diumenge, 17 d’agost del 2014

Europa 1 - Ascó 1; a quarts novament per penals!

L'equip felicita Rafa Leva, després d'aturar un penal i marcar el darrer de l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ja és entre els 7 millors equips de la Copa Catalunya, després d'eliminar l'Ascó en vuitens de final. L'equip de Pedro Dólera ha tornat a classificar-se en la tanda de penals, després d'empatar 1-1 en els 90 minuts. El conjunt gracienc ha estat millor en la primers meitat i ha tingut opcions d'avançar-se amb xuts llunyans de Camacho o Guzmán. Al minut 22, falta a favor en línia de tres quarts; Javi Lara és més llest que ningú i la treu ràpidament amb la defensa de l'Ascó despistada, Ignacio apura línia de fons i fa la passada de la mort per a Camacho, que s'avança als defensors visitants per creuar-la al primer toc i fer l'1-0, i el seu segon gol d'aquesta pretemporada. Instants després, Víctor Durán s'ha fet una contractura i ha hagut de ser substituït per Padilla (ja recuperat de la lesió al turmell del dia anterior a Sant Cugat). Com que Cano s'havia quedat a la grada, Dólera ha situat Putxi de central, una posició en la que també ha complert amb garanties. Abans del descans, el fort treball de pressió dels jugadors escpulatas ha estat a punt de propiciar un altre gol molt similar al de la setmana passada contra el Castelldefels, després d'un mal rebuig del porter Chiné que ni Camacho ni Guzmán han pogut aprofitar.

A la segona meitat, l'Ascó ha fet una passa endavant i s'ha fet amb el domini del joc. Al minut 9, córner des de l'esquerra de l'atac visitant pentinat per Virgili al primer pal que supera tots els jugadors i porter escapulat per topar al pal i entrar cap a dins. L'1-1 ha donat encara més alè a un Ascó que ha demostrat el potencial de la seva plantilla amb bon joc de toc i posicionament tàctic, però la bona tasca defensiva europeista ha evitat que això es traduís en ocasions clares de gol. Els tècnics graciencs han provat de canviar la dinàmica del partit incorporant homes ofensius com Rovira, NilsJavi Sánchez o un Pastells jugant en posicions avançades de banda dreta, però el cert és que l'equip ha generat poc perill en la segona meitat. Amb l'1-1 final, tocava decidir-ho tot novament a la tanda de penals...

Leva, parlant amb Edu Vives just abans d'aturar-li el penal

...i allà el protagonisme ha estat per Rafa Leva, que ha aturat un penal a Edu Vives i ha marcat el darrer llençament escapulat. Posteriorment, Del Moral ha xutat massa alt el darrer llençament de l'Ascó, i l'Europa s'ha classificat guanyant per 4-3 a la tanda (també han marcat Javi Sánchez, Vives i Rovira). Segona ronda consecutiva que l'equip supera des dels 11 metres, per completar una pretemporada invictes, amb 2 triomfs i 4 empats, 6 gols marcats (2 Ignacio i Camacho; 1 Alberto i Javi Sánchez), 4 d'encaixats, i sensacions positives pel que fa a potencial i profunditat de banqueta de la plantilla i l'habitual solidesa defensiva.

A tot això, l'Europa no arribava a quarts de final de la Copa Catalunya des de 1998, l'últim vegada que va ser campió. Ara jugarà a quarts contra un dels 3 equips de Segona Divisió que s'incorporen a la competició (Barça B, Girona o Sabadell), o si el sorteig l'afavoreix, quedaria exempt i passaria a semifinals directament. En idèntica situació queden els altres 3 equps classificats avui: Gavà, Badalona i Cerdanyola.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnic Pedro Dólera i de Rafa Leva només acabar el partit:

FONT: 'Vamos, escapulados!'