dissabte, 18 de juliol del 2020

Prèvia Europa-Terrassa; buscant una nova normalitat

La Vila de Gràcia s'ha bolcat amb l'Europa al playoff 
(Foto: Ignasi Trapero)
En époques d'estranyes realitats, l'Europa busca la seva 'nova normalitat' a una categoria diferent. L'equip de David Vilajoana juga aquest diumenge a les 20h contra el Terrassa la segona semifinal d'aquest playoff exprés d'ascens a Segona B que s'ha hagut d'improvisar després de la pandèmia del coronavirus que va deixar la lliga inacabada a 11 jornades del final. Un partit que, com la resta d'aquest playoff, es disputarà al Municipal de Badalona a porta tancada, a causa de les restriccions derivades de la crisi del coronavirus. Un enfrontament estrany, incert, i que arribarà 4 mesos i 12 dies després de l'últim partit de l'Europa en lliga abans de l'aturada, aquell llunyà 7 de març en què els escapulats van guanyar 0-2 al camp del Santfeliuenc. Si en un playoff ja és difícil fer pronòstics, en aquest encara més. L'equip de Vilajoana era el més golejador de la lliga juntament amb l'Hospi (59 gols marcats), amb Jordi Cano com a pitxitxi del campionat (18 dianes), i havia encaixat 31 gols.

L'Europa vol pujar a Segona B 26 anys després 
(Foto: FCF)
L'Europa arriba a la cita amb tots els jugadors a punt, i amb la máxima il·lusió i compartint el sentiment de l'afició que ja toca tornar a Segona B. L'equip de la Vila de Gràcia només ha jugat una vegada en aquesta categoria des que es va crear al 1977 (tot i que havia jugat a la categoria de bronze moltes vegades abans, quan la Tercera era realment la tercera categoria del futbol estatal): va ser la 1994-95, amb aquell recordat ascens aconseguit al camp del Pinoso. Vint-i-sis anys, doncs, és massa temps, i més tenint en compte que des que es va inventar el format de playoff, l'Europa n'ha jugat 10 (l'equip català que més vegades ho ha fet). Serà el cinquè playoff dels últims 8 anys, i confiem que a la cinquena sigui la vençuda. Amb V de Victòria.

A l'Europa només li val guanyar; un empat classifica el Terrassa 
(Font: FCF)
Degut a les circumstàncies extraordinàries d'aquesta temporada derivades de la COVID-19, la lliga va quedar aturada a la jornada 27. Com que el campionat no es va poder acabar pel confinament, es va decidir disputar aquest playoff exprés que enfronta el primer contra el quart i el segon contra el tercer en el moment de l'aturada. Això sí, per donar un petit avantatge als equips millor classificats, es va decidir que no hi haurà pròrrogues ni penals, i en cas que els 90 minuts acabin amb empat, això faria passar ronda al conjunt millor classificat. D'aquesta manera, demà a l'Europa només li valdrà la victòria, ja que un empat (o una derrota, òbviament) donaria l'accés a la final al Terrassa. Per tant, cap dels dos precedents d'aquesta lliga li servirien a l'equip gracienc.

Font: Futbolme

El rival:

Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

El Terrassa de Xevi Molist és un equipàs amb una gran plantilla. Des del porter Ortega al golejador Sergi Arranz, passant per la classe de Coro o dels exescapulats Álex Fernández o Álex Poves (com oblidar el seu gol a la final de Copa Catalunya de 2015), el conjunt egarenc era segon a la classificació per mèrits propis, i clar aspirant a l'ascens. Equip menys golejat de la categoria (només 19 gols encaixats), i setè més golejador (42 dianes), els de Molist són un equip equilibrat, sòlid i amb bon tracte de la pilota, i seran una gran pedra de toc per a l'Europa. Caldrà veure l'estat físic d'un equip que no ha disputat cap amistós aquestes setmanes i que no competeix des del 8 de març, quan va empatar 1-1 amb el Sants. Molist també té a punt a tots els seus jugadors per a aquest partit.

Font: FCF / La Xarxa

Precedents:
Font: Futbolme

Segons el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, Europa i Terrassa s'han enfrontat 61 vegades en partit oficial, amb un balanç de 26 victòries gracienques, 14 empats i 21 derrotes, amb 94 gols marcats, i 87 d'encaixats. A Tercera, 52 partits, amb 22 triomfs, 14 empats i 16 desfetes, 76 gols a favor i 56 en contra. A la web oficial del Terrassa inclouen també estadístiques amb partits als campionats sub-23

El pitxitxi Jordi Cano, una de les grans armes de l'Europa
(Foto: Àngel Garreta /CEEuropa.cat)
ESTADI:

MUNICIPAL DE BADALONA
Avinguda dels Vents, 7
(Badalona)

Foto: FCF
Font: Google Maps
Temps previst a Badalona a l'hora del partit
(Font: Meteosat)
Malauradament, la situació sanitària generada per la pandèmia farà que el partit es disputi a porta tancada. Una autèntica llàstima, i és que l'afició escapulada i la Vila de Gràcia s'han bolcat amb l'equip en aquest playoff, deixant imatges de banderes als balcons, pancartes a les places, i comerços i institucions històriqus gracienques donant suport a l'equip. Ho pots repassar en aquesta fotogaleria


Places, comerços, institucions històriques, balcons... l'Europa arreu de la Vila!
(Foto: Ignasi Trapero)


Els Eskapulats van sorprendre els jugadors a l'entrenament de dijous
(Font: CEEuropa.cat)

El partit es podrà seguir en directe per la plataforma de pagament Footters, i un cop acabi tant La Xarxa com BTV o Esport 3 faran programes especials amb les imatges dels partits. Ràdio Marca també farà la retransmissió radiofònica del partit.

L'altra semifinal:

L'Hospitalet i el Sant Andreu juguen aquest dissabte des de les 20h la primera semifinal d'aquest playoff exprés d'ascens a Segona B. L'Hospi ho fa com a primer classificat i el Sant Andreu com a quart, de manera que als riberencs els valdria l'empat per accedir a la final del dissabte 25.

Font: FCF / La Xarxa