dilluns, 12 de juny del 2017

El femení A, a la Final a Quatre!

L'Europa clou la temporada amb un triomf que dóna bitllet per a semifinals de Copa Catalunya
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

El femení A de l'Europa s'ha classificat per a les semifinals de la Copa Catalunya, en vèncer per 4-3 el Sant Gabriel. Ha estat una tarda calurosa al Nou Sardenya, i un partit de dues cares oposades: a la primera meitat, les escapulades han passat per sobre del seu rival, i ja al descans el resultat era de 4-0. Andrea Porta i Clara han signat sengles doblets per situar aquest avantatge, i també la portera gracienca Mireia Vintró ha tingut protagonisme, aturant un penal amb 1-0 en el marcador. A la segona meitat, però, el Sant Gabriel ha escurçat distàncies fins al 4-3, gràcies als gols de xuts llunyans i/o de falta (dos de Chamizo, i un de Galceran). Amb tot, les d'Álvaro Del Blanco han aguantat el marcador, i tanquen així una notable temporada, en què van acabar quartes a la lliga, igualant la millor classificació històrica a Segona divisió.

FONT: BTV Esports

Podeu recuperar també les cròniques i fotografies del web oficial de l'Europa, o de Futfem.cat

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

L'Europa jugarà les semifinals d'aquesta Copa Catalunya al pròxim mes d'agost, ja en la temporada 2017-2018. El rival a les semifinals serà el gran favorit al triomf final, el Barça. L'altra semifinal la jugaran Espanyol i Seagull de Badalona. Serà la quarta vegada que l'Europa disputi les semifinals d'aquesta competició: l'últim cop que ho va fer va ser al 2014 (derrota precisament davant les blaugranes). I anteriorment també havia caigut en semifinals al 2007 (també contra el Barça), i al 2006 (davant l'Espanyol). Així doncs, la pròxima temporada començarà amb un autèntic repte per a l'Europa femení: fer història i arribar per primera vegada a la gran final de la Copa Catalunya.

Teixi, en l'última semifinal de l'Europa a Copa Catalunya ara fa 3 anys; aquesta serà la quarta
(FOTO: CEEuropa.cat)


LOZANO MARXA ALS ESTATS UNITS; JOSA, RETORN COMPLICAT

Després d'una any de cessió, Lozano marxa a estudiar i jugar als Okwu Eagles d'Oklahoma
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El passat estiu, dos dels joves valors del futbol base de l'Europa que ja havien debutat amb el primer equip, Guillem Josa i Álex Lozano, marxaven per jugar un any cedits a Masnou i Martinenc respectivament. Un cop acabat aquest període, en els dos casos hi havia la opció de tornar al club per incorporar-se a la disciplina del primer equip, si la direcció esportiva i el cos tècnic així ho consideraven. En espera de com va evolucionant el mercat d'altes i baixes, encara no s'havia cap pres decisió al respecte, però en tots dos casos el retorn sembla força complicat.

Pel que fa a Àlex Lozano, el davanter té previst marxar a estudiar als Estats Units aquest pròxim mes d'agost, fet que tancaria la possiblitat de tornar a l'Europa aquesta pròxima temporada. De fet, Lozano ja té equip on jugar la campanya vinent: els Okwu Eagles d'Oklahoma, l'equip de la universitat on estudiarà. 

El possible retorn de Josa es complica
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pel que fa a Josa, el migcampista de la Vila de Gràcia no té clar ara mateix on jugarà la pròxima temporada; i és que, segons ens explicava ell mateix, la seva vinculació amb l'Europa ja no existiria, perquè en el seu dia no s'hauria tramitat correctament la documentació per considerar com a cessió el seu transfer al Masnou. En espera de resoldre l'ambigüitat burocràtica d'aquesta situació, i de si els tècnics consideressin oportú el seu retorn, veure'l novament amb la samarreta de l'Europa sembla difícil ara mateix.

En espera de nous fitxatges, aquesta setmana està previst que es tanquin i/o s'anunciïn noves renovacions. Pot ser el cas de Rubén Canelada (possiblement aquest mateix dilluns), Xavi Civil, Javi Navarro, Varona i/o Fer