dijous, 26 de juny del 2014

Nous fitxatges (2): Gerard Putxi, vist per Raimon Roma

FOTO: 'Vamos, escapulados'

Segona entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En Raimon Roma del blog 'Viu el Manlleu' ens apropa avui el perfil de Gerard Puigoriol 'Putxi'. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Gerard Puigoriol ‘Putxi’ o l’home que tot entrenador vol al seu equip. 

El jove jugador de Calders ha deixat petjada a Manlleu. Des de la seva arribada a Manlleu en la última etapa com a juvenil, Putxi s’ha consolidat al mig del camp dels seus equips. És un jugador que encara que no ho sembli, sempre hi és i quasi bé sempre respon amb escreix. Amb un físic excel·lent, Putxi sap anticipar-se abans que ningú als moviments dels rivals, sap quan és el moment de fer aquell pas que talli una acció rival i sap moure’s perfectament a la medular del terreny de joc.

Ha estat doncs un fixe en aquestes tres temporades que ha estat al primer equip de l’AEC Manlleu, tant el primer any amb Francesc Cargol com en els dos últims amb Jordi Dot. Amb ell com a titular indiscutible, el Manlleu ha aconseguit classificar-se dues vegades seguides per al play-off d’ascens. A més, Putxi és un dels fixes i un dels capitans de la selecció catalana amateur dirigida per Toni Almendros, que està fent història a la Copa de les Regions UEFA.

Tornant a la seva etapa al Manlleu, Putxi s’havia convertit en peça clau de l'estructura de l’equip. Juntament amb Barragán, Archi i Manel Sala, cadascú en la seva línia de joc, Putxi es notava quan hi era i quan no. La seva posició té un gran risc, que és el de les amonestacions. Quasi bé una vintena de targetes grogues va rebre la temporada passada i tres de vermelles, són ‘coses de l’ofici’ de Putxi. A més, Putxi està agafant el bon costum de treure bé la pilota i repartir bé el joc des del mig del camp arran que al Manlleu no compta amb un migcampista organitzador. I tot això amb només 22 anys. Està clar que Gerard Puigoriol ‘Putxi’ té un gran recorregut futbolístic per endavant. Ha decidit abandonar el Manlleu i fitxar per l’Europa per motius econòmics, els quals porten a grans ambicions esportives, fet que a Manlleu avui en dia no es pot prometre.

De ben segur, però, Putxi no trigarà a demostrar el per què del seu fitxatge, així com tampoc trigarà gaire en demostrar que aquesta categoria se li fa petita.


PUTXI: "L'EUROPA ERA LA 1ª OPCIÓ; CREC QUE HE FET UN PAS ENDAVANT"


FOTO: 'Vamos, escapulados'

En el primer contacte, en Putxi transmet serenitat i humilitat, que poc tenen a veure amb el nervi i la omnipresència que demostra sobre el camp. Aquestes van ser les primeres paraules que vam compartir amb ell durant l'acte de presentació dels nous fitxatges del passat dijous:

FONT: 'Vamos, escapulados'