dilluns, 25 de novembre del 2013

Vilafranca, 1 - Europa 2; líder de pitet i bolquers!

Rovira ha fet un gol de bandera; l'Europa ja té 3 punts sobre el segon (FOTO: Àngel Garreta / Instagram CEEuropa)


L'Europa continua disposat a augmentar rècords i ratxes, i avui ha aconseguit un importantíssim triomf que el situa encara més líder de Tercera Divisió. El treballat i patit 1-2 a Vilafranca significa el sisè triomf consecutiu dels escapulats en aquesta lliga i el vuitè de seguit al camp del degà penedesenc, i fa que el conjunt de Pedro Dólera hagi sumat 22 punts dels últims 24, sigui l'equip més golejador (27) i el menys golejat (11, empatat amb Ascó), el millor visitant de la lliga (16 punts de 24), i s'hagi estat 338 minuts sense encaixar cap gol a domicili. Per posar-se el pitet...

...i el pitet se l'han pogut posar els aficionats escapulats a la 1ª part, per acabar canviant-lo pels bolquers a la 2ª, en un partit de dues cares ben diferents. L'Europa ha iniciat el partit molt resolutiu: al minut 10, córner servit per Charly Ruiz que remata de cap Javi Sánchez per fer el 0-1 i marcar el seu novè gol del curs, i cinquè en els últims 6 partits; el fusell de l'Europa ja es troba només a 2 del pitxitxi, el rubinenc Ernest Forgas. Només 8 minuts després, triangulació de luxe entre Javito, Camacho i Rovira, que després de l'assistència en globus del gadità, empalma de volea i afusella l'ex-Europa Marc Ramírez per fer el 0-2. Uns minuts després, Camacho ha pogut sentenciar, però la seva rematada ha sortit fregant el pal. Al tram final de la 2ª part, l'Europa ha mogut molt bé la pilota i ha ensenyat la seva millor cara com a visitant, mentre el Vilafranca ha tingut una única opció en un llençament de falta que Eloi ha tret molt bé a córner.

A la 2ª part, però, tot ha canviat, amb l'entrada de Gerard Boira i Santi Triguero a les files locals. La seva presència ha revolucionat el Vilafranca, que ha sortit amb molta empenta i ha estavellat dos pals als instants inicials. A la tercera ha anat la vençuda per als penedesencs, amb centrada de Triguero al segon pal que 'màgic' Valerio ha rematat de cap al fons de la xarxa. Amb 1-2 al minut 55, ha tocat patir de valent, amb un rival que ha tingut opcions per empatar, com una rematada de Javi González salvada sota pals per Javi León. A més, també hi hagut pol·lèmica en dues accions: al minut 86, rematada local que toca involuntàriament en la mà de Javi Lara dins de l'àrea quan l'escapulat es gira. Com deia després Pedro Dólera, d'aquelles accions que tots protestaríem; però reglament de la FIFA en mà, no s'hauria de xiular. I és que a la pàgina 37 del reglament 2013-2014, capítol 12 ('Infraccions i sancions'), diu que és sancionable "tocar la pilota DELIBERADAMENT amb la mà":

FONT: Reglament FIFA 2013-2014

Ja en temps afegit, l'àrbitre ha expulsat Cebri per una forta topada amb Font que li ha obert el llavi i el nas al jugador del Vilafranca. És cert que el davanter escapulat va molt fort a la pilota i en una primera imatge podia semblar expulsió (i més en una acció tan ràpida que l'àrbitre ha de deliberar en segons), però a la repetició es pot apreciar que la topada del cap dels dos jugadors és fortuïta, tot i les espectaculars conseqüències (confiem que no sigui res i Font pugui jugar ben aviat). El que no s'entén és el canvi de criteri de l'àrbitre, que a la primera part no havia castigat igual un salt amb el braç del mateix jugador, que ha topat a la cara de Rovira i l'ha deixat estabornit al terra. O castiga les dues amb groga o les dues amb vermella, però el que no pot fer és canviar el color de la targeta aleatòriament si les percep igual. Abans d'acabar, Oriol Molins ha pogut empatar en una rematada alta, i Valderas ha tingut l'1-3 en una contra que ha refusat Ramírez. Al final un triomf amb patiment però que, combinat amb l'empat entre Montañesa i Ascó, fa que l'Europa eixampli distàncies respecte a tots dos: ara l'Ascó queda a 3 punts i la Munta a 4. Diumenge vinent a les 12h, partidàs al Nou Sardenya: Europa-Palamós.



FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat

Com sempre, el web de l'Europa recull també les principals declaracions dels entrenadors en roda de premsa.


Així ho han vist:





Resultats Jornada 15:

FONT: FCF.cat

I aquí l'habitual vídeoresum de La Xarxa amb els gols de la jornada:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

I pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, enorme triomf de l'Europa B per 0-4 al camp del gran rival pel títol, Olimpya. Ara els escapulats ja són líders en solitari amb 3 punts més que el seu rival. Pel que fa al juvenil, derrota 1-2 davant el Saragossa, que deixa als d'Angoy onzens amb 15 punts. El femení no jugava aquesta setmana.