*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      2 (vs. Terrassa i Castelldefels)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Inexpugnables: 305' sense encaixar, 327' en lliga, i només 2 gols rebuts en 687' de lliga i play-off
(FOTO: Àlex Gallardo / Gallardophoto.com)

*L'equip ha deixat la porteria a zero en els tres primers partits de lliga, i és un dels 2 únics equips imbatuts fins ara (juntament amb el líder Peralada). La passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*L'Europa continua invicte des que va començar la campanya 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 4 victòries i 5 empats, 11 gols marcats i 4 d'encaixats.

*Ara fa 305 minuts que l'Europa no encaixa cap gol. El darrer va ser el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, fa 327 minuts que l'equip escapulat no rep un gol: va ser el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit.

*Si comptem lliga i play-off, l'Europa ha deixat la porteria a zero en 6 dels últims 7 partits. En concret, només ha rebut els 2 gols a Socuéllamos en els darrers 687 minuts disputats.

*En el partit contra el Castelldefels, l'Europa va marcar el doble de gols (4) que en els 8 partits anteriors de lliga regular i play-off (2, el de Cano a la Mutilvera, el 18 de maig, i el de Javito la setmana passada a Vilatenim).

Javi Sánchez, co-pitxitxi de la lliga, ja li ha fet 6 gols al Castelldefels en 5 partits d'escapulat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*Javi Sánchez ja lidera la taula de pitxitxis, empatat a 3 dianes amb Xavi Civil (Gavà) Peralta i Cano (Santfeliuenc).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 5 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 ahir. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*L'Europa no marcava i guanyava per 4 gols o més des del 13 d'abril, també a Can Peixauet, en l'-17 a la Grama.

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.

*El travesser de Javito contra el Terrassa va ser el primer pal de l'Europa aquesta lliga.  La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*El pal de Chicho va ser el primer que afavoreix l'Europa en aquesta lliga.

*7 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla i Nils. Queden per estrenar-se Vives, i els porters Sergio Víctor Cócera

*L'equip fa 19 mesos que no marca un gol de falta directa: l'últim va ser el recordat de Javi Lara davant l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf per 1-0.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 209 a l'Europa (193 de lliga, 6 de play-off i 10 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*En les dues darreres temporades, l'Europa ha deixat escapar 18 punts de casa en cada campionat. Enguany n'ha perdut 2 per ara.

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els dos primers partits de lliga és de 850 espectadors (400 + 450). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*Pelegrín va ser ahir el segon expulsat d'un rival en aquesta lliga (abans, Pere Segarra havia estat expulsat en el partit contra el Terrassa). L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

Can Peixauet va tornar a veure una golejada de l'Europa 5 mesos després... però ara com a local

*L'Europa ha guanyat els 4 últims partits de lliga contra el Castelldefels: ahir 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa porta 2 partits seguits sense marcar contra el Terrassa: el 0-0 de la primera jornada, i l'1-0 de la penúltima jornada de lliga de la passada campanya. L'últim gol contra els egarencs va ser el de Cano que tancava el 2-0 del passat 22 de desembre, al minut 40 d'aquell partit.

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.