dijous, 7 de març del 2013

Prèvia Gavà - Europa: a recuperar el camí de les victòries

El gran Cebri va decidir a l'anada, amb 2 gols al tram final (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Partidàs, a priori, el que s'ha de viure dissabte a les 17h al camp Municipal de La Bòbila entre Gavà i Europa: els dos millors equips de la 2ª volta, cara a cara, i volent refer-se de les respectives punxades a l'última jornada. En el cas de l'Europa, amb la voluntat de tornar a sumar de 3 en 3, després dels empats en els 2 darrers partits. Un triomf que seria molt important per dos motius: un, per arribar en les millors condicions al partit de la pròxima jornada al Nou Sardenya davant el Cornellà (que aquest diumenge rep la Pobla de Mafumet), amb la 2ª plaça de la lliga en joc (i sense perdre de vista l'Olot, que visita Figueres). I dos, perquè en cas de victòria, l'equip igualaria la plusmarca de triomfs en una lliga des que Pedro Dólera és entrenador: les 16 aconseguides la temporada 2010-2011. 

No serà fàcil, és cert. Cada vegada és més car sumar victòries, perquè tothom s'està jugant les garrofes en els respectius objectius. Així no ens ha d'estranyar que l'Europa només hagi pogut guanyar 1 dels últims 4 partits com a visitant (aquella meritòria victòria a Rubí). Malgrat aquesta estadística, si els escapulats sumessin els 3 punts a La Bòbila, igualarien el Cornellà com a millor visitant de la lliga: 25 punts han sumat ja a fora els del Baix Llobregat, pels 22 dels graciencs, els 18 de Manlleu o els 17 de l'Olot.

De cara a aquest partit, a banda de les baixes per lesió de Cebri i León, tampoc podran jugar els sancionats Epitié (expulsat diumenge passat) i Aitor Torres (que va veure la cinquena targeta groga). En canvi, Dólera recupera Víctor Durán, que es va perdre l'últim partit per sanció. Caldrà vigilar especialment aquest aspecte del joc a Gavà, i és que l'Europa té uns quants apercebuts que es perdrien el partit contra el Cornellà si veuen targeta groga: és el cas de Javi Lara, Édgar, Cano i Diego. També segueix de baixa Dani Romero.

Per cert, aquest divendres Cebri ha estat operat amb èxit de la seva lesió als lligaments. El davanter escapulat ja descansa a la seva habitació, i segons informa el club, en breu iniciarà el seu procés de recuperació. Des d'aquí desitjar-li sort i molts ànims en aquest procés! #ànimsCebri


EL RIVAL:
Albert Cervantes, golejador que ja ha fet la guitza a l'Europa darrerament (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després d'una primera volta en què flirtejava perillosament amb les places de descens, el Gavà ha fet una reacció magnífica des que va començar 2013. De fet, és el millor equip de la 2ª volta amb 15 punts sumats (pels 14 d'Europa, Cornellà, Olot i Rapitenca), havent acumulat 5 triomfs en els darrers 7 partits; i també és el quart millor equip des que va començar 2013 (amb 16 punts sumats), només superat per Cornellà (20), Europa (18) i Olot (17). Els homes d'Albert Poch han cimentat les bases de la reacció en els partits a casa, i han convertit la Bòbila en un autèntic fortí: 4 victòries i un empat en els 5 darrers partits com a local, derrotant l'Olot per 2-0 o al Cornellà per 3-0. No només això, sinó que la darrera derrota a casa del Gavà data del 25 de novembre, per 0-1 davant la Grama, i des d'aquell dia no ha tornat a encaixar ni un sol gol a La Bòbila: en total, fa 462 minuts que cap rival aconsegueix foradar la porteria blaugrana al seu camp. Un altre repte per a l'Europa dels rècords...

El Gavà arriba ferit en el seu orgull, després d'una dolorosa derrota la Pobla de Mafumet per 3-0. És un dels 3 únics equips de 3ª que encara no he pogut veure aquesta temporada, pero donant un cop d'ull a la seva plantilla, trobem noms a destacar: per ara els pitxitxis de l'equip són el gavanenc David Jiménez, amb 6 gols, i l'extrem pratenc Juan Quiles, amb 4. Però en l'aspecte golejador no podem oblidar a altres jugadors com Albert Cervantes (20 gols en dues temporades i mitja a Gavà), o jugadors de la pedrera com Aitor Monfort o qui va ser pitxitxi del juvenil Sergio Navarro. El porter Pacheco, defenses com Albert Vivó o l'italià Luca Ferrone, o migcampistes com Gerard Boira són altres dels noms destacats d'aquest Gavà. Atenció a la dada que dóna Havok a través de twitter: als últims 24 partits, el Gavà ha fet jugar com a mínim a 7 jugadors sortits del filial de titulars; i als últims 140 partits, almenys un ha sortit d'inici. Sincerament envejable. 

De cara a aquest partit, Albert Poch perd un migcentre per acumulació de targetes, Cristian Mulero, però en recupera un altre que ja va cumplir sanció la darrera jornada, Oriol. En espera de l'evolució de diversos processos gripals que han afectat la plantilla blaugrana als últims dies, la resta de jugadors estarien disponibles per a aquest partit.

Com apuntàvem abans, en el darrer partit, el Gavà va caure amb contundència al camp de la Pobla:

FONT: Gavà TV


Si voleu ampliar qualsevol altra informació respecte al Gavà, us recomano molt i molt el blog de Havok, amb la informació més detallada que us pogueu trobar de l'equip de La Bòbila.


A LA 1ª VOLTA:
L'Europa es va assegurar els 3 punts al tram final de partit, gràcies a dues genialitats de Cebri:

FONT: BTV Esports

PRECEDENTS:
Ara fa ja uns quants anyets que l'Europa no aconsegueix guanyar a Gavà. Concretament, des de la temporada 2003-2004, 1-2, amb gols d'Espín i Aleix. De fet, des de la temporada 2006-2007, l'Europa no marca a La Bòbila:












FONT: futbolme.com

Crònica a Mundo Deportivo de l'últim triomf de l'Europa a Gavà, el 4 d'abril de 2004


Si mirem els enfrontaments globals entre Gavà i Europa a casa i a fora i a totes les categories (i, com sempre, hem d'afegir el triomf 2-0 de l'anada), les estadístiques estan força igualades. Una mica millor per a l'Europa en els partits a 3ª, però lleugerament favorables al Gavà en el global:

FONT: CD oficial història i estadístiques CE Europa


SI VOLS ANAR A LA BÒBILA A ANIMAR L'EUROPA (Dissabte 17h.)




Estadi Municipal La Bòbila
Passatge Elisenda Montcada s/n
Gavà


Mostra ESTADI MUNICIPAL LA BÒBILA en un mapa més gran
FONT: Google Maps


Pel que em comentaven avui des de Gavà, sembla que l'entrada costarà 5 euros per als no socis que puguin demostrar que viuen en aquesta localitat del Baix Llobregat; per a la resta de públic, inclosa l'afició escapulada, el preu seria de 10 euros.


PARTITS JORNADA 27:






















FONT: futbolme.com


VAMOS, ESCAPULADOS!!!!


*Per cert, ja us puc avançar que el defensa escapulat Àlex Cano farà de comentarista de luxe en el partit destacat de l'En Joc' de diumenge al matí a LA XARXA ràdio: el Júpiter-Rubí. Des de Barcelona, al 91.0 FM, o en directe per internet en aquest enllaç