diumenge, 2 de març del 2014

Pobla Mafumet 1 - Europa 0; que serveixi de punt d'inflexió!

FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa

Segona derrota consecutiva, 10 punts de 24 al 2014, 14 sumats dels últims 33 disputats, i 314 minuts sense marcar. És obvi que el canvi d'any no està sentant gens bé a un Europa que, després de la millor 1ª volta de la història del club, ha entrat en una espiral de mals resultats i els conseqüents dubtes i problemes d'identitat. A La Pobla de Mafumet l'equip no ha trobat la tecla per reaccionar ni tampoc el gol perdut, i ara cau a la quarta plaça, a 4 punts del lideratge. Però mirant el got mig ple, continua depenent de sí mateix per ser campió, ja que encara té un partit menys (la represa del partit a Cerdanyola) i d'aquí a dues setmanes hi ha la visita al líder Ascó, en un duel vital per a les opcions escapulades al tram final del campionat. Setmana per mirar-se els vídeos de les 6 victòries seguides, recuperar l'essència i la confiança, i fer que el diumenge la porteria rival deixi de semblar d'hoquei i torni a crèixer als ulls dels jugadors escapulats.

Com en els últims partits, l'equip ha volgut però no ha pogut. La predisposició i la feina sobre el camp han estat bones, però sense generar ocasions clares de gol. La Pobla tampoc inquietava en excés, tret d'un intent de lluny d'Oribe o, sobretot, una rematada a boca de canó d'Emaná que Rafa Leva ha salvat llençant-se amb valentia. L'Europa ho ha provat en una rematada de Rovira des de la frontal en què ha patit una falta pràcticament sobre la línia de l'àrea. L'àrbitre l'ha assenyalat a fora, i la falta llençada per Javi Lara ha marxat a córner. 

A la segona meitat, La Pobla ha sortit amb un punt més de convicció i intensitat, i ha tingut una clara ocasió d'Emaná que Marc Esteban ha tret sota pals, ja amb el porter gracienc superat. Rafa Leva ha hagut d'intervenir en un parell d'accions més, i quan s'entrava al darrer quart d'hora de partit, ha arribat el moment clau que ha acabat decantant els punts. Falta que llença l'escapulat Cuadras, Camacho remata amb el cap al pal (l'onzè de l'Europa i el tercer de Camacho aquesta temporada), i al minut següent, és el local Emaná qui remata de cap al pal... però la pilota acaba entrant. Pura qüestió de dinàmiques i confiances. Com va passar diumenge passat amb el Manlleu, el gol ha deixat l'equip molt tocat, i ja pràcticament sense reacció. Una derrota preocupant i per reflexionar, no ens enganyem, però per fortuna, amb marge suficient per reaccionar i aixecar la situació.

La setmana vinent, l'Europa rep el Figueres, en un partit clau per redreçar el rumb, i on la grada serà més important que mai per apretar el rival i ajudar l'equip a recuperar la confiança i serenor. Serà, a més, un partit molt especial, ja que Pedro Dólera igualarà Pep Moratalla com a tècnic amb més partits a la banqueta de la història escapulada. Hi ha temps de sobra per espabilar i continuar fent història, i l'equip ha demostrat sobradament de què és capaç. Al vestidor li toca treballar al 120% i no tinc cap dubte que ho farà; ara més que mai, VAMOS ESCAPULADOS!!

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al programa 'En Joc' de La Xarxa, un dels capitans de l'equip escapulat, Alberto González, ha valorat la derrota a La Pobla:


FONT: La Xarxa

Altres jugadors de l'Europa també s'han expressat a través de twitter:

FONT: twitter

-Reaccions entrenadors (web oficial CE Europa)


Així ho han vist:





Resultats Jornada 27:

FONT: FCF.cat


FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

La gran alegria del diumenge l'ha donat el femení, que ha guanyat 3-1 davant el Lleida i es referma en la segona plaça de Segona amb 37 punts, amb 2 punts sobre l'Estartit i 4 sobre les lleidatanes.

FONT: Twitter Jordi Vela

L'Europa B ha guanyat el Monopol per 2-1 i referma el lideratge del grup 17 de Quarta Catalana, amb 4 punts sobre l'Olympia. A la Divisió d'Honor Juvenil no hi havia jornada aquest cap de setmana.