat el primer expulsat escapulat de la lliga 2013-2014 (FOTO: Futbolcatalunya.com)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*5 dels 8 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93), el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final, el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87, i el segon d'avui, a 11 minuts per acabar.

*2 dels 4 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. Els altres dos han servit per sentenciar els partits de Gavà i Castelldefels.

*Per ara han marcat 3 defenses, 1 migcampistes, i 1 davanter (per partida quàdruple). El partit a Castelldefels és el primer en què no marca un defensa escapulat en aquesta lliga.

*El de Javi Lara amb el Cornellà és l'únic penal a favor de l'Europa aquesta lliga (l'any passat en van ser 8)

El pitxitxi escapulat Javi Sánchez tanca la setmana gran amb 4 gols en 3 partits (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*Rafa Leva, Víctor Durán i Guille Ramón són els 3 únics futbolistes escapulats que han jugat tots els minuts de lliga (450). Ja només falten per debutar Eloi, Édgar, i els lesionats Camacho i Cebri.

*Els 6 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban.

*L'Europa ja porta 3 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, i Marc Esteban un travesser a Castelldefels.

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 2 dels 5 partits de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Rafa Leva ha encaixat 3 gols i acumula, doncs, una mitjana de 0'6 gols encaixats per partit.

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.

-----------------------------------------------------------------

ACORD TAMBÉ AMB EL CERDANYOLA PER VEURE ELS PARTITS A 5 EUROS

Igual que va passar la setmana passada amb la Montañesa, l'Europa ha arribat a un acord amb el seu pròxim rival de lliga, el Cerdanyola, pel preu de les entrades. Finalment, l'acord és vàlid per als 2 partits de lliga que enfrontaran els 2 equips (aquest diumenge al Nou Sardenya, i el partit de la 2ª volta a La Bòbila) i també per als de la resta de la temporada. Gràcies a aquesta col·laboració entre Europa i Cerdanyola, els socis de tots dos clubs podran anar a veure tots els partits de lliga al camp de l'altre equip per només 5 euros, presentant el seu carnet d'aquesta temporada. Segons explica el web oficial de l'Europa, el president escapulat Guillaume De Bode pretèn ampliar aquest tipus d'acord de col·laboració a tots els equips de Tercera Divisió, per tal de premiar la fidelitat dels socis.

L'acord amb la Montañesa va portar molta afició escapulada a Nou Barris (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)