dijous, 27 d’octubre del 2016

Poch diu adéu i l'Europa busca substitut

Albert Poch, en la roda de premsa de dilluns explicant la seva marxa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Era una secret a veus, i es va concretar aquest dilluns: Albert Poch va anunciar que deixava l'Europa pels mals resultats esportius de l'equip. Molt emocionat, Poch es va mostrar decebut i va assegurar que ja feia setmanes que tenia al cap aquesta possibilitat, per bé que els capitans i la directiva l'havien convençut per continuar. Després de la derrota a Figueres, però, va decidir que el camí al Nou Sardenya s'havia acabat i que havia de donar un pas al costat per deixar que sigui un altre qui intenti redreçar la delicada situació del primer equip. Un decisió valenta i honesta d'un dels coresponsables d'una cojuntura que té molts 'culpables', ja que l'equip no només es troba dissetè per males decisions tècniques, sinó també per la mala planificació d'un estiu amb marxes inesperades, o del rendiment de jugadors dels que s'esperava molt més.

Aquesta és la carta de comiat de Poch a tot l'europeisme. I afegim també les rodes de premsa d'Albert Poch i el president Guillaume De Bode recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:


FONT: CEEuropa.cat


En poc més d'un any a l'Europa, el pas d'Albert Poch pel Nou Sardenya deixa la consecució d'un play-off amb una remuntada increïble a la segona volta (la millor volta absoluta de la història del club), i bons moments de futbol, lligats al ja característic 3-5-2. Personatge singular, romàntic del futbol d'atac, i enamorat d'aquest esport, aquest és el balanç estadístic de Poch com a entrenador de l'Europa:


FONT: 'Vamos, escapulados!'


FONT: BTV Esports


TAKA DIRIGEIX L'EQUIP EN ESPERA D'UN SUBSTITUT

FOTO: Arxiu 'Vamos, escapulados!'

El club treballa per trobar un substitut que es faci càrrec del primer equip de l'Europa en substitució d'Albert Poch, i espera poder-lo anunciar la setmana vinent. Mentre això passa, el fins ara segon entrenador Takahisa Shiraishi dirigeix l'equip en dobles sessions i serà el màxim responsable de l'equip diumenge a les 12h al Nou Sardenya, en l'important partit davant la Pobla de Mafumet.