dimarts, 8 de març del 2016

Els gols de la jornada 29

FONT: La Xarxa / FCF


Quantitat i qualitat trobem aquest dilluns en el vídeo resum de gols de la jornada del grup català de Tercera divisió publicats per La Xarxa de Comunicació Local i la Federació Catalana de Futbol. Des dels 4 que va fer el Gavà (David Jiménez, doblet de Boris Garrós, i gran jugada individual de Fortià), al troç de jugada de Pol Ballesteros per regalar-li el segon gol a Roger Matamala (Masnou), la canonada amb efecte de Velillas per obrir la llauna per a la Montañesa, l'ajustada falta de Payán per al Sant Andreu,  els gols en combinació del Figueres (especialment l'assistènccia de Serramitja i precisa definició de Moha)... dianes per a tots els gustos i colors. 


ESKAPULATS DENUNCIA AGRESSIONS D'UNA VINTENA DE VIOLENTS A CERDANYOLA

La penya Eskapulats, ahir a Cerdanyola, animant com sempre als seus, aliena a insults ni provocacions
(FOTO: Àngel Garreta / 'Vamos, escapulados!')

Amb el pas de les hores, s'han anat coneixent més detalls de l'agressió que van patir aficionats de l'Europa quan sortien diumenge del camp del Cerdanyola, on va jugar el primer equip. Segons fonts de la penya Eskapulats (per a qui no els conegui, grup d'animacio de tarannà absolutament pacífic i sense cap mena d'antecedent en capítols violents), prop d'una vintena d'aficionats locals que durant el partit havien estat proferint crits i insults ofensius ("Puta Europa", "Puta Eskapulats", "No vais a beber" -estaven ubicats al costat del bar, impedint el pas als aficionats escapulats d'aquesta penya amb total impunitat...), els van arraconar a la sortida de l'estadi, armats amb pals de banderes, alguna barra de ferro, una cadena, i cascos de moto que haurien fet servir per colpejar els seguidors graciencs. Seguint aquesta versió, els Mossos d'Esquadra presents al camp es trobaven a la porta principal de les instal·lacions (segons fonts del club gracienc, la mateixa directiva escapulada hauria trucat a les forces de seguretat en el temps de descans, veient el panorama a la primera meitat); els agressors, però, haurien sortit per una altra porta per anar a buscar als aficionats de l'Europa, arraconant-los per que no poguessin escapar. Per fortuna, els cops no van provocar cap ferida greu que requerís d'atenció hospitalària, però sí traus a braços i al cap/celles de diversos membres de la penya Eskapulats, al marge d'un bombo trencat. Altres testimons presencials també han explicat corredisses i crits de membres de la penya amb algun trau al cap reclamant l'auxili a les forces de seguretat, que posteriorment haurien identificat a un dels agressors. Entre Mossos i Policia Municipal, testimonis presencials parlen d'una quinzena d'agents protegint als aficionats de l'Europa per que poguessin marxar cap a casa sense més problemes.

La jove penya de l'Europa s'ha referit a l'incident a través de les xarxes socials
(FONT: facebook penya Eskapulats)

A les pròximes hores, els membres de la penya Eskapulats es reuniran per decidir possibles actuacions de denúncia i/o comunicats de protesta davant aquests fets tan lamentables. Altres aficionats particulars es plantegen deixar de desplaçar-se amb l'equip, i no pagar entrades així a clubs que permetin determinats comportaments dels seus seguidors. També el vestidor de l'Europa vol valorar de quina manera expressa la seva repulsa, mentre el club gracienc prepara una carta de denúncia per enviar a la Federació Catalana de Futbol, i es planteja també deixar de participar en el protocol de la pancarta 'Prou Violència Al Futbol' previ als partits, com a mesura de protesta. Amb tot, a aquesta hora de la nit de dilluns, ni Europa, ni Cerdanyola, ni Federació han fet cap mena de comunicat públic de rebuig cap a aquests fets, i les úniques reaccions al respecte han arribat via xarxes socials, per part d'aficionats particulars o d'altres penyes com el Front Unió de Figueres, que ja va patir una agressió similar en un partit de Copa Catalunya al novembre de 2013 a mans d'aficionats del mateix grup, en l'anterior camp del Cerdanyola de la Bòbila-Pinetons (en aquella ocasió, un aficionat empordanès va perdre una dent per un cop de casc de moto).

FONT: twitter