dimarts, 6 de setembre del 2016

L'Olot-Europa, en directe a La Xarxa

Les càmeres de 'Futbol En Joc', el passat diumenge a Manresa
(FOTO: twitter @esportsenxarxa)

El partidàs Olot-Europa del pròxim dissabte a les 18h serà ofert en directe per televisió en l'espai 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local. El partit que es disputa al municipal d'Olot serà emès en directe a través d'aquestes 26 televisions locals (si el voleu seguir des de la Vila de Gràcia o des de Barcelona, ho podeu fer al Punt Avui TV, ETV o la televisió de Badalona Teleb). També es pot seguir a través del canal 159 de Movistar Plus des de tot Catalunya, o fins i tot des de qualsevol punt del planeta mitjançant el lloc web de La Xarxa (a la pestanya superior 'Mira'ns en directe'). Si voleu interactuar durant la retransmissió del partit per comentar què us està semblant, cóm veieu l'Europa, perspectives de cara a la temporada, enviar fotografies de cóm l'esteu seguint, etc., ho podeu fer a través de twitter, deixant el vostre missatge amb l'etiqueta #FutbolEnJoc.

FONT: Futbol En Joc (La Xarxa)

Aquest serà el primer partit de l'Europa emès per 'Futbol En Joc', l'espai pioner en les retransmissions televisives setmanals de partits del grup cinquè de Tercera divisió i de Primera Catalana. L'any passat, el tècnic Albert Poch o el capità Àlex Cano van participar com a comentaristes en els partits Masnou-Figueres i Vilafranca-Montañesa. El passat 21 d'agost es va iniciar la segona temporada d'aquestes retransmissions. Si en vols recuperar alguna, tant d'aquesta com de la passada temporada, ho pots fer en aquest enllaç.


AUTOCAR D'AFICIONATS A OLOT

L'afició escapulada serà més necessària que mai per buscar el primer triomf en lliga a Olot
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com en altres ocasions, l'Agrupació Europeista ha organitzat un autocar d'aficionats per acompanyar l'equip en l'importantíssim partit a Olot del pròxim dissabte a les 18h. Segons explica el web oficial del club, l'autocar sortirà del Nou Sardenya a les 15:30h i tindrà un cost de 15 euros. El preu inclou només el desplaçament, i els aficionats podran comprar les entrades per al partit (8 euros) a les taquilles del municipal garrotxí, que habitualment presenta entrades d'entre 1.000 i 1.500 aficionats, amb un gran ambient de futbol. L'Europa buscarà el primer triomf en lliga davant un altre dels grans favorits a les travesses per lluitar pel play-off: un Olot que dissabte passat va patir la primera derrota de la temporada, en caure 1-0 a Les Grases. Els interessats a afegir-se a aquest autocar, han de trucar al 635 542 202 i preguntar per Santi. 


NOVES QUEIXES PEL REC DEL NOU SARDENYA

FONT: twitter Tomàs Navarro

Diversos socis han manifestat a les últimes hores noves queixes per les deficiències en el rec del Nou Sardenya. Com ja ve passant des de fa temps, els canons de rec que es fan servir abans i durant el descans dels partits estan mal orientats i mullen bona part de la graderia, fet que va provocar que el club hagi d'avisar per megafonia abans d'iniciar aquest procés necessari per al bon desenvolupament del joc. Amb tot, els socis i aficionats afectats reclamen una solució a club i institucions municipals per tal d'evitar les molèsties que genera aquest mal estat dels canons d'aigua del Nou Sardenya, estadi que depèn de l'Ajuntament. Un exemple és aquesta carta d'una sòcia publicada al Facebook de la penya Caliu Gracienc:


"No és el primer cop que m’adreço a la directiva per aquest motiu. Però és que aquesta vegada no ho puc deixar pasar.
Ahir a la tarda a la mitja part del partit Europa – Vilafranca es va connectar el rec amb la mala sort de trobar-me al gol del carrer Sardenya. Va ser com una trampa per a ratolins, com una ratera.
Algú em va avisar i vaig escoltar un “cuidado”, el que em va fer pensar que em venia una pilota des del camp, mala sort el que em venia a sobre era el raig del rec de ple. I quan dic de ple, dic de ple, no que fos causat pel vent ni cap explicació a mitges. La reacció lògica va ser anar cap a l’altra banda del gol, triant entre correr per mullar-nos menys i relliscar (cosa fàcil al gol fins I tot amb terreny sec) o anar caminat mentre se’ns ruixava. Quan ja vam arribar a l’altre costat del gol, es va parar l’aparell, però (oh sorpresa!) és llavors quan automàticament s’encén l’altre i descobrim que no hi ha manera de mantenir-se aixoplugat en el gol. Ni tan sols pujant les escales i col·locant-se a la zona de banderes.
El que us estic explicant és la meva situació particular, però, com podeu imaginar, no em vaig mullar només jo, si no tot el grup de persones que estàvem allà.
Durant la segona part era impossible asseure’s enlloc sec. Per fortuna estàvem a 30º de temperatura, però això a l’hivern és més que desagradable. Et fa veure el partit amb els peus mullats i agafar encara més fred.
Sóc conscient de que en els darrers temps s’avisa per megafonia de la connexion del rec. Desconec si ahir es va avisar (jo apostaria a que no). Però en tot cas la mesura és molt pobre perquè si estàs en el gol, o en el lateral contrari a la tribuna és impossible trobar un angle on no et mullis o, si més no, t’esquitxis. I, si no, proveu-lo. Que molt em temo que mai no ho ha provat algun dels responsables del club.
I vosaltres direu que perquè no anem a una altra banda del camp I així evitem contratemps d’aquesta mena, Doncs jo us contesto ràpida I clarament: perquè com a sòcia de l’Europa sóc lliure de veure el partit allà on vulgui. Igual que sóc lliure de moure’m en els descansos de l’òpera al Liceu si pago la meva entrada I trio on la vull instal·lada. No se m’acut cap espectacle en el que el client no pugui fer servir les instal·lacions per les que ha pagat I, encara menys, que acabi remullat improvisadament (bé, potser a Port Aventura…)
Un cop més (perquè repeteixo: no és el primer cop que rebeu una queixa meva sobre el tema) demano que reviseu el tema del rec. Reviseu i solucioneu definitivament, si no, la meva mesura personal serà renunciar a la meva llibertat de veure el partit al gol i asseure’m a la cadira del senyor De Bode o de qui acabi sent el pròximament el president de l’Europa.
Anabel López Gómez
Sòcia nº 93"

Des del club se'ns ha explicat que la responsabilitat de la instal·lació que rega el camp es reparteix entre club, ajuntament i l'empresa de manteniment, per bé que l'elevat cost de les reparacions recau únicament en l'Europa, i que s'està treballant per solucionar aquest problema.


EL CINEASTA CARLES BALAGUÉ MEDITA PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS

Carles Balagué va dirigir el documental del centenari del club
(FOTO: CEEuropa.cat)

El conegut director de cinema i veí de la Vila de Gràcia Carles Balagué medita presentar una precandidatura a les eleccions a la presidència de l'Europa que s'han de celebrar aquesta temporada. Així ho avança l'Independent de Gràcia en el seu últim número. Balagué, soci nº 15 i fill de l'expresident Bernardí Balagué (que va ser màxim mandatari escapulat entre les temporades 1974-75 i 1979-80), assegura a l'Independent que està meditant aquesta possibilitat perquè creu que el club necessita un canvi. A més, admet que ha parlat amb els membres de la plataforma Arrels Europeistes per valorar una possible fusió com a alternativa a l'actual junta directiva. Balagué va dirigir el documental del centenari de l'Europa, ha dirigit desenes de pel·lícules i documentals com 'La Bomba del Liceu' o 'La Casita Blanca. La Ciudad Oculta', i ha escrit llibres i assajos de cinema. 

Per cert, també en àmbit institucional, el club informava el passat divendres de la dimissió del fins ara Síndic del Soci Javier Latorre. Ara, la comissió d'expresidents més antics del club haurà de proposar-ne un substitut.