dilluns, 2 de desembre del 2013

Europa 0 - Palamós 1; setge sense premi

Decepció per un partidàs de l'Europa on només ha faltat marcar (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

23 rematades de l'Europa anotades a la meva llibreta; 4 pals; possessió de pilota més alta que mai; joc fluïd d'equip gran... però derrota 0-1. En un d'aquells partits que no es poden explicar amb arguments racionals, l'Europa ha vist aturada la ratxa de 6 victòries consecutives tot i ser millor que el seu rival en tot... menys en efectivitat de cara a porteria i en un error puntual de marcatge que ha estat decisiu. El setge de l'Europa no ha tingut premi i els 3 punts se'ls endú un Palamós molt disciplinat que ha fet una gran tasca defensiva, amb l'aliança de la capriciosa fortuna. El millor de tot, la gran imatge de l'equip, el debut als minuts finals del juvenil Isaac Moreno, els 1.275 espectadors, i que l'Europa segueix liderant la lliga amb el mateix avantatge, gràcies a les derrotes d'Ascó i Montañesa. Altres notes negatives: la cinquena targeta groga de Guille Ramón i Víctor Durán, que els impedirà jugar a Sant Carles de la Ràpita.


La presentació del futbol base i el Gran Recapte per al Banc d'Aliments, tot un èxit  (FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

Amb les baixes dels lesionats Rafa Leva, Alberto, Marc Esteban, Diego i el sancionat Cebri, el tècnic Pedro Dólera ha hagut de convocar 2 juvenils per completar la banqueta. De bon inici, ja s'ha vist que avui veuríem l'Europa de toc i pressió; el de les jugades elaborades; el que tanca als rivals a la seva àrea. Amb tot, el Palamós ha estat en tot moment un equip molt ordenat i treballador, i no ho ha posat gens fàcil per que els graciencs trobessin porteria. Després de tímids intents de Rovira i Valderas, Javi SánchezRuvi han forçat les primeres bones intervencions d'un Martí Bartrina que, sota pals, ha estat possiblement el jugador més destacat del Palamós. El porter visitant ha fet 6 bones aturades i ha tingut un gran aliat amb els pals; el primer ha arribat al minut 30, en una rematada de cap de Cano a la sortida d'un córner que ha petat a la creueta. Al següent minut, Camacho ha rematat fregant el pal. Després d'un altre cop de cap de Cano, primera rematada entre pals del Palamós... i gol. Falta lateral al minut 35 que remata de cap Chicho, absolutament lliure de marca. L'Europa ho ha seguit intentant però s'ha arribat al descans amb 0-1.

A la segona meitat, l'Europa ha buscat un futbol més directe, amb la incorporació d'Alegre i Charly per banda esquerra, i amb Camacho com a segon davanter al costat del 'fusell' Javito. Els escapulats han fet una enorme tasca de pressió i recuperació, però els ha faltat calma i precisió per acabar les nombroses aproximacions: Cano, Javi Lara, Rovira, Camacho... ho anaven provant una i altra vegada, però sense fer mal a una defensa palamosina molt sòlida. Al tram final de partit, quan semblava que la insistència acabaria tenint el premi almenys de l'empat, ha arribat la desesperació absoluta: al minut 83, Camacho remata amb el cap al pal dret, i amb el peu recull el rebuig per enviar-la... al pal esquerre! 3 minuts després, ell mateix ha reclamat penal per una jugada en línia de fons per la dreta, però el cert és que ha semblat una acció més buscada pel davanter escapulat que una infracció clarament punible. I ja en temps afegit, impressionant volea des de fora de l'àrea de Guzmán... que torna a estavellar-se al pal esquerre de l'avui afortunada porteria del Degà del futbol català. No hi ha hagut temps per a més, i l'equip ha patit la primera derrota en 2 mesos. La setmana vinent la lliga s'atura per la Copa de les Regions UEFA (dilluns se sabrà la llista de convocats, on hi haurà diversos jugadors escapulats); el pròxim partit de l'Europa, dissabte 14 a les 17h al camp de la Rapitenca.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros / Marcos Arizmendi)

BTV també ha publicat un vídeo sobre la presentació del futbol base:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, Pedro Dólera reflectia la decepció del vestidor per la derrota després d'un molt bon partit de l'equip:


I també hem copsat les impressions de l'avui debutant amb el primer equip Isaac Moreno:


-Rodes de premsa dels místers al web oficial del CE Europa

Per cert, significativa i digna d'elogi la sinceritat de l'entrenador del Palamós, Jordi Guerrero, reconeixent sense embuts la superioritat avui de l'Europa i la sort que ha acompanyat al seu equip (i insisteixo que per a mi el Palamós ha fet un gran partit a nivell defensiu i tàctic). Aquí, en l'entrevista que li han fet els companys de Ràdio Palamós:

FONT: Youtube Chechi Cortés

FONT: Twitter Jordi Guerrero

I encara un altre document sonor: abans del partit, a l'En Joc de La Xarxa hem pogut parlar amb el vicepresident responsable de futbol base de l'Europa Arturo Ramírez sobre la presentació de les categories inferiors i sobre el Gran Recapte per al Banc d'Aliments (minut 37 del player):

FONT: La Xarxa


Així ho han vist:





Resultats Jornada 16:

FONT: FCF.cat

Com cada diumenge, us deixo també el videoresum de la jornada de La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

Pel que fa a la resta d'equips principals de l'Europa, el B continua líder amb 3 punts sobre l'Olimpya, després de derrotar el Barcino per 5-2; gran triomf també del juvenil per 2-3 al camp del Mallorca, per situar-se vuitens amb 18 punts; i molt bon empat del femení al camp del segon, L'Estartit, amb un 1-1 que deixa les escapulades en la cinquena plaça, a 5 punts del líder Espanyol B.