dimecres, 3 d’agost del 2016

Prèvia Històrics: Europa-Martinenc-Cornellà

L'Europa comença aquest dijous la participació a la 31ª edició del Torneig d'Històrics del futbol català; un dels trofeus més prestigiosos del futbol amateur de tot l'estat, i que serà una nova prova de foc per a aquest nou Europa en reconstrucció d'Albert Poch. L'equip de la Vila de Gràcia s'enfrontarà en primera ronda al Cornellà de Segona B i a l'amfitrió, el Martinenc de Primera Catalana, en el tradicional format de triangulars de 45 minuts. El debut serà dijous a les 18h contra el Martinenc; el perdedor d'aquest partit jugarà contra el Cornellà a les 19h; i l'últim partit del grup serà a les 20h, entre Cornellà i el guanyador de l'Europa - Martinenc. 

La normativa del torneig en aquesta primera fase és la següent: el triomf val 3 punts i l'empat 1. En cas d'empat a punts final entre 2 equips, es mirarà el resultat del partit entre els dos equips; si es manté l'empat, o també en cas d'empat entre els 3 equips del grup, es desempatarà amb el goal-average general; si persisteix l'empat, passaria a semifinals l'equip que més gols hagi marcat. I si continua tot igualat, es tindria en compte la tanda de penals que es farà després de tots els partits de la 1ª fase. 

L'Europa s'ha de refer de la derrota contra el Masnou en Copa Catalunya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba als Històrics després de la decepció del passat diumenge a la Copa Catalunya, en què l'equip va caure eliminat a casa contra el Masnou de Primera Catalana. Prèviament, l'equip havia guanyat 0-2 a la Pobla de Mafumet, i havia golejat per 0-8 el modest equip de l'Armentera en l'stage a terres gironines. 

De cara a aquest doble partit, Albert Poch no podrà comptar amb Fran Bea per qüestions laborals. Rojas, que es va perdre el partit del Masnou per una sobrecàrrega, podria tenir minuts.


ELS RIVALS:


El Cornellà va passar ronda de Copa Catalunya als penals, a Vilassar de Mar
(FOTO: twitter UE Cornellà)

El cap de sèrie d'aquest grup és el Cornellà, per la seva condició d'equip de Segona B. Després de la seva magnífica temporada (la millor de la història) en què va tenir el tocar el play-off fins el final, l'equip de Jordi Roger ha fet alguns retocs a la plantilla per mantenir la línia de l'any passat i consolidar-se com un equip de zona alta a la categoria. Fitxatges com Alfons Serra (Pobla Mafumet), Óscar Sierra (Hospi) o retorns com els de Jaume Aparicio (Santboià) o Xavi Puerto (Hospi) són les principals cares noves dels verds. Fins ara en pretemporada, el Cornellà està invicte, amb un empat 1-1 contra la Monta, una victòria per 2-0 contra el Terrassa, i l'empat 2-2 a Vilassar amb triomf a la tanda de penals en Copa Catalunya.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Cornellà
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El Martinenc ha fet una revolució a la plantilla, ara encapçalada per Miguel López
(FOTO: twitter FC Martinenc)

El Martinenc ha renovat de dalt a baix la plantilla, 2 anys després del descens a Primera Catalana. L'experimentat Miguel López és el nou entrenador d'un equip que compta amb noms com Sergi Estrada (Terrassa), Antolínez (Vilafranca), David Márquez (Masnou), Quiles (Santfeliuenc), David Durán (Granollers)... o l'escapulat Lozano, cedit enguany a l'equip del Guinardó. Els vermells van començar a entrenar tot just ara fa uns dies, i debutaran en pretemporada en el derbi contra l'Europa d'aquests Històrics.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Martinenc
(FONT: Futbolcatalunya.com)


PRECEDENTS:


L'Europa va ser campió dels Històrics al 2010
(FOTO: liniagracia.comunicacio21.cat)

Aquesta serà la vintena participació de l'Europa en el Torneig d'Històrics del futbol català, tot i que només l'ha guanyat en una ocasió: va ser al 2010, amb Pedro Dólera a la banqueta, quan va derrotar el Sant Andreu a la final per 2-0, amb gols de Cano i Cebri. Al web oficial de l'Europa pots repassar totes les participacions escapulades al trofeu, que es resumeixen en 69 partits disputats, 25 triomfs, 27 empats i 17 derrotes, 93 gols marcats i 78 d'encaixats. 

Europa i Martinenc s'han enfrontat en 10 ocasions als Històrics. De fet, els del Guinardó són, juntament amb el Sant Andreu, el rival contra el que més vegades ha jugat l'equip gracienc en aquest torneig. El balanç és de 2 victòries, 5 empats i 3 derrotes. El darrer enfrontament va ser en l'edició de 2008, i el darrer triomf escapulat va ser al 1994. Europa i Cornellà no s'han enfrontat mai en aquest torneig.



ESTADI:

MUNICIPAL DEL GUINARDÓ (Telègraf 31 - Guinardó)
Dijous 4 agost, 18h

15 euros Abonament torneig íntegre
10 euros General 1 dia
5 euros socis CE Europa 1 dia

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'


1.200 metres, 3 minuts en cotxe, 15 caminant o 1 parada de metro, entre els camps d'Europa i Martinenc
(FONT: Google Maps)


Temps previst per a dijous
(FONT: meteosat.com)


VILAFRANCA I JÚPITER JA SÓN A SEMIFINALS


El Vilafranca dels Triguero, Oribe, Josu, Guzmán... ja és a semifinals
(FOTO: torneighistorics.cat)

Si l'Europa aconseguís superar ronda, jugaria en semifinals dissabte a les 20h contra el guanyador del triangular que disputen aquest dimecres Badalona, Sant Andreu i Castelldefels. Just abans, dissabte a les 18h, es disputarà la primera semifinal, que enfrontarà Vilafranca i Júpiter. La gran final serà diumenge a les 19h. Les semifinals i la final ja es disputen en el format habitual de partit de 90 minuts.

FOTO: torneighistorics.cat


FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports