dilluns, 16 de maig del 2016

Europa 3 - Granollers 1; abonats al bombo 3

Rovira i Poves, a més de Nils de falta directa, han signat els gols escapulats
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Per quart any consecutiu, l'Europa formarà part del bombo de tercers classificats en el sorteig de la 1ª ronda dels play-off d'ascens a Segona B, demà a la tarda. L'equip d'Albert Poch ha tancat la lliga regular amb un triomf per 3-1 davant el Granollers que certifica la tercera plaça. Així doncs, els graciencs disputaran la primera ronda contra un altre tercer de grup, amb el factor camp a sortejar. 

Com era d'esperar, la victòria contra un rival que es jugava sortir de les places de descens no compensat ha estat complicada i treballada. Els tècnics han reservat els apercebuts Uri, Álex i Fran Bea, i ha donat minuts a jugadors amb menys presència habitual com Fer, Rubi o Gabriel Vidal. Els escapulats s'han avançat amb un gol d'oportunisme del pitxitxi Poves (14 dianes; desè màxim golejador de la lliga); el Granollers ha empatat al 64 amb gol del pitxitxi vallesà Carlos Cano (16 dianes); i l'Europa ha resolt partit als últims 10 minuts, amb una diana de Rovira protestada pel Granollers per possible fora de joc (a les imatges televisives, el davanter escapulat queda fora de pla en el moment de la passada, i no queda resolt el dubte), i amb un magistral llençament de falta directa de Nils en temps afegit. En els 9 darrers minuts, el Granollers s'ha quedat amb 9 homes per expulsions de Bauli i Font. Una altra gran notícia ha estat el retorn de Javi Iglesias als últims minuts, un cop superada la greu lesió que l'ha tingut fora de l'equip més de 6 mesos. Amb el triomf, l'Europa tanca la millor 2ª volta, i la millor volta absoluta de la història del club, amb un total de 42 punts de 57 disputats.

Abans del partit, per cert, el porter Gianni i el lateral Oriol Dot han rebut els respectius premis de la Torcida Escapulada i Caliu Gracienc al millor jugador de la temporada. En acabar, la Penya Cavallers Europeistes també ha premiat Alberto i Cano. L'acte emotiu ha estat el minut de silenci i l'homenatge al jove soci i membre de'Eskapulats Ferran Blasi, que va morir ara fa uns dies. 


POSSIBLES RIVALS DE PLAY-OFF

Els 17 possibles rivals de l'Europa; sorteig pur per decidir ordre de partits
(FONT: 'Vamos, escapulados!') 

A partir de les 17h d'aquest dilluns, a la seu de la Federació Espanyola de Futbol a Las Rozas (Madrid), començarà el sorteig de la 1ª ronda del play-off d'ascens d'equips de Segona B que aspiren a pujar a Liga Adelante (Reus com a campió, i Lleida com a quart, seran els dos representants catalans). Aproximadament mitja hora més tard, serà el torn per al sorteig dels equips de Tercera que volen pujar a Segona B, on hi haurà l'Europa (a més del Prat, Gavà i Vilafranca). L'ordre habitual d'extracció de boles comença pel sorteig de la ronda de campions, després els enfrontaments entre segons de grup contra quarts, i acabant pel que interessa a l'Europa, que són les eliminatòries entre tercers classificats (si segueixen els 'timings' dels últims anys, la bola de l'Europa podria sortir poc abans de les 6 de la tarda). El partit d'anada serà el pròxim cap de setmana, i el de tornada, la següent.


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Antonio Hidalgo recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial EC Granollers

-Galeria Imatges (Fran Capell)

-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 38:

 FONT: FCF.cat


Cerdanyola - Vilafranca // Montañesa - Figueres



FONT: La Xarxa


St. Andreu - Gavà


FONT: BTV Esports


El femení A ha tancat la lliga amb golejada i meri tòria cinquena plaça
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha empatat 0-0 a Montcada, i continua ubicat en la novena plaça amb 45 punts. L'Europa juvenil no jugava aquest cap de setmana, i es troba en el catorzè lloc, amb 38 punts. L'Europa femení ha guanyat 5-2 al Sant Gabriel i tanca la lliga en la cinquena plaça, amb 42 punts.