divendres, 5 de setembre del 2014

Prèvia Europa - Castelldefels; fer-se forts a la casa d'estiueig

FONT: 'Vamos, escapulados'

Després del primer cop d'efecte a la lliga 2014-2015 amb el triomf a Figueres, a l'Europa li toca saldar comptes a casa; o, en aquest cas, potser seria més exacte parlar de la casa d'estiu, Can Peixauet, on l'equip ha de jugar fins a finals de setembre per culpa de les obres al Nou Sardenya. Una de les claus per a tot equip que vulgui lluitar per coses importants en una competició de lliga és convertir en un fortí el camp propi, i encara que sigui en aquesta situació excepcional d'exili esportiu, a l'Europa li toca començar a sumar de 3 en 3 els partits com a local. El cert és que dels 4 partits jugats a Santa Coloma com a teòric local, l'equip gracienc només ha estat capaç de guanyar el primer (1-0 a l'Espanyol B), per empalmar després 3 empats (el del Terrassa de la 1ª jornada de lliga i, abans, els de Copa Catalunya contra Ascó i, precisament, Castelldefels). En la competició del K.O. les tandes de penals van convertir els empats en victòries, però en lliga no hi ha xarxa de protecció, i els empats a casa tenen regust a derrota. Així doncs, diumenge només val un resultat, i aquest és el triomf.

L'Europa-Castelldefels de fa un mes en Copa Catalunya va ser molt igualat (2-2)
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip arriba al partit amb bones sensacions, després de guanyar a Figueres 44 anys després, i tornar a deixar la porteria a zero. Des que va començar el curs 2014-2015, el conjunt de Pedro Dólera continua invicte (3 victòries i 5 empats), i acumula 215 minuts sense rebre un gol en contra (el de l'Ascó en Copa Catalunya). En lliga regular, són ja 237 minuts des de la darrera vegada que la pilota va esgarrepar la xarxa de la porteria gracienca (el segon gol del Masnou, en la darrera jornada de la passada campanya), i si comptem lliga i play-off, l'equip només ha rebut 2 gols (els de Socuéllamos) en els darrers 597 minuts. Xifres defensives notables, i que han de ser la base on construir els reptes i ambicions d'aquesta temporada. Un cop trencades les males ratxes golejadores amb la diana de Javi Sánchez a Figueres, ara toca que l'equip s'alliberi i deixi anar el molt talent ofensiu que s'ajunta en una plantilla de tanta qualitat.

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera Víctor Durán, absent a Vilatenim per lesió, i també a Valderas, que ja ha agafat ritme d'entrenaments per debutar enguany al campionat si els tècnics ho creuen convenient. Tampoc ha debutat encara en lliga Joan Vives, l'únic dels nous fitxatges inèdit de moment, juntament amb els dos nous porters. És dubte Alegre, per una sobrecàrrega al quàdriceps.

Aquesta és la valoració prèvia de l'entrenador de l'Europa, en paraules a BTV:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

Per cert, en una entrevista al web oficial de l'Europa, l'Àngel Garreta ha parlat amb Sergi Pastells sobre aquest segon enfrontament en un mes contra el seu ex-equip.

Sergi Pastells torna a jugar contra el seu equip de procedència per segon cop en 4 setmanes
(FOTO: 'Vamos, escapulados')


EL RIVAL:


El Castelldefels va aixecar-li un 0-2 al potent Rubí, tot i acabar perdent 2-3
(FOTO: Àlex Gallardo / Gallardophoto.com)

El Castelldefels de Lluís Albesa aspira a gaudir d'una temporada sense tants patiments, tot i que per ara els resultats no han acompanyat en els dos primers partits de lliga. Els mariners acumulen dues derrotes, 1-0 a la Pobla de Mafumet i 2-3 davant el líder Rubí, en dos partits on s'han mostrat irregulars: bona primera part a terres tarragonines, i bona reacció diumenge passat després d'una primera part deficient en què perdien 0-2, combinades amb moments amb massa facilitats defensives. Malgrat aquestes oscil·lacions de rendiment, les darreres visites del Castelldefels sempre han provocat moltes complicacions a l'Europa, i caldrà estar ben atent des del primer minut per intentar superar l'equip del Baix Llobregat.

El Castelldefels manté un bloc nombrós de jugadors importants, com l'incombustible Jorge Sánchez, Gilberto, Cano, Cervantes, Aitor Lario o el porter August, preconvocat per Toni Almendros per a la fase intermedia de la Copa de les Regions UEFA a Moldàvia. Amb tot, també ha perdut homes com l'ara escapulat Pastells, Pol Roigé (Sabadell B), Aleix Camps o l'ex-Europa Epitié. A l'hora de reforçar-se, Albesa ha 'pescat' bastant al Masnou (Ferran Alabau, Dani Fernández i l'ex-europeista Jonathan Reina), i també ha portat altres jugadors amb experiència com Pedro Bravo (Santboià), l'ex-Cornellà Pelegrín, o Adri Ruiz (Vilafranca), autor dels 2 gols mariners en aquest inici de campionat.

En un principi, Lluís Albesa descarta 4 teòrics titulars, Aitor LarioMario, Jorge Sánchez i Cano, per bé que al web del Castelldefels aquests dos últims jugadors estan inclosos a la convocatòria.

El sempre perillós Albert Cervantes, lluïnt la bonica nova samarreta dels mariners
(FOTO: Àlex Gallardo / Gallardophoto.com)


Entrenador, altes, baixes i jugadors que segueixen del Castelldefels
(FONT: futbolcatalunya.com)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Com advertíem abans, el Castelldefels ha estat un rival molt incòmode darrerament en les seves visites al camp de l'Europa. En els 10 precedents a Tercera, l'equip gracienc només ha estat capaç de guanyar 4 vegades com a local, cedint 4 empats i 2 derrotes. La temporada passada es va haver de patir fins al gol final de Javito al minut 85, i com dèiem, ara fa menys d'un mes els mariners van empatar 2-2 a Can Peixauet en partit de Copa Catalunya.

A nivell global, segons el CD oficial d'Història i Estadística del club escapulat, l'Europa s'ha enfrontat 22 cops al Castelldefels en partit oficial a casa o a fora (20 en lliga de Tercera, i 2 en Copa Catalunya els 2 darrers anys), amb un balanç de 9 triomfs, 7 empats i 6 derrotes, 35 gols marcats i 24 d'encaixats.

Una de les imatges de la passada temporada: gol in-extremis al Castelldefels, i pinya equip-afició del llavors líder
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)


ESTADI:

CAN PEIXAUET (Avgda. Can Peixauet, -08923- Sta. Coloma Gramenet)
Diumenge 7 setembre, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes, habitants Sta. Coloma, socis de la Montañesa i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Les obres del Nou Sardenya avancen a bon ritme
FOTO: twitter Caliu Gracienc

Mentre durin les obres del Nou Sardenya (previstes fins a finals de setembre), l'Europa jugarà els seus partits com a local al Nou Municipal de Santa Coloma, ubicat a Can Peixauet. Si voleu apropar-vos fins allà, recordeu que el camp es troba just al costat de la Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet de la línia 9 (el transbordament s'agafa a l'estació de Sagrera). Des de les parades de Diagonal o Verdaguer t'hi pots plantar en 20-30 minuts de trajecte, aproximadament. 

*IMPORTANT! Tal i com fa setmanes ha anat advertint el club, a partir de diumenge serà imprescindible el nou carnet de soci de la temporada 2014-2015 per accedi a l'estadi (igual passa amb els nous carnets de premsa).


FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 3:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (1ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):
FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (2ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (1ª jornada Segona Divisió, Grup 3)*:

FONT: Futbolme.com

*Partit suspès per la retirada del Lleida; el Lloret ocuparà la seva plaça a la lliga