divendres, 16 de gener del 2015

Prèvia Terrassa - Europa; partit de 7 punts

L'Europa visita un rival directe de la part alta de la classificació
(FOTO: Juanma Medina Luque / El Repor.com)

Partit d'alçada per començar la segona volta: diumenge a les 17h, l'Europa inicia el tram decisiu de la lliga al camp del Terrassa, rival directe que es troba ara mateix just per darrere en la classificació. Un equip que també està cridat a ser un dels que aspiri a fer-se una plaça en el play-off d'ascens a Segona B, tal i com ja va aconseguir la temporada passada. Per tant, partit vital per començar a marcar terreny en les aspiracions escapulades, en un d'aquells enfrontaments que val per 7 punts: els 3 que guanyes tu, els 3 que deixa de guanyar el teu rival directe, i el punt extra del goal-average que pot acabar sent clau (no hem d'oblidar que l'Europa va assegurar el play-off de la temporada passada gràcies a aquest factor, ja que va acabar el campionat amb els mateixos punts que Terrassa i Rubí). Comença, doncs, l'hora de la veritat...

Després del triomf a Vilassar, l'Europa afronta aquest partidàs havent tornat a zona de play-off, 7 jornades després. Ara quarts amb 32 punts, els graciencs en tenen només 2 de marge sobre els seus perseguidors (Terrassa i Masnou, que aquesta setmana juguen a casa), i veuen els equips que el precedeixen a 4 (Rubí) i 5 punts (Pobla i el líder Ascó). Tenint en compte que aquest 3 rivals amb qui caldria començar a escurçar diferències juguen a fora, un triomf a Terrassa podria millorar significativament les opcions escapulades d'aspirar a grans fites en aquest campionat. A més, després d'aquella ratxa de 4 derrotes consecutives a domicili, ara l'equip té l'oportunitat de sumar el quart triomf seguit lluny del Nou Sardenya.

Rovira no passarà finalment per quiròfan però s'estarà unes 10 setmanes de baixa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, però, la gran dificultat afegida seran les nombroses baixes que acumula l'equip de Pedro Dólera. A l'absència de les últimes setmanes del lesionat Víctor Durán, aquest diumenge cal afegir les que coneixíem aquesta setmana: Ramon Rovira no passarà finalment per quiròfan per solucionar el trencament de lligaments de la clavícula que es va fer diumenge, però s'haurà d'estar 10 setmanes de baixa per culpa d'aquesta lesió; també a Vilassar, Javi Sánchez es va fer un trencament fibrilar de 2 centímetrs al bíceps femoral de la cama esquerra que el tindrà un parell de setmanes de baixa. I ara mateix el gran dubte és si els tècnics podran recuperar a temps Alegre (per la distensió al psoes que va patir també en aquest darrer partit de lliga) o Pastells (ja a la recta final de la recuperació per la lesió muscular que es va fer al novembre). Per tant, ara mateix l'equip només compta amb 12 jugadors de camp i els 3 porters, fet que augmenta les opcions d'incorporar un jugador de perfil defensiu en aquest mercat d'hivern.

Aquesta és la valoració prèvia al partit del tècnic Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Juanma Medina Luque / El Repor.com

Cinquè amb 30 punts, durant la 1ª volta el Terrassa ha confirmat els pronòstics que el situaven com un dels favorits a repetir play-off aquesta temporada. Els homes de David Pirri han seguit una trajectòria similar a la de l'Europa, i només l'empat de la setmana passada al derbi contra el Rubí ha alterat l'equivalència de xifres de tots dos equips: i és que els egarencs han guanyat un partit menys que els graciencs (8/9), han empatat un més (6/5), i han perdut els mateixos partits (5). L'equip vallessà és, juntament amb Ascó i Rubí, el màxim golejador de la categoria (29 dianes; dues més que l'Europa), tot i que en les 3 darreres jornades només ha marcat 1 gol. En canvi, encaixa més gols que els 4 equips de la zona noble de la classificació (21, 3 més que l'Europa). Per ara, els màxims golejadors són Jaime Fuentes (6 gols, 4 de penal), Montoro (5) i Batanero (4). L'ex-Europa Guille Ramón suma 1 gol, mentre l'altre ex-escapulat, Diego, encara no s'ha estrenat.

Diego i Guille Ramón, dos ex-escapulats al Terrassa
(FONT: Terrassafc.com)

Durant la 1ª volta, el Terrassa va incorporar a algun jugador com l'ex de l'Espanyol B Víctor Merchán (provinent del Caudal), i també van marxar d'altres com Joan Roldán (Vilassar de Mar) o Àlex Alba (Cerdanyola). I als darrers dies, el club egarenc també ha fet moviments de mercat: ha fitxat el porter del Gavà Juanmi i el defensa central de l'Espanyol B Ramón Marimón, mentre David Romo ha marxat al Masnou, el davanter Geri al Premià, i el porter Erick Ayala jugarà cedit al Caldes de Montbui fins a final de temporada.

Juanmi i Ramón Miramón, darreres incorporacions del Terrassa
(FONT: Terrassafc.com)

De cara a aquest partit, David Pirri perd Juli Serrano, per un microtrencament muscular al bíceps femoral de la cama dreta que el tindrà de baixa entre 2 i 3 setmanes. Tampoc podrà comptar amb Sergi Pérez, sancionat. En canvi, recupera Jou, absent per febre al derbi de diumenge contra el Rubí. En aquest mateix partit, Pere Segarra va patir una contractura cervical, però en principi estarà recuperat per jugar contra l'Europa.

Aquí podeu veure la prèvia del partit que han fet els companys de Canal Terrassa, amb declaracions del tècnic egarenc David Pirri.


PRECEDENTS:


FONT: futbolme

Ni més ni menys que 50 vegades s'han enfrontat ja Europa i Terrassa en partits oficials, amb un balanç de 21 triomfs, 11 empats i 18 derrotes, 77 gols marcats i 74 d'encaixats. A Tercera, 41 precedents, amb 17 victòries, 11 empats i 13 desfetes, 59 gols a favor i 53 en contra. La passada temporada, l'equip gracienc arribava a l'Olímpic de Terrassa com a líder, en la penúltima jornada de lliga. La ratxa de 19 anys sense perdre contra el egarencs, però, es va trencar en el moment més inoportú, per culpa d'un gol de l'ara escapulat Oriol Dot. L'últim triomf escapulat a l'Olímpic va arribar en la jornada inaugural d'ara fa dues temporades, amb aquell 0-2 amb gols de Camacho i Cebri.

Oriol Dot i Diego jugaran enguany amb samarretes canviades; l'any passat, un gol de Dot va sentenciar l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:

En el primer partit de lliga, Europa i Terrassa van empatar sense gols a l'exili de Can Peixauet, en un partit en què els graciencs van desaprofitar un munt d'ocasions de gol, i els vallesans van protestar l'expulsió de Segarra:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

OLÍMPIC DE TERRASSA (c/ Jocs Olímpics s/n, Terrassa)
Diumenge 18 gener, 17h

5 euros, General
Gratis, socis Terrassa


FOTO: clubsicamps.cat

FONT: Google Maps

Temps previst diumenge a Terrassa
(FONT: meteosat.com)

Amb molt bon criteri, la nova junta directiva del Terrassa repetirà la iniciativa que ja va dur a terme diumenge passat en el derbi contra el Rubí, i les entrades costaran només 5 euros. Diumenge passat, 1.600 persones van veure aquell partit, i de ben segur que en aquest partit contra l'Europa també hi ha haurà nombrosa presència de públic. Des d'aquí animem a tota la parròquia escapulada a desplaçar-se per donar suport l'equip gracienc!

FONT: Terrassa FC

FONT: twitter CE Europa

En cas que no puguis assistir al partit, una altra opció de veure'l serà per streaming a través del web FutbolCatMedia


PARTITS JORNADA 20:

FONT: FCF.cat


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (17ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (18ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: FCF.cat

-FEMENÍ A (14ª jornada Segona Divisió, Grup 3):

FONT: FCF.cat

FONT: CEEuropa.cat



VAMOS, ESCAPULADOS!!!