dimecres, 24 d’agost del 2016

Gianni: "Estic molt agraït a l'Europa"

Gianni pertany al Girona i juga al Peralada, que ara és filial dels gironins
(FOTO: Gironafc.cat)

Només va jugar un any al Nou Sardenya cedit per l'Olot, però Gianni Cassaro es va guanyar el cor de l'afició escapulada per la seva professionalitat, caràcter tranquil, i per les seves aturades. La seva notable temporada a l'Europa no va passar desapercebuda a terres gironines, i el seu equip més potent ara mateix, el Girona, el va fitxar com a tercer porter. Amb l'acord de filiació signat durant l'estiu entre el club de Segona divisió i el Peralada, Gianni juga al club xampanyer de manera regular i podria debutar a Segona si el Girona ho necessita. Un pas endavant més en la carrera del porter de Lloret, que aquest diumenge s'enfrontarà per primera vegada a l'Europa, només un parell de mesos després de marxar del club gracienc. Parlem amb ell per conèixer les sensacions prèvies al partit, i cóm li està anant la nova experiència.

Gianni, entrenant a Montilivi amb el Girona
(FOTO: twitter Gianni Cassaro)

Què tal aquestes primeres setmanes entre Girona i Peralada? I quina és la teva dinàmica de treball a cavall entre Segona i Tercera? Entrenes amb el Girona o amb el Peralada?

La veritat és que estic molt content; molts canvis i moltes coses noves, aprenent molt, i amb ganes de competir i disfrutar de l'oportunitat. La dinàmica varia una mica depenent de la setmana, però és basa en entrenar tota la setmana amb el Girona fins dijous, que pot ser matí amb un i tarda amb l'altre; i divendres i dissabte, Peralada.

Es tracta d'una magnífica oportunitat per a tu, que et pot donar l'opció de debutar algun dia a Segona, i defensar la porteria d'un dels candidats a play-off... 

Sí, està clar que és una molt bona oportunitat. Treballo per que hi hagi més possibilitats per que arribi el dia, i també per si arriba, estar preparat al 100%. Però tot això comença per defensar la porteria del Peralada, i aquest és el primer objectiu!


Gianni entrena amb el Girona i el Peralada alhora
(FOTO: twitter)

L'Europa va ser el trampolí que necessitaves per arribar on ets ara?

Sí, estic molt agraït a l'Europa per l'oportunitat que em va donar, i molt content d'haver passat un bonic any a la Vila de Gràcia. Ha estat només un any, però he marxat amb una gran estima cap a la afició, i especialment a algunes persones que envolten el club.

L'any passat, recordo al camp del Peralada que al club es respirava un gran ambient, molt familiar, segurament clau en la magnífica segona volta que els va permetre la salvació. Es manté aquest esperit? O la filiació amb el Girona, la confecció d'una plantilla molt potent, i el fet que molts us posin entre els favorits ha fet canviar alguna cosa?

Tot just acabem de començar, però per sort, la part interna del club no l'han tocat, i la gent que es dedica al Peralada creen aquest ambient del que parlaves. Espero que sigui així tot l'any, passi el que passi.

La pressió a Peralada és diferent a la de l'Europa? La que es viu al Nou Sardenya és excessiva, exagerada...?

Sincerament, de la pressió del Nou Sardenya només n'he sentit a parlar de boca. En tots els partits que vaig viure l'any passat a l'estadi no la vaig sentir en cap moment, tot el contrari. Ni en els pitjors moments de l'any passat, i mira que va ser bastant preocupant, vaig sentir pressió. Vam sentir confiança i suport infinit per a l'equip i aquí va estar una de les claus de la remuntada de play-off. I Peralada em dóna molt bones sensacions, però de moment tampoc hi ha hagut oportunitats.

Gianni li atura un penal a Manel Sala en l'Europa-Manlleu de la passada campanya
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Cóm veus aquest Europa amb tantes novetats? Et va sorprendre que marxessin tants jugadors? Per què creus que ha passat, tu que tens contacte amb ex-companys?

Jo crec que l'Europa tindrà un gran equip, ja que té molt bons jugadors i ha conservat el gran equip tècnic. S'haurà de tenir paciència com l'any passat, perquè un equip nou necessita temps. A Peralada passa el mateix. I que hagin marxat tants companys, jo crec que cadascú tindrà els seu motius, però el principal és que són molt bons i molts han tingut propostes a categories superiors. I són oportunitats que comprensiblement s'han d'aprofitar.

Entre l'afició gracienca es respira un cert desencís i incertesa després que es desfés l'equip que l'any passat va (vau) fer play-off per quart any seguit, i la pretemporada tampoc ha estat massa bona. Hi ha motius per estar nerviós? Què li diries als aficionats de l'Europa?

Una mica el que he dit abans, han de tenir paciència. L'any passat vam començar malament i mira. Com he dit, un equip nou necessita temps i els bons jugadors els té l'Europa. I el cos tècnic va demostrar l'any passat que estan més que preparats. Com a humil consell als aficionats, els hi diria que facin com l'any passat: que donin suport a l'equip a mort, perquè puc assegurar de primera mà que l'equip ho agraeix, i molt.


Gianni va ser escollit millor jugador de la temporada per la Torcida Escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Cóm veus la porteria escapulada? Hi torna a haver-hi dos porters joves: Fer, amb el que vas compartir vestidor l'any passat, i el mallorquí Boison. L'experiència de l'any passat demostra que la joventut també pot ser garantia d'èxit en un lloc tan específic com la porteria?

Sí que és cert que la porteria és un lloc on l'experiència i l'edat ajuden, però també és veritat que un porter jove t'aporta coses diferents que a un porter veterà li poden faltar. Al final el més important és com és el porter. A Boison no el conec, però a Fer sí, i els escapulats poden estar més que tranquils. És un troç de porter amb molt de futur.

Diumenge, Peralada - Europa. Partit diferent o especial per a tu? Quin partit preveus? Has parlat amb algun ex-company? Alguna broma o juguesca?

Òbviament, el que he dit abans sobre l'Europa fa que el partit de diumenge sigui especial. Ja ho és per a qualsevol jugador el fet de jugar contra l'Europa, i per a mi encara més. Preveig un partit complicat; ells voldran guanyar per fer bo el punt de casa, i a sobre sabent que tenim un bon equip, i vindran mentalitzats exactament igual que nosaltres amb ells. I sí, l'altre dia vam parlar amb en Cano, i vam comentar una miqueta cóm estàvem personalment, cóm estaven els nostres equips, sobre l'inici de lliga. i també sobre el partit que ens espera a Peralada. I em va remarcar lo "fluixet"que és el porter del Peralada, i jo li vaig recordar que aniré a parar tot el que pugui.

Gianni va ser titular en el triomf per 0-3 del Peralada a Les Grases, en el debut de lliga
(FOTO: Jaime Pérez Gallardo / Santfefc.com)

I ara les de treure nota: aquest any amb tants candidats, i encara a la jornada 1, et mulles pels 4 equips que faran play-off?

Pregunta més que difícil, i més a la jornada 1. El que puc dir és que desitjo que hi siguem, i lluitarem per aconseguir-ho. I els altres, que estiguin els que s'ho hagin guanyat. I us desitjo molta sort per que l'Europa sigui un d'ells.

I si et dono una cosa a escollir: debutar a Segona amb el Girona, o fer play-off amb el Peralada?

Impossible quedar-me amb una; trio arriscar-me i donar-ho tot per aconseguir-ne les dues.

Gianni va mantenir el somriure en entrar i sortir del camp a Sant Feliu. Triomf i porteria a zero
(FOTO: Jaime Pérez Gallardo)