dijous, 19 de gener del 2017

Ajornat l'inici de campanya electoral

Els membres de la Junta Electoral, aquest dijous
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Les hipotètiques eleccions a la presidència de l'Europa comencen amb polèmica. Com ja explicàvem dilluns en aquest blog, els membres de la candidatura 'Europa Sempre Endavant' que encapçala Víctor Martínez van denunciar que no es va permetre la presència del seu interventor en l'acte d'entrega dels avals per part del fins fa poc president Guillaume De Bode. Això va propiciar una denúncia a la Federació Catalana de Futbol, que ha resolt obligant a repetir la revisió dels avals amb presència d'interventors de les dues precandidatures. En principi, aquest procés es faria demà a la tarda, per intentar proclamar els candidats al vespre. 

Moment del lliurament d'avals de De Bode, en què no es va permetre la presència d'interventors de Martínez
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Cal recordar que per ser proclamat candidat cal presentar un mínim de 45 signatures ben complimentades i no duplicades. Com explicàvem dilluns, la precandidatura de Víctor Martínez va presentar-ne 115, i segons ha comunicat avui el club, la de De Bode en va aportar 57. Si després de la nova revisió d'avals que es farà demà, tots dos superen les 45 vàlides, serien proclamats i la campanya electoral podria començar ja a la mitjanit de divendres a dissabte, un dia més tard del que estava previst. Amb tot, s'escurçaria un dia la campanya, que només duraria 6 dies i acabaria divendres, tal i com estava previst inicialment. Així, les eleccions continuarien sent diumenge 29 de gener. En el cas que només un dels dos precandidats superés les 45 signatures vàlides, seria proclamat nou president de l'Europa, sense necessitat de procés electoral. Amb tot, caldrà esperar esdeveniments...

Això és el que explicava el president de la Junta electoral Xavier Guillén durant la roda de premsa, i també posteriorment en l'informatiu de BTV:

FONT: BTV Esports