dijous, 24 d’abril del 2014

Europa 1 - Vilafranca 0; romanç amb final feliç

El gol de Cebri al '87 ha provocat l'eufòria final! (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com a les millors històries d'amor, l'Europa ha hagut de patir i deixar-se sang i suor per fer realitat el seu desig i culminar el romanç cada vegada més gran entre l'equip i la grada. I davant un Vilafranca que ha estat un drac que s'ha defensat amb dents i urpes, no ha estat fins al minut 87 que li ha clavat l'estocada mortal per assegurar-se 3 punts d'or. L'instint depredador de Cebri ha segellat un triomf molt i molt treballat que deixa els graciencs a 1 sol punt del lideratge provisional, després de la derrota de la Montañesa a Ascó, i en espera del que faci dijous el Cornellà davant el Masnou.

Europa B i juvenil B han rebut el passadís d'honor pels respectius títols de lliga
 (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip ha sortit amb 4-3-3, amb Javi Sánchez de punta, i els campions de la Copa de es Regions UEFA Cano, Guzmán i Diego en l'onze inicial. A la primera meitat, el conjunt gracienc no ha acabat de trobar un joc massa fluid, i el partit ha estat bastant travat. Tot i això, l'equip ho ha intentat amb més ganes que idees en diverses ocasions: un xut de Diego al minut 7, un cop de cap alt de Guzmán al 12, una centrada des de l'esquerra a la que Javito no ha arribat per poc al 28, o dues rematades de Rovira al 33 (una volea alta a la sortida d'un córner) i al 45 (un lliure indirecte dins l'àrea que Marc Ramírez ha enviat a córner). El Vilafranca ha fet una molt bona tasca defensiva, però pràcticament no ha generat ocasions de perill, més enllà d'una rematada de Gerard Boira que ha sortit desviada als 26 minuts.

Cares serioses abans del descans: l'equip no trobava el camí del gol

A la segona meitat, l'Europa ha seguit buscant castigar el Vilafranca a base d'intensitat i pressió, i incrementant les accions a pilota aturada: Cano ha aparegut en dues rematades de cap que han acabat a les mans de l'ex-escapulat Marc Ramírez. La millor ocasió del Vilafranca ha arribat de les botes de Santi Triguero, que ha executat un meravellós llençament de falta directa a l'escaire que ha salvat Rafa Leva en un vol espectacular. L'Europa ha respost al minut següent amb un xut des de la frontal de Diego, que ha provocat una altra gran intervenció del porter del Vilafranca. Rovira l'ha tornat a provar, però Marc Ramírez semblava disposat a fer-li la guitza a l'Europa tota la nit. Amb Cebri sobre el camp, l'Europa ha començat a tirar del pla B, el del joc directe. El Vilafranca, però, ha donat un altre ensurt, amb una gran passada interior que Vargas ha rematat superant Rafa Leva... però León ha aparegut in-extremis per salvar sota pals quan Alberto Edjogo-Owono ja estava a punt de fer el 0-1. Alberto ho ha provat en dues rematades més de cap, i precisament ha estat el central escapulat qui, amb el cap, ha donat gairebé sense voler-ho l'assistència del gol del triomf: servei de porteria visitant, rebuig al cercle central del camp propi del defensa de l'Europa, i Cebri és més llest i ràpid que ningú per guanyar l'esquena de la defensa, plantar-se sol davant Marc Ramírez, i superar-lo amb sang freda a l'u contra u: minut 87, 1-0, i èxtasi al Nou Sardenya d'una afició que, tot i ser Sant Jordi, ha vingut i animat com si fos un diumenge a les 12. Amb el Vilafranca buscant l'empat a la desesperada, Guille Ramon i Rovira han estat a punt de fer el 2-0 en una ràpida contra, però la pilota ha sortit fora.

Al final, alegria desbordada i sensacions de victòria que potser recordarem al final de la lliga, si les coses acaben sortint bé. De moment, la derrota per 1-0 de la Monta a Ascó deixa l'Europa segon a només 1 punt de l'equip de Nou Barris, i amb 1 més que Cornellà i Ascó. Amb tot, el Cornellà encara ha de jugar aquest dijous contra el Masnou. La cinquena plaça ja queda 5 punts per darrere. Diumenge, partidàs complicadíssim a Palamós.

FONT: BTV Esports

També han estat al Nou Sardenya les càmeres de Jawoi TV, que han fet aquest resum del partit.

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al final del partit, parlàvem amb un dels jugadors més actius, Diego, amb el golejador Cebri, i amb el tècnic Pedro Dólera:

FONT: 'Vamos, escapulados!'