dimarts, 19 de febrer del 2013

Xavi León passarà dijous pel quiròfan

Continua la mala sort amb les lesions a l'Europa: si ara fa uns dies sabíem que Cebri hauria de passar pel quiròfan, ara el torn serà per Xavi León, arran de la topada a la cara que va patir diumenge en el derbi contra el Júpiter. El lateral esquerre escapulat pateix una fractura al pòmul i ossos propis del nas, i dijous a les 8:30h passarà pel quiròfan, a l'Hospital Asepeyo de St. Cugat. El jugador espera estar a punt per tornar a jugar d'aquí a un mes-mes i mig, per bé que el procés total de recuperació en casos així es pot allargar fins als 2 mesos (tot i que, amb la força de voluntat i les ganes de jugar de León, no ens estranyaria que pugui escurçar els períodes de recuperació). Aquesta mateixa temporada, Àlex Cano va estar-se 3 setmanes de baixa per una lesió similar, tot i que en el seu cas "només" es tractava d'una fisura del tabic nasal i va evitar el quiròfan. El que és segur és que León es perdrà els pròxims partits de l'Europa a la lliga (Grama, Montañesa, Gavà, Cornellà... i ja veurem si algun més), i també l'amistós que ha de disputar a Dublin la selecció catalana amateur (de la que és un fixe), el pròxim dia 27 de febrer. Tant el mateix Xavi León com el tècnic Pedro Dólera s'han referit a aquesta lesió a les càmeres de BTV:


FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

Ara el cos tècnic de l'Europa haurà de buscar alternatives per al lateral esquerre, on León és titular indiscutible: fins ara ha disputat 21 partits de titular, i és el quart jugador més utilitzat de la plantilla, amb 1.813 minuts, havent-se perdut només els partits davant Vilafranca, Santboià i Vic (en aquest últim va ser suplent). Quan León no ha jugat, Dólera ha fet jugar Édgar i Aitor Torres als laterals, per bé que diumenge, contra el Júpiter, Cano va fer un molt bon partit jugant per la banda esquerra, i fins i tot va marcar (tot i que és cert que a vegades el seu tarannà ofensiu el fan ser una mica anàrquic i perdre la posició). Una altra alternativa podria ser endarrerir a algun dels migcampistes. Diumenge, a Can Peixauet, la pissarra de Dólera & Contreras ens traurà de dubtes.

Sigui com sigui, desitjar-li una recuperació ràpida i efectiva a Xavi León, i a fer honor al seu nom del perfil de twitter!

El mateix desig també per a Rubén Epitié, que després del derbi ha tingut molèsties als isquiotibials, i aquest dimarts visita al metge per tenir un diagnòstic més precís. Confiem que no sigui res, i diumenge pugui estar a punt per jugar a Sta. Coloma.


*La foto que acompanya la notícia és d'Àngel Garreta