divendres, 6 de desembre del 2013

Cano, León i Rovira participen al Catalunya 2 - Aragó 1

Debut amb remuntada i triomf en la Copa de les Regions UEFA (FOTO: FCF.cat)

La selecció catalana amateur ha debutat a la 1ª fase estatal de la Copa de les Regions UEFA amb victòria 2-1 contra Aragó, en un partit on han jugat els 3 jugadors de l'Europa convocats. León i Cano (que estrenava capitania catalana) han estat titulars i han jugat els 90 minuts, mentre Rovira ha sortit al minut 62 per participar plenament en la remuntada: i és que la selecció de l'Aragó s'havia avançat en el marcador a la primera part, amb gol de Suárez als 25'. Catalunya no ha capgirat el partit fins el darrer quart d'hora de partit, amb 2 gols en només 4 minuts: al minut 75, el jugador del Terrassa Montoro ha fet l'1-1, i seguidament, una gran jugada personal de l'exescapulat Óscar Muñoz l'ha culminat el davanter del Cerdanyola Velillas per fer el definitiu 2-1. A més, Catalunya ha guanyat 4-3 la tanda de penals per desfer possibles empats a punts finals. Dissabte a les 11h s'enfrontaran Aragó i Balears, i diumenge a les 11h serà Catalunya qui tanqui aquesta 1ª fase estatal del torneig davant la selecció de Ses Illes.

A tot això, el que apuntàvem a principis de setmana s'ha fet realitat avui: el capità de l'Europa Àlex Cano s'ha estrenat amb el braçal de capità de la selecció en aquest partit. Cano va ser escollit oficialment dimecres en aquest càrrec a la selecció catalana amateur, prenent el relleu d'Albert Vivó. Amb només 25 anys, el central escapulat acumula ja 5 anys d'experiència a Tercera Divisió (tots amb l'Europa; precisament, el web oficial apunta que és a només un partit de complir els 150 oficials amb la samarreta escapulada), i és un fixe en les convocatòries del seleccionador Toni Almendros. De fet, Cano és un dels 3 únics jugadors (juntament amb el també europeista Rovira, i amb Puchi) que no ha faltat a cap convocatòria de la selecció en els últims 2 anys. En aquesta Copa de les Regions UEFA, Catalunya aspira a repetir el gran paper de l'última edició, en què la selecció va arribar fins a la final internacional del torneig al Veneto, i només va poder ser derrotada a la tanda de penals.

FONT: BTV Esports


MARC ESTEBAN JA TÉ L'ALTA, I ELS TÈCNICS BUSQUEN UN EXTREM

A una setmana de visitar el difícil camp de la Rapitenca, el cos tècnic de l'Europa viu molt pendent de la infermeria i del mercat. La bona notícia a les últimes hores és Marc Esteban, que després de 2 mesos i mig d'absència pels problemes ciàtics, ja té l'alta mèdica. Malgrat tot, això no vol dir que ja pugui jugar a Sant Carles de la Ràpita, i és que després de tant de temps fora i amb una lesió tan delicada, necessitarà dies per tornar a agafar el ritme. Així, a dia d'avui només està garantida la presència de 12 jugadors del primer equip per aquest partit; i és que Guille RamónVíctor Durán i Cebri estan sancionats, i Rafa LevaMarc Esteban, Diego i Alberto s'estan recuperant de les seves lesions. Si cap d'ells arriba per al partit al camp de la Rapitenca (encara sort que aquest cap de setmana no hi ha lliga), els tècnics haurien de convocar 4 juvenils, fet que indica clarament quina és la situació ara mateix. Aquestes circumstàncies poden accelerar el que ja explicàvem quan va marxar Cristian Del Moral ara fa 3 setmanes: amb només 19 jugadors a la primera plantilla, el cos tècnic de l'Europa estudia reforçar l'equip amb l'arribada d'un nou jugador. En principi, es busca un extrem de perfil similar a Del Moral, però a aquestes alçades de temporada en què ens trobem, la dificultat de trobar un jugador de qualitat i que estigui disponible (o que el seu club d'origen el deixi marxar) és alta. Precisament, Pedro Dólera explicava a BTV que s'està treballant per reforçar l'equip:


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

ARRELS EUROPEISTES DEMANA ALTA PARTICIPACIÓ A L'ASSEMBLEA DE DIMARTS


Imatge de l'assembles de socis de l'any passat (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El pròxim dimarts al Club de Tennis La Salut es farà l'Assemblea Ordinària de Socis de l'Europa corresponent al 2013. A través del seu lloc web, Arrels Europeistes ha demanat als socis escapulats la seva presència, i ha denunciat que no s'hagin inclòs en l'ordre del dia els punts proposats per aquesta plataforma.