divendres, 20 de desembre del 2013

Prèvia Europa - Terrassa; xoc de trens


Guanyar 4 setmanes després per acabar 2013 com a líders en solitari. Aquest és l'objectiu no exempt de dificultats d'un Europa que diumenge vol posar la cirereta a un any fantàstic, davant un rival complicadíssim que es troba en zona de play-off. Un partidàs que ha de fer bullir el Nou Sardenya, ja no només per l'espectacle que puguin donar tots dos equips, sino també perqué és l'últim de l'any i l'Europa no tornarà a jugar a Gràcia fins d'aquí a un mes.

El tècnic escapulat Pedro Dólera recupera efectius de cara a aquest partit, un cop Víctor Durán, Guille Ramón i Cebri ja han complert les respectives sancions. Després dels retorns dels lesionats Rafa Leva i Diego dissabte passat a Sant Carles de la Ràpita (i també de Marc Esteban, tot i que no va jugar cap minut), aquesta setmana també s'ha recuperat Alegre, i ja només queda Alberto a la infermeria. Precisament Alegre, juntament amb Valderas (i l'absent Alberto), estan apercebuts, i es perdrien el primer partit de 2014 al Masnou si veuen una targeta diumenge.

Aquesta és la valoració prèvia que feia Pedro Dólera sobre el partit de diumenge:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:
FOTO: Terrassa FC

Després d'una temporada en què va estar per sota del que s'esperava, el Terrassa torna a estar lluitant a la zona alta de Tercera. Ara mateix els de Miki Carrillo estan ubicats a la quarta plaça amb 31 punts, 4 per sota de l'Europa. Tot i que diumenge passat van desaprofitar una bona oportunitat per apropar-se al lideratge en empatar a casa amb el Castelldefels, els terrassencs arriben en un bon moment al Nou Sardenya, després d'haver sumat 7 dels darrers 9 punts en joc. De fet, l'equip egarenc acumula les mateixes derrotes que l'Europa (4), i està cridat a ser un dels que lluitin al final per entrar al play-off d'ascens. A fora estan sent un xic irregulars: i és que han estat capaços de guanyar a camps complicats com Manlleu, Santfelieunc o Rubí, però han caigut a d'altres on els graciencs van puntuar, com Vilafranca o Figueres, o també a Cornellà, en l'última derrota terrassenca a la lliga (el 17 de novembre).

El Terrassa d'aquesta temporada té ben poc a veure amb el de la passada campanya: només continuen 6 homes (Montoro, Ortega, Mario, Montero, Juancho i Marc Vilajosana) i tota la resta de la plantilla s'ha renovat. Entre els que van marxar, homes com Àlex Fernández (Santboià), Jordi Roca (Pobla Mafumet), Céspedes o el sempre interessant Pugui (Palamós). I d'entre els que van arribar, futbolistes provinents de 2ª B com Fuentes (Prat), Maldonado i Pere Segarra (Llagostera), o d'altres d'importants de Tercera com Edile (Olot), Oriol Dot Gallar (Rubí), Sergi Pérez i el sempre exquisit Romo (Júpiter), el golejador Pedro Garcia (Santboià) o un home que tornarà al Nou Sardenya després de 4 anys defensant els colors escapulats: Iván Álvarez. Dies enrere, l'exjugador de l'Europa ja feia referència a aquest partit tan especial, en una entrevista a La Xarxa (minut 45 del player):

FONT: La Xarxa

De cara a aquest partit, Miki Carrillo no pot comptar amb el sancionat Oriol Dot, ni tampoc amb els lesionats Pedro Garcia, Isaac Maldonado, Josep i Montero. En canvi, els terrassencs poden recuperar Marc Vilajosana, que ha estat 3 mesos de baixa per una pubàlgia i ja té l'alta mèdica.

Aquesta és la prèvia que han fet els companys de Canal Terrassa Vallès, amb declaracions de Miki Carrillo:

 
 FONT: Canal Terrassa Vallès


PRECEDENTS:

 FONT: Futbolme.com

Europa i Terrassa s'han enfrontat 47 vegades en partit oficial, i el balanç és lleugerament favorable als graciencs: 20 victòries, 10 empats i 17 derrotes, amb 75 gols marcats i 73 rebuts. En partits de lliga de Tercera divisió, 38 partits, amb balanç també a favor dels escapulats: 16 triomfs, 10 empats i 12 desfetes, 57 gols a favor i 52 en contra.

La darrera golejada davant el Terrassa va ser a 2ª B (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)

L'Europa no perd un partit de lliga davant el Terrassa des del 12 d'abril de 1995, quan va caure 2-1 a terres vallesanes, en partit de 2ª B. A Tercera, l'Europa ha sumat en els darrers 7 enfrontaments, i no cau des del 23 de gener de 1994 (ara fa gairebé 20 anys), quan va encaixar un 5-1. A Gràcia, l'equip es manté invicte amb el Terrassa des del 20 de maig de 1990, quan va cedir un 1-2 a la penúltima jornada del campionat. L'any passat, l'Europa va fer un dels millors partits de la temporada davant el Terrassa al Sardenya, imposant-se per un còmode 2-0 en un partit de traca i mocador:

FONT: BTV Esports

Si voleu repassar altres enfrontaments significatius entre aquests dos clubs històrics del futbol català, ho podeu fer en aquest magnífic article d'Àngel Garreta al web del club, en què recorda partits memorables com aquell de la promoció de permanència que es va jugar al Camp Nou l'any 1966 i va durar... 154 minuts!!.


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 22 de desembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Per cert, després de l'èxit de l'any passat, enguany la penya Torcida Escapulada ha tornat a preparar un calendari de 2014 amb fotografies històriques de l'Europa. El calendari es podrà comprar aquest diumenge al Nou Sardenya per un preu de 8 euros. Si no podeu anar diumenge a l'estadi, també el podeu reservar en el mail informació@torcidaescapulada.com.

FOTO: CE Europa.cat

D'altra banda, dimecres, el programa de la ràdio municipal de Terrassa 'Àrea de Joc' va parlar del partit de diumenge, amb la presència del cap de premsa de l'Europa Àngel Garreta:


FONT: 'Àrea de Joc'

PARTITS JORNADA 18:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:

-Dissabte 16h, Feliu i Codina: DAMM - EUROPA JUVENIL (16ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 15:45h, Complex Esportiu Can Dragó: ALZAMORA - EUROPA B (14ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

FONT: CE Europa.cat