dimarts, 5 d’agost del 2014

Torneig d'Històrics: penalitzats en excés

Només la tanda de penals de desempat ha deixat fora dels Històrics un molt bon Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Això pinta bé. El triangular de quarts de final del Torneg dels Històrics davant Sant Andreu i Sants ha servit per confirmar les prometedores sensacions que va deixar l'Europa diumenge passat a la Copa Catalunya. L'equip continua invicte i imbatut, ha tornat a ser millor que un rival de 2ª B com el Sant Andreu, i només l'encert del porter quadribarrat en el partit i la tanda de penals de desempat han impedit els escapulats ser divendres a les semifinals del torneig. Sigui com sigui, el conjunt de Pedro Dólera ha tornat a demostrar personalitat, solidesa defensiva i criteri per tractar bé la pilota en atac, a banda de confirmar les moltes solucions i alternatives d'una plantilla de garanties i amplitud de banqueta. Els nous fitxatges han donat molt bona impressió, i la percepció és que aquesta temporada l'equip guanya jerarquia i competència en una campanya amb reptes ben ambiciosos per davant. Queda molta feina per fer, però l'equip es troba en molt bona línia.

EUROPA 0 - SANT ANDREU 0

El porter quadribarrat Morales ha estat decisiu

L'Europa ha sortit a jugar el primer derbi sense complexos, i des dels primers instants ha semblat ser l'equip de categoria superior: iniciativa en el joc, presència descarada sobre el camp i rigor tàctic per no concedir grans ocasions de gol al rival. Als primers minuts ho han provat Ignacio i Putxi amb xuts exteriors, però Morales ha respost amb la seva habitual solvència. La millor opció andreuenca ha arribat al minut 11, amb una rematada de cap d'Azparren sol que ha sortit fora, en un dels pocs desajustos defensius graciencs. Com sol passar en aquests derbis de la màxima, el partit també ha tingut algun moment de tensió i joc dur, que s'han reflectit en una petita tangana i 4 targetes grogues durant els 45 minuts de joc (dues per banda, als escapulats Alberto i Oriol Dot, i als quadribarrats Felipe i Azparren). La pol·lèmica ha vingut en una jugada d'atac de l'Europa en què fins i tot el línier li ha assenyalat penal a l'àrbitre, però aquest se n'ha desentès, davant la incomprensió i la indignació de Dólera i la banqueta gracienca. Al tram final, el conjunt escapulat ha tingut 3 bones opcions per aconseguir el merescut triomf: al minut 29, en una excel·lent jugada personal d'un Poves molt actiu, que Morales ha abortat amb agilitat i reflexos. I un altre cop el porter del Sant Andreu ha evitat el gol en una doble rematada de Padilla i Ignacio al minut 38. El partit ha acabat 0-0, i en la tanda de penals per resoldre possibles empats finals els quadribarrats s'han imposat per 2-3.

FONT: Youtube FutbolCatMedia

EUROPA 1 - SANTS 0

Camacho ha resolt des del punt de penal un partit més ensopit

El resultat del primer partit obligava encara més l'Europa a fer palesa la seva superior categoria en el segon derbi, contra el Sants. L'equip a sortir a buscar el triomf des dels primers instants, però el conjunt santsenc ha sabut aturar millor un Europa amb menys clarividència. Alegre o Guzmán ho han provat amb rematades desviades, i el Sants també ha creat perill en un parell d'opcions d'Álex o una altra rematada de Guille. Al quart d'hora, Dólera ha mogut la banqueta i ha fet entrar Oriol Dot, Padilla i Camacho per Alegre, Javi Lara i Ignacio. I precisament un dels que ha entrat ha estat decisiu, Camacho: a la mitja hora de joc, una paret seva amb Nils han acabat amb l'ex-jugador de la Monta sent objecte d'un penal força protestat per l'equip rival. Camacho l'ha llençat enganyant el porter, i ha fet l'únic gol del partit. El Sants no s'ha donat per vençut i ha marcat en una acció prèviament invalidada per un clar fora de joc. Vives i Padilla han intentat ampliar diferències als instants finals, però el marcador ja no s'ha mogut.

FONT: BTV Esports

Al final del partit, en Roger Sánchez parlava amb el tècnic escapulat Pedro Dólera per al web oficial dels Històrics:

FONT: torneighistorics.cat

A l'últim partit de la tarda, però, el Sant Andreu ha acabat guanyant 1-0 el Sants, i ha acabat accedint a semifinals per la tanda de penals guanyada sobre l'Europa. Sigui com sigui, el balanç que deixa la tarda és positiu per als interessos escapulats. La pròxima cita de la pretemporada havia de ser un amistós dissabte contra el Santboià, però s'ha suspès. I és que diumenge a les 19h, a Can Peixauet, l'Europa jugarà la 2ª ronda de Copa Catalunya contra el Castelldefels.