dijous, 12 de desembre del 2013

Prèvia Rapitenca - Europa; torna la lliga

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Després de l'aturada per la Copa de les Regions UEFA, torna la lliga. I ho fa amb la primera estació d'un calendari que farà pujada les pròximes setmanes: Sant Carles de la Ràpita. Un camp ben complicat, abans de rebre el Terrassa, i visitar al matagegants Masnou i al totpoderós Cornellà de manera consecutiva. Serà, a més, un partit molt emotiu, i és que de ben segur que l'equip buscarà un triomf per dedicar-li a Josep Maria Romero, després que el directiu, secretari i advocat de l'Europa ens deixés de manera sobtada aquesta setmana. En la seva memòria, es guardarà un minut de silenci abans de començar el partit i els futbolistes lluiran braçals negres en senyal de dol.

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

L'Europa arriba a aquest partit després de la increïble derrota contra el Palamós que trencava la ratxa de 6 triomfs consecutius. Una setmana més, el partit estarà marcat per les nombroses baixes del conjunt escapulat, que només te 13 jugadors del primer equip disponibles i dos són porters: les bones notícies són els retorns de Rafa Leva i Marc Esteban, després de 4 i 10 partits d'absència per lesió, respectivament; Guille Ramon, Víctor Durán i Cebri són baixa per sanció, mentre ho són per lesió Diego, Alberto i Alegre, que pateix una elongació als isquiotibials i se suma a la llista d'absències. En aquestes circumstàncies, Pedro Dólera haurà de tornar a convocar jugadors del juvenil.


EL RIVAL:

FOTO: UE Rapitenca.net

Després d'un any en què va ser un dels equips revelació, la Rapitenca lluita enguany en aquesta zona mitja-baixa de la classificació, en què la gran igualtat fa que un triomf et situï al mig, i una derrota t'enviï a tocar del descens. Ara mateix els de St. Carles de La Ràpita són quinzens amb 19 punts, 5 per sobre del descens, però també a 5 del setè classificat. Els de Toni Teixidó estan tenint un problema de falta de gol (amb 15 dianes, són el tercer equip menys golejador de la lliga), i també d'una irregularitat provocada per les marxes de diversos jugadors. Tot i començar amb dues victòries consecutives, en els 14 partits següents nomçes n'han sumat dues més, i s'estan veient penalitzats per un altre factor: i és que, juntament amb el Cerdanyola, són els reïs de l'empat (7), i malgrat haver perdut només un partit més que l'Europa, té 15 punts menys. Compte, però, que a casa seva continuen sent un equip que rendeix molt bé, i a La Devesa ja han caigut en aquesta lliga equips com Montañesa o Figueres, i el Terrassa no va passar de l'empat. Curiosament, però, d'altres com Rubí o Santfeliuenc van guanyar per golejada.

Un any més, les circumstàncies geogràfiques han marcat la confecció de la plantilla. Continuen jugadors de l'última temporada com Yélamos, David López, Barru, Zambrano o Raul Teixidó, però n'han marxat uns quants com Callarisa, Koke o José Maria, i alguns més ho van fer a mitja temporada, com Raul Jiménez, Ferran o el golejador Javi Ramos. D'entre els fitxatges, destaquen noms com l'ex-Pobla de Mafumet Marc Vernet, el porter del Torreforta Damià o el defensa de La Cava Mauri. De fet, molts dels reforços són jugadors joves i/o provinents d'altres equips tarragonins i de les Terres de l'Ebre.

De cara a aquest partit, el tècnic Toni Teixidó no pot comptar amb els lesionats Josué, Marc Vernet, Miguel, David Pino i Marc Vernet, ni amb els sancionats Yélamos i Munta. A més, té els dubtes de Raul Texidó, Alexis i Pol.


PRECEDENTS:

 FONT: Futbolme.com

Dels 20 enfrontaments oficials entre Rapitenca i Europa en totes les competicions a casa i a fora, l'Europa n'ha guanyat la meitat (10), n'ha empatat 4 i n'ha perdut 56, amb un balanç de 32 gols a favor i 17 en contra. Amb tot, l'any passat es va trencar amb una gran ratxa de 5 triomfs consecutius en lliga de Tercera, ja que l'Europa va empatar el partit al Nou Sardenya i va perdre 1-0 a Sant Carles de la Ràpita, amb gol de Javi Ramos i les expulsions de Rafa Leva i Édgar. L'últim triomf a La Devesa va ser fa més de 4 anys, el 25 d'octubre de 2009, per un clar 0-3, amb 2 gols de Nefta i un de Valderas:






FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo


ESTADI:


LA DEVESA (Avgda. dels Esports s/n - St. Carles de la Ràpita)
Dissabte 14 de desembre, 17h.

10 euros*, General
Gratis, socis Rapitenca

FONT: UERapitenca.net

FONT: Google Maps

*Igual que fa habitualment l'Europa col·laborant amb el Gran Recapte per al Banc dels Aliments, la Rapitenca fa una campanya similar amb Caritas. Si aneu a veure el partit, podeu fer la vostra aportació amb oli de girasol, llet, o tomàquet en pot, que són els productes que menys es van recollir en el Gran Recapte.


PARTITS JORNADA:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:

-Dissabte 17h, Municipal: CORNELLÀ - EUROPA JUVENIL (15ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 12h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - OSCENSES (12ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 16h, Nou Sardenya: EUROPA B - MERIDIANA (13ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

FONT: CEEuropa.cat