dimarts, 1 de desembre del 2015

Presentats els actes dels 75 anys de l'estadi

L'historiador Ramon Vergés, el president Gilles De Bode i el vicepresident Arturo Ramírez han presidit l'acte
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tal dia com avui de fa 75 anys, l'1 de desembre de 1940, l'Europa inaugurava el seu nou estadi al carrer Sardenya "con total solemnidad", tal i com descrivia la crònica de Mundo Deportivo signada per E.L. Jimeno. Ho va fer amb un triomf per la mínima sobre el Granollers, 1-0, amb gol de Serracant, en partit de lliga de la Primera Regional grup A que acabava de crear el règim franquista. Precisament aquella iniciativa de "valents europeistes" en un context social tan tan i complicat com el de la post-guerra civil (i coincidint també amb l'inici de la II Guerra Mundial) ha estat un dels fets que ha destacat avui el president de l'Europa Guillaume De Bode en la roda de premsa de presentació dels actes del 75è aniversari de l'estadi gracienc. Acompanyat a la taula pel vicepresident Arturo Ramírez i de l'historiador Ramon Vergés, el màxim mandatari ha anunciat que dissabte 19 de desembre, coincidint amb la presentació del futbol base escapulat i de l'últim partit de l'any del primer equip (davant el Santfeliuenc a les 18h), s'inaugurarà una exposició fotogràfica que repassarà els 75 anys de vida de l'estadi gracienc. Seran un centenar de fotografies de les diferents èpoques del Sardenya, des del bosc de pins i matolls que hi havia en els terrenys on es va construir, fins als nostres dies. Imatges que serviran també per veure moments claus de la història del club gracienc, com l'ascens a Segona de la temporada '62-'63 o la Copa Catalunya guanyada el passat mes de març a l'estadi del carrer Camèlies. Les fotografies es mostraran en un total de 22 plafons patrocinats per sponsors, col·laboradors i socis del club (qui en vulgui patrocinar algun, ho pot fer des de 60 euros). 

Un dels 22 plafons que conformaran l'exposició fotogràfica dels 75 anys del Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A banda d'ensenyar-se al Nou Sardenya en els partits davant Santfe i Prat (17 de gener), les fotografies dels 75 anys de l'estadi també podran veure's a d'altres punts de la Vila, com ara l'Ajuntament (de l'11 al 22 de gener). A més d'aquesta exposició, l'estadi gracienc celebrarà les noces de platí amb 2 partits de futbol: dimarts 8 de desembre a les 12h, partit de veterans entre Europa i Barça; i diumenge 27 de desembre a les 12h, veterans de l'Europa contra els de l'Espanyol. 

FONT: CEEuropa

Si voleu conèixer més detalls de la construcció de l'estadi, ho podeu fer en la tercera entrega de la magnífica col·lecció d'articles sobre l'Europa de la post-guerra que publica l'historiador escapulat Xavier Vidal al web oficial del club.

De bosc de pins i matolls a 'Catedral' del futbol català; 75 anys de vida del Sardenya...
(FOTOS: CEEuropa.cat / 'Vamos, escapulados!')