divendres, 19 d’agost del 2016

Prèvia Europa - La Jonquera; començar amb bon peu

L'Europa debuta diumenge a les 19h al Nou Sardenya davant La Jonquera en el campionat de lliga 2016-2017. Després de caure per quart any consecutiu en el play-off, i de perdre a la meitat de la plantilla durant l'estiu, el segon projecte escapulat d'Albert Poch comença novament amb un equip a mig fer i amb molt marge de millora, tal i com s'ha anat veient en els partits de pretemporada. L'objectiu repetit obertament per tècnic i jugadors torna a ser ambiciós: l'ascens a Segona B, per bé que a l'europeisme es respira ara mateix la sensació d'incertesa que genera sempre una plantilla tan renovada. Triomfs i solidesa com les demostrades dilluns contra el Cornellà són un bon punt de partida per guanyar confiança i reforçar el bloc, i a partir d'aquí, caldrà anar agafant automatismes i acoblar els jugadors per que el joc guanyi en brillantor, mantenint l'efectivitat necessària per aspirar a tot.

El triomf contra el Cornellà ha reforçat el grup
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa arriba al Vila de Gràcia després d'una pretemporada irregular, i que tanca amb un balanç de 5 victòries, 1 empat i 2 derrotes, 16 gols marcats i 4 d'encaixats. Dilluns van guanyar 2-0 al Cornellà en el Trofeu Vilade Gràcia, en el que segurament hagi estat el partit més complet fins ara, sense brillantor però amb pragmatisme. Abans, triomfs en els amistosos contra Abadessenc (0-1) i Girona B (1-2); derrota 1-0 contra Martinenc i empat 0-0 davant Cornellà en el Trofeu d'Històrics; derrota 1-2 contra el Masnou en Copa Catalunya; i victòries per 0-8 a l'Armentera i 0-2 a la Pobla de Mafumet.

De cara a aquest doble partit, Albert Poch pot comptar amb tots els seus homes. Caldrà veure quin és el primer onze inicial de la lliga, començant per la incògnita de qui serà el porter que prengui el relleu de Gianni sota pals: Fer o Boison.

Abel Rita podrà jugar, tot i la lesió al braç que va patir contra el Cornellà
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


EL RIVAL:


La Jonquera va aconseguir l'històric ascens a Tercera al juny, al camp del Santboià
(FOTO: twitter @esportsenxarxa)

Per a la UE La Jonquera el partit de diumenge al Nou Sardenya serà històric: i és que el club fronterer debuta enguany a Tercera divisió, després de l'ascens aconseguit al mes de juny de la mà del tècnic Àxel Vizuete (podeu llegir una entrevista amb ell al web oficial de La Jonquera). Curiosament, a l'Europa li va fer el seu últim gol com a jugador ara fa un parell de temporades, jugant amb el Palamós; i ara debutarà com a tècnic de Tercera al camp del conjunt gracienc. Només 9 jugadors continuen respecte a la plantilla que va assolir l'ascens ara fa un parell de mesos: els porters Toni Montero i Boido, i homes com Pau Bonmatí, Bena, el jonquerenc Pep Vergara, Henry o el seu far al mig del camp: Tidiane. Ha arribat un gruix de jugadors del Peralada amb experiència (Sergi Murga, Botxi, Joan Pons, Óscar Molina, Moñino i Zou), o altres jugadors que ja coneixen la categoria com el davanter Coro (ex- Girona B, Palamós...) o Brice (migcampista que l'any passat jugava al Manlleu). D'entre ls molts baixces, crida l'atenció el fet que no continuen els 3 capitans de l'any passat (Alforcea, Bassols i el golejador Pol Compte), o tampoc l'autor del gol de l'ascens al Joan Baptista Milà, Ignasi Massó.

 Àxel Vizuete, el tècnic de l'ascens de La Jonquera
(FOTO: La Xarxa / FEM Girona)

De cara al partit del Nou Sardenya, Àxel Vizuete té nombroses baixes: Zou arrossega una sanció de la passada temporada; Iván, Sergio Moreno i Henry estan lesionats; i Facu tampoc podrà jugar per problemes burocràtics.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a La Jonquera
(FONT: Futbolcatalunya.com)

FONT: Empordà.cat


PRECEDENTS:

Europa i La Jonquera no s'han enfrontat mai en partit oficial. Serà, per tant, literalment, un partit històric.



ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 21 d'agost, 19h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa*, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.
*(seran vàlids els carnets de la temporada passada)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'
FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Horaris jornada 1:

FONT: FCF.cat

Per segon any consecutiu, La Xarxa de Comunicació Local emetrà partits del grup català de Tercera. Cada diumenge a partir de les 12:25h, La Xarxa retransmetrà un partit de Tercera o Primera Catalana, tot i que enguany no ho farà de manera alterna, sino que els partits de la lliga on juga l'Europa tindran més pes. Els partits es podran seguir un any més a través de les televisions locals de Catalunya, i a El Punt Avui televisió a tot el país, però a més enguany hi haurà una novetat: i és que les retransmissions de 'Futbol En Joc' també es podran veure pel canal 159 de Movistar +. El primer partit serà aquest diumenge, per bé que a partir de les 17:55h per les condicions climatològiques estiuenques: Castelldefels-Manlleu. Estigueu atents a les vostres pantalles, perquè si tot va bé, podrem veure ben aviat un dels primers desplaçaments de l'Europa. Continuarem informant quan es vagi definint tot plegat...

FONT: La Xarxa