dijous, 22 de setembre del 2016

El derbi contra el Júpiter, diumenge 2 d'octubre a les 18h

Imatge de l'últim derbi Europa-Júpiter
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Diumenge passat ja es va comentar al Nou Sardenya en el partit contra el Manlleu, i avui s'ha fet oficial: el derbi Europa-Júpiter de la jornada 7 de lliga es disputarà diumenge 2 d'octubre a les 18h. Així, es manté de moment l'horari de tarda del tram inicial del campionat que ja s'ha estat fent servir en els primers partits de lliga a l'estadi gracienc. Això serà d'aquí a 10 dies, però recordeu que aquesta setmana l'equip escapulat jugarà la sisena jornada de lliga: serà aquest dissabte a les 18h al camp de l'Ascó.


L'EUROPA GUANYA EL PRIMER TROFEU 'SENSE LÍMITS'

El nou equip Europa-ACIDH va guanyar el torneig als penals
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El Nou Sardenya va viure dimecres al vespre una gran festa de la integració i l'esport inclusiu, amb la disputa del primer torneig 'Sense Límits' de futbol adaptat. Una festa rodona per al nou equip Europa-ACIDH, ja que l'equip escapulat va guanyar el trofeu. En la primera semifinal, els graciencs es van imposar al Cagliari italià per 9-0. De la seva banda, l'Espanyol va guanyar el Barça per 4-0. En el partit pel tercer i quart lloc, els blaugranes van derrotar l'equip de Sardenya per 7-1, i en la gran final, Europa i Espanyol van empatar 2-2. La competició es va resoldre a la tanda de penals, on els escapulats es van imposar per 3-2. 

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)

Al web oficial del club, podeu llegir una crònica detallada amb imatges del torneig, i també una contracrònica social de l'acte, que va esdevenir tot un èxit. 

Foto de família dels 4 equips participants
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


COMUNICAT ARRAN DEL CAS DELS CADETS

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Després de tot l'enrenou provocat per l'article d'El País que ressenyàvem en aquest blog a principis de setmana, l'Europa ha publicat a les últimes hores al web oficial el següent comunicat per expressar la posició oficial del club:

Comunicat oficial
La Junta Directiva del CE Europa, davant algunes interpretacions subjectives i esperem no intencionades (per suposat desconeixement de la temporització del procés des de l'inici fins la publicació de la noticia apareguda diumenge a El País), comunica el següent:
1.- De confirmar-se la informació publicada a les pàgines d'El Pais ('Las semillas de la corrupción', 18/09/16), el CE Europa és l'unic perjudicat del cas, juntament amb la imatge del futbol formatiu.
2.- El contingut més important i significatiu de la informació publicada és una suposada mala pràctica esportiva que entra en contradicció amb els valors de l'esport i de l’esportivitat.
3.- La relació personal i cordial entre els presidents de l’Europa i del Cornellà no oculta les divergències històriques amb alguns responsables del futbol formatiu de la UE Cornellà. Aquesta, però, no és la notícia i, en aquest sentit, fer referència a aspectes tangencials de la informació és desviar l'atenció i no contribueix a l'aclariment del que és veritablement important.
4.- Creiem que la FCF ha de liderar el tractament que s'ha de fer del cas per tal de garantir el compliment del lema institucional “joc net”.
5.- El debat que ha generat la publicació de l'article ha de ser una oportunitat per a que tots els responsables dels diferents àmbits del futbol formatiu obrin un procés d'informació i, posterioment, de reflexió sobre com garantir el joc net en el futur.
7.- Creiem necessària una clarificació dels fets apareguts a les pàgines d'El Pais pel bon nom del futbol formatiu i dels seus responsables.
8.- Ens posem a disposició de la FCF per tal d'ajudar a aclarir els fets amb l'objectiu de garantir que el futbol formatiu català sigui un exemple de bones pràctiques.