dimarts, 16 de setembre del 2014

Europadístiques (Jornada 5)


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat


Minuts jugats:
FONT: CEEuropa.cat

Gols:
FONT: 'Vamos, escapulados!'                                                                                                                  


Assistències:
FONT: 'Vamos, escapulados!'


Targetes:                                                      
                                                             *En vermell si comporta sanció per al pròxim partitExpulsions a favor:      3 (vs. Terrassa, Castelldefels i Sabadell B)

Expulsions en contra:  1 (Sabadell B)               Sergi Tienda va abortar el primer penal favorable a l'Europa en aquesta lliga
(FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)


Penals a favor:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Penals en contra:  

FONT: 'Vamos, escapulados!'       

Gols de falta:  0


Remuntades a favor: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Remuntades en contra: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan marca l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan encaixa l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:


Final de ratxes d'imbatibilitat: 485' del darrer gol rebut aquesta temporada i 507' de l'últim en lliga
(FOTO: CESabadell.cat)

*L'equip ha deixat la porteria a zero durant gairebé els 5 primers partits de lliga, i tot i el gol encaixat ahir en temps afegit, continua sent el menys golejat de Tercera (1 gol rebut). La passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*Feia gairebé 20 mesos que l'equip no empalmava 4 partits sense encaixar cap gol: va ser entre les jornades 17 i 20 de la lliga 2012-2013, quan l'Europa va empalmar un 0-1 a Vic, 1-0 contra l'Olot, 0-0 al camp de La Pobla de Mafumet i 2-0 contra el Terrassa.

*L'Europa continua invicte des que va començar la campanya 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 4 victòries i 7 empats, 12 gols marcats i 5 d'encaixats.

*L'equip ha estat 485 minuts sense encaixar cap gol. El darrer havia estat el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, han estat 507 minuts sense rebre un gol: l'anterior havia estat el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit. 

*Si comptem lliga i play-off, l'Europa ha deixat la porteria a zero en 7 dels últims 9 partits. En concret, només ha rebut 3 gols en els darrers 867 minuts disputats (2 a Socuéllamos i el del Sabadell B en temps afegit en lliga).

*El gol d'Ignacio davant el Sabadell B és el primer que marca un dels nou fitxatges en aquesta lliga. Els 5 anteriors els havien fet jugadors que ja hi eren l'any passat (Javito -3-, Rovira i Alberto).

*La centrada de gol d'ahir situen Camacho com a líder d'assistències de l'Europa en aquesta lliga, amb dues (l'anterior, a Javi Sánchez el dia del Figueres)

*El travesser d'Oriol Dot contra el Sabadell B va ser el segon pal de l'Europa aquesta lliga (abans, Javito va fer un altre travesser contra el Terrassa).  La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta. 

*El pal de Chicho (Figueres) va ser el primer que afavoreix l'Europa en aquesta lliga.

Alberto va veure la primera vermella escapulada de la lliga 2014-2015
(FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)

*En el partit contra el Castelldefels, l'Europa va marcar el doble de gols (4) que en els 8 partits anteriors de lliga regular i play-off (2, el de Cano a la Mutilvera, el 18 de maig, i el de Javito la setmana passada a Vilatenim).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 5 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 ahir. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril. 
*8 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla, Nils i Vives. Queden per estrenar-se els porters Sergio Víctor Cócera

*L'equip fa 20 mesos que no marca un gol de falta directa: l'últim va ser el recordat de Javi Lara davant l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf per 1-0.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 211 a l'Europa (195 de lliga, 6 de play-off i 10 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Segons explica el web d'Arrels Europeistes, Javi Lara ja supera els 100 partits amb l'Europa (105 entre lliga i play-off; va complir els 100 a Socuéllamos). Contra el Sabadell B, Rovira va complir els 150, i Cano arribava als 170, situant-se en el Top-10 de jugadors amb més partits de la història de l'Europa (dades des de la temporada 50-51)


L'Europa s'acomiada de Can Peixauet amb un balanç de 2 triomfs i 4 empats, i 5 punts de 9 en lliga
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'Europa ha perdut 4 dels 9 punts diputats fins ara com a local a Can PeixauetEn les dues darreres temporades, l'Europa ha deixat escapar 18 punts de casa en cada campionat. 

*El balanç a Santa Coloma de local és de 2 triomfs i 4 empats (lliga + Copa Catalunya), i 5 punts de 9 en lliga.

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els tres primers partits de lliga és de 1.200 espectadors (400 + 450+350). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*L'expulsió d'Alberto és la primera que veu un jugador de l'Europa en aquesta lliga

*L'Europa ha rebut per ara tres expulsions a favor (una en cada partit a casa): Ahufinger pel seu clar penal en el partit contra el Sabadell B, Pelegrín davant el Castelldefels, i Pere Segarra en el debut amb el Terrassa. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*En el partit d'ahir davant el Sabadell B, l'Europa va rebre el primer penal a favor i el primer en contra en aquesta lliga. Camacho va fallar l'escapulat, i Oriol va marcar l'arlequinat.


Ignacio és el primer dels nous fitxatges que marca en lliga
(FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)

*L'empat 1-1 contra el Sabadell B és el primer resultat oficial entre els dos conjunts en tota la història.

*L'empat contra el Masnou acaba amb una ratxa de 7 victòries seguides al camp de l'equip maresmenc. Feia 33 anys de l'última visita escapulada al Masnou sense victòria: el 24 de maig de 1981 (també 0-0)

*L'Europa ha guanyat els 4 últims partits de lliga contra el Castelldefels: ahir 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa porta 2 partits seguits sense marcar contra el Terrassa: el 0-0 de la primera jornada, i l'1-0 de la penúltima jornada de lliga de la passada campanya. L'últim gol contra els egarencs va ser el de Cano que tancava el 2-0 del passat 22 de desembre, al minut 40 d'aquell partit. 

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.