divendres, 16 de juny del 2017

L'Europa ja té 14 jugadors confirmats

Guillem Josa: el noi de la Vila torna a Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa continua dibuixant la plantilla de la temporada 2017-2018, i aquesta setmana ha tancat un fitxatge, 5 renovacions i la incorporació al primer equip de 2 jugadors del futbol base. La cara nova no ho és com a tal, ja que es tracta del retorn de Guillem Josa. Un retorn que semblava ben complicat fins fa 2 dies (literalment) per les complicacions burocràtiques que ja vam explicar d'una teòrica cessió que al final no ho va ser; la situació, però, es va desencallar ahir mateix, amb una trucada pel matí del Director Esportiu Fernando Núñez al jugador, que per la tarda signava el retorn a casa, després d'una temporada com a futbolista del Masnou. Tal i com explica la web oficial del club, torna així un dels dos únics futbolistes graciencs de la centenària història del club que ha jugat des de l'Escola fins el primer equip de l'Europa (l'anterior, Josu Rodríguez). Amb la temporada que està per començar, Josa haurà jugat 16 dels seus 21 anys defensant la samarreta de l'Europa.


CIVIL: "LA DECISIÓ DE RENOVAR HA ESTAT FÀCIL"

Civil continuarà celebrant gols d'escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tal i com explicàvem també diumenge, aquesta ha estat la setmana de 5 renovacions de jugadors que han de formar part de la columna vertebral de l'equip: el porter Fer, el defensa Rubén Canelada, el migcampista de la casa Ignasi Varona, i els davanters Javi Navarro i Xavi Civil. El davanter pratenc ha comentat la seva renovació als micròfons del Prat Esports, amb els companys Míriam Roures i Manolo Gol:

FONT: El Prat Esports (El Prat Ràdio)

Aquestes renovacions s'afegeixen a les que ja s'havien fet oficials prèviament: els centrals i capitans Cano i Alberto, el migcampista Uri i l'extrem Dani Pujol. A aquests 9 jugadors que han prolongat el seu contracte cal sumar-ne també els 3 fitxatges (Àlex Torres, Ángel De La Torre i Josa), i dos futbolistes més que pugen al primer equip des de la base: el defensa central de 19 anys Adri Guillén (que puja del juvenil A), i l'extrem de 20 anys Ferran Esteve (que jugava a l'Europa B). Ara per ara, doncs, l'Europa 2017-2018 el conformen 14 jugadors de ple dret.

Adri i Ferran, jugadors de ple dret del primer equip
(FOTO: CEEuropa.cat)

Aquesta setmana es coneixia també que el club ha fitxat el porter Joan Compte, procedent del UD Cirera, i que enguany ha guanyat el trofeu a millor porter de Regional Futbol. Compte s'incorpora en principi per a l'Europa B, per bé que faria la pretemporada amb el primer equip.


PILI PORTA: "ACABEM L'ANY AMB UN BALANÇ MOLT POSITIU"


(FOTO: Fran Capell)

El femení A de l'Europa va tancar la temporada diumenge passat amb la classificació per a la Final a Quatre de la Copa Catalunya, en què haurà de jugar contra el Barça en semifinals. Tot un repte per a les escapulades, davant les semifinalistes de Lliga de Campions d'aquesta temporada. En qualsevol cas, això no serà fins al mes d'agost, ja com a tret de sortida de la campanya 2017-2018. Ara és moment de passar balanç, i per això l'InfoGràcia Esports de Ràdio Gràcia va entrevistar dilluns passat una de les capitanes escapulades, Pili Porta. Podeu escoltar l'entrevista en aquest podcast:

FONT: InfoGràcia Esports (Ràdio Gràcia)