diumenge, 8 de setembre del 2013

Europa, 3 - Gavà, 1; 9 punts de 9!!!

I Javi ha tret el fusell dos cops... i li ha dedicat els gols al seu fill Tiago (FOTO: CE Europa.cat / Àngel Garreta)

9 anys després, l'Europa torna a sumar 9 punts de 9 possibles en un inici de lliga (i ens hem de remuntar 12 anys per veure aquesta fita a la Tercera Divisió). L'equip gracienc ha sumat el tercer triomf consecutiu davant el Gavà, i es referma així com a colíder de la classificació, ara empatat ja només amb la Montañesa (rival, per cert, diumenge vinent a Nou Barris). L'estrena golejadora de Javi Sánchez (per partida doble) i del capi Àlex Cano ha estat una altra nota destacada d'un partit jugat sota la pluja.

L'enfrontament ha començat molt bé per a l'Europa: al minut 4, cessió massa curta del defensa del Gavà  Alberto cap al seu porter, i més llest que ningú, Javi Sánchez roba la pilota, encara i dribla Pacheco, i marca a plaer. Amb l'1-0 els escapulats han semblat nedar i guardar la roba, i el Gavà ha començat a apropar-se a l'àrea local amb bones aproximacions per banda. Els d'Albert Poch han demanat penal per uns possibles mans de la defensa gracienca, i al minut 37, Uri ha fet l'empat a la sortida d'un córner, després d'una més que possible falta a l'àrea petita sobre el porter escapulat Rafa Leva. Amb l'1-1 s'ha arribat al descans, resultat que semblava prou just per als mèrits d'uns i altres.

A la 2ª part, el partit ha semblat pujar en intensitat, i el Gavà ha avisat ja a la primera jugada, amb un xut de David Jiménez desviat per Leva a córner. Una setmana més, el porter de l'Europa ha estat clau amb aturades decisives en moments importants, com ara en una rematada a boca de canó de Blanchart. Amb tot, els de Pedro Dólera han sortit molt endollats a la 2ª meitat, i han generat molt de perill en jugades a pilota aturada. I, com no, un Cano motivadíssim pel retorn a l'onze titular, ha estat un malson per a la defensa rival en aquestes accions. Després d'una rematada salvada per Pacheco i una altra que ha anat al pal, la tercera del capità de l'Europa ha estat la bona, rematant de cap al primer pal a la sortida d'un córner al minut 67 i celebrant-ho amb ràbia. Tot i el 2-1, els escapulats han volgut més, i en un altre servei de cantonada,  León i Víctor Durán han estat a punt de connectar per fer el tercer. Ha calgut esperar fins al minut 87 per sentenciar el partit, en una doble rematada de Javi Sánchez, que ha completat així el seu primer doblet en lliga com a escapulat, i ho ha anat a celebrar amb tota la banqueta. Tercera victòria i 3 punts més en una setmana de 3 partits. El pròxim, dimecres a les 19h a Castelldefels.

FONT: BTV Esports

FONT: Gavà TV

FONT: FCF.cat