dilluns, 1 d’agost del 2016

Europa 1 - Masnou 2; decepció estiuenca

Decepció escapulada i alegria maresmenca; el Masnou ha eliminat l'Europa de la Copa Catalunya amb justícia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa 2016-2017 s'ha estrenat en partit oficial amb una derrota per 1-2 davant el Masnou, i cau així eliminat a les primeres de canvi de la competició fetitxe del club. Una desfeta decebedora no només pel resultat en sí, sino per les sensacions que ha deixat l'equip. Els homes d'Albert Poch han estat espesos, lents i sense massa idees, i segurament han notat la càrrega de treball de pretemporada dels últims dies. Fins a 8 jugadors han debutat en partit oficial amb la samarreta escapulada: els germans Denis i Joel Coch, Joel Marín, Durán, Xavi Civil i Reverter com a titulars, i Galle i Jordi Cano en la segona meitat.

El primer onze oficial de l'Europa 2016-2017 ha comptat amb 6 nous fitxatges

El Masnou ha estat més intens i fresc, i el seu davanter Pol ha estat un mal de cap per a la defensa gracienca. Ell ha provocat, als 12 minuts, el primer penal per als masnovins, però ha errat en el llençament, en què la bona estirada de Fer i el pal han evitat el primer gol del partit. En canvi, l'escapulat Èric Reverter sí que l'ha clavat al minut 15 en una bona cavalcada individual a la frontal de l'àrea que ha culminat amb un xut creuat. Les bones intervencions dels dos porters han evitat més moviments en el marcador i s'ha arribat al descans amb l'1-0 a favor de l'Europa.

Reverter ha marcat el primer gol oficial de l'Europa 2016-2017

En la segona meitat el Masnou ha continuat buscant l'empat, però Fer ha tornat a abortar clares opcions de Hamza o Pol. L'Europa també ha perdonat bones ocasions per augmentar l'avantatge, com ara un travesser de Reverter. Al minut 70, segon penal a favor dels masnovins provocat per Pol, i aquest cop Mendo ha enganyat Fer per empatar el partit. Gairebé a la següent acció, Javi Iglesias ha perdonat un mà a mà contra el porter visitant. El Masnou, però, no s'ha arronsat, i quan tot semblava indicar que l'eliminatòria es decidiria a la tanda de penals, Mendo s'ha inventat una fantàstica jugada per línia de fons que ha culminat amb una forta rematada amb poc angle que ha anat al fons de la xarxa. Era el minut 87, i tot i que Xavi Civil ha estat a punt d'empatar en la jugada següent i l'Europa ha tingut un parell de córners per buscar l'empat a la desesperada, ja no hi ha hagut temps per a més. El Masnou jugarà a la següent ronda contra el Lleida, mentre la pròxima cita gracienca serà dijous al torneig dels Històrics: triangular de quarts de final contra Cornellà i l'amfitrió, el Martinenc.

Javi Iglesias lamenta una clara ocasió desaprofitada

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: CE Europa

CANVIS: Uri x Alberto (45'), Galle x Abel Rita (45'), Fran Bea x Reverter (62'), Rubi x Joel (72') i Jordi Cano x Javi Iglesias (75'). // Rodergas x Agustín (54'), David Olid x Josa (75'), Borja x Hamza (90') i Dani Romero x Pol (92').
TARGETES: Grogues als escapulats Alberto, Joel Coch, Joel Marín i Fran Bea, i als masnovins Mati, Mendo, Pol i Hamza.
GOLS: (1-0) Reverter '15; (1-1) Mendo (p) '70; (1-2) Mendo '87.

Zona Mixta:

Després del partit, el tècnic Albert Poch admetia el mal partit de l'Europa. L'entrenador gracienc ha preferit no comentar les moltes marxes inesperades de jugadors durant l'estiu, no descarta encara l'arribada d'algun altre fitxatge, manté l'objectiu de play-off i ascens, i confia que l'equip es tregui el mal sabor de boca dijous vinent als Històrics:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

La Copa Catalunya ha obert el teló de la temporada oficial 2016-2017

Pol ha portat de corcoll la defensa de l'Europa i ha provocat dos penals; el primer l'ha llençat ell...

...però entre Fer i el pal eviten el gol del Masnou

Un mític ex-Primera, Walter Pandiani, dirigeix enguany el Masnou

L'ex-Talavera Sergio Durán, migcampista debutant amb l'Europa

El cedit Guillem Josa s'ha sentit "estrany" de visitant, però ha estat l'únic gracienc feliç al final del partit

Xavi Civil ha estat mot vigilat per la defensa rival

L'andalús Gallego, potència i físic per a la davantera escapulada

Joel Marín, prounditat per al carril dret gracienc

Els germans Coch s'han incorporat en les jugades a pilota aturada

El retornat Jordi Cano ha entrat als últims minuts

El doblet de Mendo ha sentenciat l'Europa

Decepció escapulada en un partit per reflexionar; dijous als Històrics, pròxima cita