dimarts, 3 de desembre del 2013

L'Europa, present a l'International Golden Cup

FOTO: International Golden Cup


Aquest cap de setmana no hi ha lliga de Tercera divisió, però el pont estarà ple de cites interessants des del punt de vista escapulat: els futbolistes del primer equip Cano, León i Rovira jugaran amb la selecció catalana la 1ª fase de la Copa de les Regions UEFA; l'Europa B, el juvenil de Divisió d'Honor o el femení afronten partits de lliga; i entre els nombrosos equips de categories inferiors, un d'ells afronta un dels tornejos de futbol base amb més projecció que es fan ara mateix: l'International Golden Cup, que es disputa de divendres a diumenge a terres vallesanes. Concretament, el torneig té com a seus La Garriga i Les Franqueses del Vallès. 

L'International Golden Cup afronta la seva 2ª edició, on fa el pas d'adquirir caràcter internacional. Es juga en la modalitat de futbol 7, i en 3 categories: prebenjamins, benjamins i alevins, que és on prendrà part l'Europa. Es tracta d'un torneig d'àmbit internacional, que compta amb moltes de les millors canteres del futbol europeu i del nord d'Àfrica: Barça, Atlètic de Madrid, Vila-real, Rayo Vallecano, Roma o Atl. Tetuan en són alguns dels participants. I entre els equips de casa nostra, molts dels clubs amb més treball de futbol base, com Sabadell, Damm, Cornellà, Sant Andreu, Granollers, Marianao Poblet, Mataró o F.E. Grama.

Competició, diversió i valors educatius es barregen en aquest torneig (FOTO: International Golden Cup)

L'Europa aleví ha quedat enquadrat al grup D del torneig, juntament amb Cornellà, Bellavista Milan, Sant Andreu i el conjunt italià del Cinecittà Bettini, de Roma. Però al marge dels valors purament competitius, la organització del torneig incideix molt en d'altres que tenen molt a veure amb l'Europa i les pautes que s'inculquen des de ben petits als jugadors del futbol base escapulat: respecte, tolerància, joc en equip, esforç, solidaritat... i és que en els 'fogons' d'aquesta International Golden Cup hi ha tot un seguit de joves emprenedors d'entre 26 i 28 anys apassionats del futbol base, i que hi han pres part com a jugadors o com a tècnics.

El debut del conjunt escapulat serà divendres a les 12h, davant el Sant Andreu. Tota la sort del món a l'equip gracienc en aquest torneig, i més important encara, a gaudir plenament d'una experiència inoblidable!


FONT: International Golden Cup




FOTO: Àngel garreta / Pinterest CE Europa

Per cert, seguint amb les categories inferiors de l'Europa, el web oficial publica un complet resum de la presentació del futbol base del passat diumenge. A més, en el Pinterest de l'Europa, també trobareu una nodrida selecció de fotografies de l'acte.