dimecres, 15 d’abril del 2015

Ascó 1 - Europa 1; empat curt

Crit de ràbia d'Alberto davant la mirada del golejador Nils; l'Europa torna a sumar menys del que genera
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

L'Europa ha empatat 1-1 a Ascó, en un nou partit que deixa sensacions agredolces. Els escapulats han estat millors a la primera part, anulant per complet a un equip que fa dues setmanes li va fer 4 gols al líder Pobla de Mafumet; així, s'han avançat al minut 24 amb gol de Nils Puchades, i han tingut opcions per fer el 0-2. A la represa, però, els locals han espavilat i han empatat amb un gol amb un xic de fortuna. Al tram final del partit, els escapulats han reaccionat i han pogut fer el segon gol en diverses opcions, però com ha passat darrerament, ha faltat encert per rematar la feina. Al final, un empat que torna a quedar-se curt pels mèrits fets en el global del partit. Tres quarts del mateix pel que fa al rèdit sumat als últims 4 partits: 3 punts de 12, que deixen els escapulats a 4 punts del segon lloc que té l'Ascó, i a 5 de la Pobla, que té un partit menys. Per darrere, el Terrassa se situa quart a 4 punts dels graciencs, i el Prat és cinquè a 5.

La concentració als instants previs ha tingut continuitat sobre la gespa
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

La pluja que ha caigut 1 hora abans del partit ha regat la magnífica nova gespa del Municipal d'Ascó, i des del xiulet inicial, l'Europa s'ha sentit còmode en un camp tan ample i ben cuidat. Amb una tripleta atacant amb Rovira per l'esquerra, Nils a cama canviada per la dreta, i Ignacio com a punta, els escapulats han trobat espais a l'esquena de la defensa local amb certa facilitat. A més, han provat porteria des de fora sense complexes, tal i com ha demostrat ja Guzmán amb un fort xut fregant el pal esquerre de la porteria local al minut 16 que ha provocat el primer "uii!" del vespre. Els "uuuiii!!" s'han transformat en "goooooool!!!" només 8 minuts més tard: combinació per la dreta d'Oriol Dot i Putxi, que assisteix de primeres amb l'exterior per l'entrada diagonal de Nils, qui afusella amb un fort xut al primer pal. Tercer gol del de Sant Pol a la lliga, 6 mesos després del doblet contra el Palamós. Tot i els intents de reacció local, l'Europa defensava amb autoritat, i de fet han estat els escapulats els que han pogut fer el 0-2 abans d'arribar al descans: primer, amb una entrada per l'esquerra de Guzmán, amb assistència al primer pal per a Cano, qui a la mitja volta és a punt de sorprendre el porter Sergi Fuertes;  després, amb un xut exterior de Nils, que atura Fuertes estirant-se a l'esquerra; i al minut 43, amb una assistència enrere d'Ignacio per banda esquerra que Putxi engalta tal com ve a la frontal, enviant-la fregant el travesser. La sensació quan l'àrbitre ha enviat els equips a vestidors és que el 0-1 era un resultat curt...

Pinya escapulada amb el gol de Nils; l'Europa guanyava al descans amb tota justícia
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

...com era d'esperar, a la represa l'Ascó ha donat un pas endavant. Als 4 minuts, Virgili ha provocat la primera aturada de Rafa Leva en un llençament de falta centrat des de la frontal que el porter gracienc ha enviat a córner posant la mà just sota el travesser. El mateix porter escapulat ha hagut de fer una doble intervenció a la sortida d'un córner, però al quart d'hora de la segona meitat, els locals l'han aconseguit superar: Pastells ha fet un mal rebuig de cap massa centrat, la pilota li ha caigut a Argilaga entrant a l'àrea, i el seu xut creuat ha tocat lleugerament en Alberto abans d'acabar al fons de la xarxa. Els tècnics graciencs han mogut fitxa fent entrar Padilla per un Javi Lara amb molèsties als isquiotibials, i Poves per Rovira. L'Europa ha tornat a guanyar terreny, i d'aquí al final, ha estat l'únic equip que ha tingut ocasions de moure el marcador: la més clara, un fort xut de Nils des de la frontal que ha obligat Sergi Fuertes a fer una gran estirada per evitar l'1-2. El golejador gracienc ha donat entrada a Camacho, i al tram final, l'Europa hauria pogut marcar també en un cop de cap molt forçat de Poves, i en una rematada de cap de Cano a la sortida d'un córner. Al final, un 1-1 que ha deixat content el tècnic local Miguel Rubio (com ha reconegut obertament a la roda de premsa), i amb la sensació ja massa habitual darrerament al vestidor escapulat de poca recompensa per la feina feta.

El tècnic de l'Ascó Miguel Rubio s'ha mostrat satisfet pel punt sumat davant l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

Diumenge a les 18h al Nou Sardenya, l'Europa jugarà el vuitè partit en 30 dies (2 més que el Barça en el mateix període de temps... tela!): el rival serà el Cerdanyola, en un partit que no podrà jugar Alberto, per la cinquena targeta groga que ha vist avui.



FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:


Dólera, content amb la competitivitat del seu equip però resignat pel poc premi sumat a Ascó
(FOTO: 'Vamos, escapulados')

Al final del partit, hem parlat amb el golejador Nils Puchades, i també en roda de premsa amb el tècnic escapulat Pedro Dólera, resignat pel poc rèdit sumat als últims partits, i que ha fet una crida a l'afició per acompanyar l'equip diumenge contra el Cerdanyola i trencar la mala ratxa de 4 partits sense guanyar:



FONT: 'Vamos, escapulados'


Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):


-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat
-El Travesser
-Passió Esportiva



El parTUIT de la grada:

 FONT: twitter


Resultats 33ª Jornada:

FONT: FCF.cat