dilluns, 14 d’abril del 2014

La golejada a domicili més gran de la història escapulada en lliga estatal!13 d'abril de 2014, Can Peixauet: data i lloc per a la història escapulada
(FOTO: Àngel Garreta / PInterest CE Europa)


I l'Europa dels récords ho ha tornat a fer. En les dues últimes temporades, els homes de Pedro Dólera ens estan acostumant a superar plusmarques i xifres històriques (major xifra de punts, millor 1ª volta de la història, millor mitjana de la història de gols encaixats...); i ahir diumenge, en el moment més oportú i necessari, es van treure de la màniga una golejada per a les hemeroteques: i és que, com ja explicàvem ahir, aquest 1-7 iguala la major golejada a domicili en 107 anys d'història de l'Europa en partit de lliga de categoria estatal. Aquest mateix resultat ja s'havia aconseguit en una ocasió, ara fa 56 anys: l'11 de maig de 1958, l'equip escapulat que entrenava Benito García va guanyar 1-7 al camp de l'Horta, amb gols de Musté, Martinet (2), Valls (2), Tomás i Carreras. Noms que als llibres d'història sortiran a partir d'ara al costat dels de Cano, Víctor Durán, Rovira (2) i Javi Sánchez (3), golejadors ahir a Can Peixauet (camp on, per cert, l'Europa no havia guanyat mai). "...el Europa se nos presentó como un señor equipo, muy capaz de llegar a conseguir su anhelados propósitos. Posee un magnífico conjunto, en donde la jugada es siempre iniciada desde atrás, engranándose aquella con la precisión del pase milimétrico para llegar con gran facilidad al marco contrario...". És un fragment de la crònica de Mundo Deportivo de la golejada de fa 56 anys, però en dies com ahir, també podria aplicar-se a l'Europa actual, oi...?


FONT: hemeroteca Mundo Deportivo


Davant de l'excepcionalitat del resultat assolit ahir, ens hem capbussat en els arxius oficials del CE Europa per buscar les majors golejades de la història del conjunt escapulat, tant a casa com a fora, i verificar així la magnitud del resultat aconseguit a Santa Coloma. Cal tenir en compte que hi ha partits de la dècada dels 30 i els 40 en categories regionals que no estan arxivats, però l'ampli fons documental del club permet fer una recerca prou detallada. Això és el que ha donat de sí aquesta repassada al CD oficial d'Història i Estadística del club gracienc:


FONT: 'Vamos, escapulados!', a partir del CD oficial d'Història i Estadística CE Europa