dilluns, 9 de març del 2015

Dólera, a Ràdio Gràcia: "No ens podem comparar amb el pressupost d'Ascó i Pobla"

L'entrenador de l'Europa va analitzar l'actualitat escapulada a Ràdio Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa viu la millor dinàmica de resultats de tota la temporada: 4 victòries consecutives entre lliga i Copa Catalunya, i 12 partits invictes entre les dues competicions, situen l'equip a només 3 punts del líder Ascó, i a la final de Copa del 25 de març contra el Girona. L'entrenador escapulat Pedro Dólera celebra el bon moment de l'equip, però vol fugir d'eufòries i mantenir-se tocant de peus a terra. Així es va manifestar en la entrevista que li va fer Aran Solé al programa '100% Europa' de Ràdio Gràcia: "Estem en una dinàmica molt bona, amb un treball excel·lent de tots. L'unió de l'equip amb el cos tècnic i entre ells mateixos és màxima, i això fa que, quan les coses es posen difícils com en els darrers partits, l'equip tregui un punt més de força i de ganes, i ho tregui endavant". Per al tècnic gracienc, "hem donat un pas endavant mentalment. Portem molts anys vivnt coses bones i dolentes, i això et fa més dur mentalment i en quant a maduresa, com a entrenador jo mateix, o com a jugadors els que estan i han passat amb mi moltes coses d'aquestes. Això fa que vegis les coses de color blanc, i no de color negre, i sempre tiris endavant, perquè ets valent i tens ganes de guanyar".

Preguntat pel partit de diumenge a Palamós, Dólera va assegurar que "havíem marxat cap allà amb molta il·lusió. Sabíem els resultats del matí, i sabíem també que era el moment de donar un cop sobre la taula i apropar-nos al grup capdavanter. Crec que l'Ascó i la Pobla han estat o estan un punt per sobre del altres, en quant a joc, plantilla, pressupost, i totes aquestes coses que es parlen sempre. Nosaltres l'únic que busquem és estar entre els 4 primers, i després ja lluitarem pel que haguem de lluitar. De moment ens hem guanyat estar tercers. A Palamós vam anar cap al camp pensant que ens podíem apropar molt al somni d'estar lluitant per la lliga". Repreguntat per la comparació amb Ascó i Pobla, l'entrenador gracienc va insistir: "Ho han demostrat des del primer dia. La gent s'omple la boca de dir tonteries, i planteja temes de pressupostos, però que cadascú miri el que ha de mirar. Els que estem allà sabem la veritat, i nosaltres no ens podem comparar amb aquests dos equips. I qui digui una altra cosa, s'ho està inventant. A nivell tècnic, a nivell jugadors... jo em comparo amb qui vulguis; hem jugat amb el Sabadell i amb el Barça B i els hem guanyat. Però el que no es poden dir són tonteries, ni que l'Europa té el pressupost més gran i tonteries d'aquestes que no són veritat. Ara som on ens hem merescut". 

L'Europa vol lluitar per desbancar el líder Ascó
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

En aquest sentit, Dólera va destacar també les dificultats a les que s'ha hagut de sobreposar l'equip, i va donar un missatge de prudència de cara al tram final del campionat: "Tinguem els jugadors que tinguem, farem tot el possible per lluitar pel màxim, i ara estem en una posició excel·lent per competir. Però això no està fet, perquè dels equips que venen per darrere tothom apreta, tohom vol més. Això és així, i el nostre soci ho ha de saber, i els nostres jugadors ho saben, i jo ho sé. I hem de saber que serà molt difícil d'aquí al final. Diumenge ve un equipàs com el Prat, que ve de baixar de Segona B i vol tornar-hi, perquè té jugadors, i té entrenador i té diners per fer-ho. Nosaltres estem a 8 punts, en una situació privilegiada. Els hem mantingut a ratlla, tot i la gran escalada que han fet, i estem a la mateixa distància que estàvem a la primera volta. Diumenge ens juguem deixar-los a 11 punts més l'average, a 8 i amb l'average per a ells, o si ens guanyen, encara els tindrem a 5. Ens ho hem guanyat. Anem a competir tots junts, anem a saber que d'aquí al final de lliga no tot seran flors i violes, però sí que ens mereixem que la gent estigui contenta amb el seu equip, amb els seus jugadors, amb el seu entrenador i amb la forma de fer.  Si això ho diem fa 8 o 10 setmanes, ningú ho hagués dit, i tot eren "uys i ays". I jo ara també m'he d'encarregar de frenar tota aquesta eufòria, perquè les eufòries en aquest club ja les conec. Ara necessitem a la gent, però també en els moments difícils que vindran"

A més, va afegir: "No porto un any aquí, en porto 6, i sé cóm va això; sé cóm és l'afició, cóm som nosaltres, el club, els jugadors... en moments complicats, i sé cóm som en moments bons. Ara estem en un moment bo, però sé cóm canvia això, i sempre tinc aquest punt a la defensiva de dir: "iep! Compte, que això jo ja ho he viscut". Anem tranquils, anem pam a pam; sí que hem de gaudir, i moltíssim, perquè això és el que vull: que la gent gaudeixi del moment, com ho fem nosaltres. Tenim la final de Copa Catalunya, i aquell dia ha de ser el dia del soci, de gaudir. És el que des del vestidor demanem, que la gent estigui molt contenta amb el seu equip. Però també en els moments complicats, que n'hi hauran. El dia del Barça, o el dia del Sabadell, aquests jugadors ja van sols. Gaudir del moment en positiu, i apretar el rival i estar molt per nosaltres quan les coses no vagin bé, perquè sé que aquests nanos es deixaran la pell per ells. Llavors és l'únic que els demanem: que en els moments difícils que vindran estiguin a tope, i en els bons, que ho gaudeixin al màxim; perquè per això estem allà, per donar alegries. I tant de bo, a nosaltres ens encanta estar en aquestes posicions i ser victoriosos contínuament per que estiguin contents".


EL PARTIT A LA POBLA CANVIA A DIUMENGE A LA TARDA

El Pobla-Europa d'aquí a dues jornades, clau en la lluita pel títol i el play-off
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La Pobla de Mafumet ha anunciat a través del seu compte oficial de twitter que el partit davant l'Europa del pròxim 15 de març canvia l'horari. Habitualment, el conjunt tarragoní acostuma a jugar els seus partits com a local els diumenges a les 12h del migdia, però davant l'equip gracienc el partit serà a les 17h. El filial del Nàstic farà la presentació del seu futbol base just abans del partit, a les 16h, de manera que es preveu una gran afluència de públic en un enfrontament que pot ser clau en la lluita pel títol i pel play-off. Cal recordar que ara mateix la Pobla ocupa la segona plaça de la classificació amb 2 punts d'avantatge sobre l'Europa. En el partit de la 1ª volta, l'equip gracienc va guanyar per 2-1, i a terres tarragonines buscarà un d'aquells triomfs que valen 7 punts.

FONT: twitter Pobla de Mafumet