dilluns, 20 de juliol del 2020

Europa 0 - Terrassa 1; cap ben alt, llavor de futur

L'Europa ha caigut en semifinals del playoff però ha deixat sensacions esperançadores
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Eliminats, però orgullosos i molt, molt esperançats. L'Europa ha caigut a les semifinals del playoff exprés d'ascens a Segona B davant el Terrassa per 0-1, però ho ha fet amb el cap ben alt, jugant millor que el seu rival, deixant-s'ho tot fins a l'últim instant, i demostrant que té una plantilla amb jugadors joves que poden donar moltes alegries als pròxims anys. El millor atac de la lliga no ha pogut amb la millor defensa, i l'efectivitat afortunada egarenca en una jugada de córner ha decantat definitivament la balança. Les sensacions que ha deixat l'equip, però, permeten ser optimistes respecte al futur immediat, sempre i quan es mantingui el bloc la pròxima temporada. Ara li toca al club aconseguir que això passi, tot i que tothom és plenament conscient que algun dels jugadors estrella d'aquesta campanya no continuarà l'any vinent per fer el salt a la Segona B.

Sergi Pastells ha estat baixa d'última hora i ha caigut de l'onze inicial a l'escalfament
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La tarda ha començat amb el contratemps de la baixa d'última hora de Sergi Pastells, que ja venia amb molèsties dels últims dies i en l'escalfament ha hagut de deixar el seu lloc a l'onze titular a Guillen. Després de 4 mesos sense competir pel confinament, era tota una incògnita saber com estarien de forma els dos equips, i fer pronòstics resultava una autèntica gosadia. L'Europa de David Vilajoana, però, ha demostrat des del primer alè que les paraules d'aquesta setmana assegurant que sortirien a l'atac i a fer que el partit fos obert des de l'inici no eren cap 'farol'. Els escapulats han sortit en tromba, i han forçat 5 córners en els 6 primers minuts, davant un Terrassa que s'ha vist desbordat completament. Els graciencs, però, no han convertit el domini en opcions clares de gol, i mica en mica el Terrassa ha anat despertant. Una rematada de l'exescapulat Poves o una jugada en què els terrassencs han reclamat penal han estat l'inici d'una altra fase de partit més anivellada. La millor opció de l'Europa a la primera meitat ha arribat poc després de la primera pausa d'hidratació, quan els escapulats han estat murris traient ràpidament una falta a la frontal, però la rematada de Joel Jorquera ha topat amb la cama d'un defensa que ha evitat el gol. Amb 0-0 s'ha arribat al descans, i tot continuava ben obert.

Aquest xut de Joel ha estat la millor ocasió de l'Europa a la primera part
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El signe de l'eliminatòria, però, ha canviat tot just quan no s'havien jugat ni dos minuts de la represa: en un llençament de córner, el Terrassa ha fet un gol gairebé sense voler, amb una rematada amb l'esquena i sense mirar ni pilota ni porteria de Sergi Arranz. Sort egarenca, però també demèrit d'un Europa que no ha sabut defensar l'acció. Els graciencs havien de marcar dos gols per capgirar l'eliminatòria, i ho han intentat amb un gran esforç i de totes les maneres possibles: poc després del 0-1, un fort xut de David Jiménez ha estat a punt de sorprendre Ortega. El pitxitxi Jordi Cano n'ha tingut dues de clares, que haurien pogut canviar completament l'eliminatòria: una en una contra en què no ha vist sol a David a la seva esquerra i ha xutat contra el cos d'un defensa. I la més clara de totes, al 59, quan David ha centrat des de la dreta, Joel Jorquera no ha pogut rematar per l'acció d'un defensa (de fet, ha reclamat penal), però la pilota ha caigut novament a David en línia de fons, que ha fet una centrada al segon pal, i sol a la frontal de la petita, Jordi Cano ha impactat malament quan ja tothom cantava el gol. Mai sabrem què hauria passat si aquesta pilota entra, pero la sensació és que aquí l'Europa ha deixat escapar el punt d'inflexió per canviar el signe de la semifinal.

Ni la porta tancada ha impedit que hi hagués aficionats de l'Europa... als balcons del costat del camp!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

En la darrera mitja hora, l'Europa ho ha continuat provant amb un enorme desgast que ha exigit moltíssim a la defensa del Terrassa, però els egarencs han demostrat per què són l'equip menys golejat de la categoria, amb especial paper avui dels centrals Pelegrín y Carlos, del migcampista Galeano (enorme partit el seu), o del porter Ortega, que ha donat molta seguretat als seus. Ho ha provat Prats amb un fort xut fregant l'escaire, Albert Martí amb el cap, David o Guti entrant per bandes... però no hi ha hagut manera. El Terrassa jugarà la final del playoff dissabte contra L'Hospitalet. I l'Europa pot haver plantat avui la llavor per trobar-se en aquesta circumstància si dóna continuïtat al projecte que va començar la passada temporada.


Caure a semifinals fa mal, però la sensació és que això només serà un punt i seguit
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

FONT: BTV Esports

FONT: FCF

També pots veure el resum gravat amb la càmera del club

L'acta del partit li ha donat erròniament el gol a Poves i no a Arranz
(FONT: FCF.cat)


Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics de l'Europa i del Terrassa, David Vilajoana i Xevi Molist, després del partit:




I també han comparegut en roda de premsa dos dels capitans de l'Europa, Àlex Cano i Uri González:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

El president de l'Europa, Víctor Martínez, explicava a BTV que està molt satisfet de l'equip aquesta temporada, i anunciava que es presentarà a la reelecció en uns comicis que voldria que fossin abans de Nadal.

FONT: BTV Esports

REBUDA SORPRESA DELS ESKAPULATS AL NOU SARDENYA

Després d'un partit a porta tancada, la sorpresa per a l'expedició de l'Europa va venir en arribar amb l'autocar al Nou Sardenya, quan desenes de membres de la penya Eskapulats els van rebre per donar-los ànims i agraïments. Una rebuda que va provocar les llàgrimes del capità Àlex Cano, que va donar les gràcies en nom de tota la plantilla a l'afició escapulada i a la Vila de Gràcia pel suport rebut tota la temporada:



FONT: 'Vamos, escapulados!'